Zhejiang-provinsen i Kina sigter mod at udvikle en metaverse industri på 28,7 milliarder dollars inden 2025

Følgende artikel hjælper dig med: Zhejiang-provinsen i Kina sigter mod at udvikle en metaverse industri på 28,7 milliarder dollars inden 2025

zhejiang metavers

Zhejiang, den østlige provins i Kina og hjemsted for e-handelsgiganten Alibaba, planlægger at bygge metaverse-relaterede industrier til en værdi af over 200 milliarder yuan ($28,7 milliarder) inden 2025. De kinesiske myndigheder har accepteret metaverset som en lovende ny industri, og Zhejiang er den seneste til at udrulle en plan, SCMP rapporterer.

Den nyligt offentliggjorte plan for 2023-2025 fokuserer på flere mål, herunder opbygning af et industriøkosystem og en komplet forsyningskæde, fremdrift af innovation og fremme af metaverse applikationer i forskellige industrier, såsom underholdning, e-handel, produktdesign og udvikling, kirurgi og offentlige tjenester. Zhejiang-regeringens plan omfatter også integration af metaverset i økonomiske områder, såsom fremstilling og medicin.

For at nå sine mål søger Zhejiang at uddanne ti industriledere og 50 virksomheder med ekspertise inden for AR, VR, XR, AI og blockchain-relaterede industrier.

De lokale regeringsafdelinger (videnskab og teknologi, propaganda, cybersikkerhedsadministration, provinsens handelsafdeling og markedsovervågningsbureauet) deltager i metaverse-planen.

I sidste måned advarede Kinas øverste økonomiske avis mod blindt at tilslutte sig den metaverse erhvervssektor.

“Metaverseindustrien lyder lovende, men den passer måske ikke til alle regioner. Vær på vagt for febrilsk at følge trop og satse stort på det, mens du er adskilt fra virkeligheden,” citerede SCMP en artikel i Economic Daily, statsrådets avis.

Andre kinesiske provinser og byer, herunder Shanghai, Hangzhou og Wuhan, har allerede afsløret lignende planer for at drive den metaverse industri. Kinas teknologivirksomhed Tencent og videospilsudvikleren NetEase Yaotai er blandt de mest aktive metaverse-byggere i landet.

🔥 Anbefalede:  Instagram- og Facebook-apps tilføjer funktioner, kom stadig tættere på TikTok-paritet

I september modtog Kinas metaverse industri en investering på 780 millioner dollars. To måneder senere annoncerede Kina planer om at sælge 25 millioner VR-headset og øge VR-markedet til $48 milliarder i 2026.

Relaterede indlæg: