XUS ETF Review 2023: iShares Core S&P 500 Index ETF forklaret

Følgende artikel hjælper dig med: XUS ETF Review 2023: iShares Core S&P 500 Index ETF forklaret

Hvis du vil tilføje balance og stabilitet til din portefølje, skal du ikke lede længere end iShares Core S&P 500 Index ETF (XUS) fra Blackrock.

Canadiske investorer kan få eksponering til benchmark S&P 500-indekset ved at købe denne ETF ved hjælp af canadiske dollars. XUS ETF handler på Toronto Stock Exchange og fjerner eventuelle potentielle valutagebyrer.

Hvorfor vælge en ETF? Exchange-Traded Funds giver øjeblikkelig diversificering til din portefølje. I tilfældet XUS får investorerne en kurv med 500 af de største børsnoterede amerikanske virksomheder i kun ét aktiv.

ETF’er tilbyder også lavere gebyrer end traditionelle investeringsforeninger, hvilket kan resultere i betydelige omkostningsbesparelser i løbet af år eller endda årtier.

Canadiske investorer kan købe XUS og hundredvis af andre ETF’er på handelsplatforme som Wealthsimple, Questrade og Qtrade.

Denne XUS ETF-gennemgang dækker, hvordan det fungerer, dets beholdninger, afkast, gebyrer, fordele, ulemper og en sammenligning med andre ETF’er som VFV, XSP og XUU.

Hvad er XUS?

XUS er en ETF, der sporer S&P 500-indekset på en ret unik måde, som du vil se, når vi kommer til XUS Holdings-sektionen.

Fonden blev etableret af iShares Canada i april 2013 og har til formål at give canadiske investorer mulighed for at opnå eksponering mod amerikanske virksomheder uden at skulle betale for aktier i amerikanske dollars.

Canadiske investorer vil være glade for at høre, at XUS er en ETF, der er berettiget til både registrerede og ikke-registrerede konti.

Hvis du ønsker at tilføje eksponering til de amerikanske markeder uden at skulle købe individuelle aktier, så er XUS en levedygtig løsning til dine behov.

Nøglefakta for XUS fra januar 2023 omfatter:

 • Startdato: 10. april 2013
 • Antal underliggende besiddelser: 503
 • Pris/indtjening: 19,01x
 • Pris/bogforhold: 4,01x
 • Administrationsgebyr: 0,08 %
 • MER: 0,10 %
 • Aktiver under forvaltning: 4,6 milliarder dollars
 • 12-måneders efterfølgende udbytte: 1,36 %
 • Distributionsudbytte: 1,67 %
 • Distributionsfrekvens: Halvårligt
 • Kvalificerede konti: RRSP, TFSA, RRIF, TFSA, DPSP, RDSP
 • Valuta: CAD

XUS ETF Holdings

XUS er unik i forhold til andre indeksfonds-ETF’er, hovedsagelig fordi det ikke er en aktiefond og faktisk inkluderer en anden ETF som sin hovedbeholdning.

XUS omfatter hovedsageligt iShares Core S&P 500 ETF (IVV), som tegner sig for 99,94 % af dets ETF-beholdninger. IVV ETF handler på NYSEARCA-børsen i USA.

De største beholdninger i IVV er velkendte navne. De er de største vægtede allokeringer i S&P 500-indekset. Disse virksomheder omfatter Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Tesla, Berkshire Hathaway og NVIDIA.

Som du kan se, tegner IVV sig for størstedelen af ​​allokeringen i XUS. Hvorfor gør Blackrock iShares dette? Det giver canadiske investorer mulighed for at købe IVV ETF uden at betale for det i amerikanske dollars.

🔥 Anbefalede:  3 bedste VPN til Clash of Clans i 2023

Her er sektoropdelingen for XUS:

XUS-afkast og ydeevne

Sporing af XUS er relativt simpelt, da ETF’en er beregnet til at afspejle præstationen af ​​S&P 500-indekset. Det har dog haltet bagefter de årlige gennemsnitlige afkast for IVV.

Her er en opdeling af de årlige gennemsnitlige afkast over de seneste et, tre og fem år, samt siden starten af ​​XUS.

Her er en oversigt over de kumulative afkast siden starten for XUS.

Som du kan se, har XUS været en stabil performer gennem årene med et samlet afkast på 274 % siden starten i 2013. Vi skal selvfølgelig altid nævne, at historiske afkast ikke indikerer fremtidig præstation.

XUS gebyrer

Fra januar 2023 reducerede Blackrock Canada administrationsgebyrerne for nogle af sine ETF’er, og XUS er inkluderet. Administrationshonoraret er nu 0,08% i forhold til de 0,09%, det var tidligere.

XUS opkræver også en 0,10 % MER. Både XUS MER og XUS administrationsgebyrer er godt i overensstemmelse med industristandarder.

Det er ikke den laveste MER, du vil se for en ETF, men den er betydeligt lavere end den gennemsnitlige investeringsforening, du kan investere i gennem canadiske finansielle institutioner. Den gennemsnitlige investeringsforening tager normalt omkring 1,98 %.

Det smukke ved ETF’er er, at lave gebyrer er alt, hvad du virkelig behøver at bekymre dig om, bortset fra de handelsgebyrer, du kan blive opkrævet af visse mæglerselskaber.

Fordele og ulemper ved iShares XUS

Fordele

Det er aldrig en dårlig ting at kunne få eksponering mod de største amerikanske virksomheder uden at skulle betale valutagebyrer.

Køb af XUS ETF giver dig mulighed for at købe alle virksomheder i S&P 500 i stedet for at prøve at vælge og vrage, hvilke der vil klare sig bedre.

Da XUS er berettiget til registrerede og ikke-registrerede konti, kan du købe denne ETF og holde den i din TFSA uden at betale kapitalgevinstskat.

Ulemper

Nogle investorer vil ikke lide, at udlodninger udbetales på halvårsbasis i stedet for kvartalsvis eller endda månedligt, ligesom andre ETF’er.

XUS-administrationsgebyret og XUS MER er i den høje ende for ETF’er, sandsynligvis fordi du også får overført gebyrerne for at eje IVV.

XUS vs XSP

XUS og XSP er meget ens ETF’er. Begge er fra iShares-linjen af ​​Blackrock ETF’er, og begge følger benchmark S&P 500-indekset.

Den største forskel er, at XSP er en sikret ETF mod den canadiske dollar. XSP har små mængder af både amerikanske og canadiske dollars.

🔥 Anbefalede:  7 bedste AI Video Maker-værktøjer til at hjælpe med at sprede dit budskab

Hvis en af ​​valutaerne skulle svinge, kan det at have den anden som en hedge hjælpe med at holde din portefølje stabiliseret og eliminere valutakursen.

XSP er 100 % investeret i IVV, men inkluderer valutaen som sikring. Administrationsgebyret er 0,08 %, og MER er 0,10 % for at matche XUS. XSP-udlodninger udbetales også på halvårsbasis.

XUS vs. VFV

VFV er Vanguard Canada ETF, der følger S&P 500-indekset. I modsætning til XUS er VFV et nøjagtigt spejl af S&P 500-indekset og er en ETF på alle aktier.

VFV handler på Toronto Stock Exchange i canadiske dollars, hvilket eliminerer de valutagebyrer, canadiske investorer ellers skulle betale.

Administrationsgebyret er det samme som XUS på 0,08 %, og MER er 0,09 %, hvilket gør VFV lidt billigere at eje end XUS ETF.

VFV udbetaler sine udlodninger kvartalsvis sammenlignet med et halvårligt grundlag som XUS. Lær mere om det i denne anmeldelse.

XUS vs XUU

Mens XUS følger S&P 500-indekset, sporer XUU hele det amerikanske aktiemarked. Det er iShares S&P US Total Markets Index.

XUU består af fire andre iShares ETF’er, inklusive en 48,60 % vægtet beholdning af IVV. XUU ejer også iShares Core S&P Total US Stock (ITOT) ETF, iShares Core S&P Mid-Cap (IJH) ETF og iShares Core S&P Small-Cap (IJR) ETF.

XUU er også en hedged ETF, da fonden også ejer både canadiske og amerikanske dollars.

Administrationshonoraret er på 0,07 %, og MER er 0,08 %, og udlodningerne for XUU udbetales hvert kvartal.

Lær mere i denne XUU ETF-gennemgang.

Sådan køber du iShares XUS ETF i Canada

Det er nemt at købe XUS ETF på enhver canadisk mæglervirksomhed, især Questrade og Wealthsimple. Her er hvorfor:

Rigdomssimpel handel

Wealthsimple Trade er en nyere platform end Questrade og er populær blandt den yngre generation af investorer.

Wealthsimple tilbyder kommissionsfrit køb og salg for canadiske ETF’er som XUS.

Wealthsimple har også en desktop- og mobilapp og en intuitiv grænseflade, der gør det nemt at starte en stilling i XUS ETF.

Vores læsere får en velkomstbonus, når de åbner en konto og indbetaler og handler med mindst $200. Få flere detaljer i denne anmeldelse.

Questrade

Questrade har længe været en favorit blandt canadiske investorer og har hjulpet dem i mere end 20 år siden det blev etableret i 1999.

At købe canadiske ETF’er, som XUS, er gratis på Questrade. Salg af aktivet kommer med et gebyr på mindst $4,95.

🔥 Anbefalede:  Thrive Optimize Review 2023🚀 Bedste A/B-testplugin (fordele og ulemper)

Questrade har både en desktop- og mobilapp, og at købe XUS er så simpelt som at søge efter ticker-symbolet, vælge antallet af enheder og trykke på købsmuligheden.

For at starte skal du åbne en konto her og bruge SAVVY50 for at få $50 i gratis handler, efter at du har finansieret din konto med mindst $1.000.

Lær mere om platformen i Questrade-gennemgangen.

Er XUS et godt køb?

Ja, canadiske investorer, der ønsker at få eksponering til det amerikanske aktiemarked, bør overveje at give XUS ETF et kig.

XUS giver mangfoldigheden ved at investere i S&P 500 ved at eje IVV ETF og investere i den med canadiske dollars.

Hvis du ønsker eksponering til S&P 500-indekset med minimale administrationsgebyrer og yderligere positioner i fondens største aktier, så er XUS en værdig tilføjelse til din portefølje.

Ofte stillede spørgsmål om gennemgang af XUS ETF

Er XUS en god investering?

Ja, XUS kan være en god investering. At beskytte din portefølje med ETF’er i perioder med volatilitet er en smart strategi, og du vil blive presset hårdt for at finde et indeks, der udviser konsekvente gevinster som S&P 500.

Er XUS Hedged?

Nej, XUS er ikke afdækket. Fonden har ingen valutaer, så du kan blive udsat for valutaudsving. Hvis du vil have en sikret ETF, foreslår jeg, at du tjekker XSP, som også er fra iShares.

Betaler XUS udbytte?

Ja. XUS betaler sine udlodninger halvårligt sammenlignet med en mere standard kvartalsbasis. Distributionsudbyttet for XUS er 1,67%.

Relaterede:

iShares Core S&P 500 Index ETF-gennemgang

Resumé

iShares Core S&P 500 Index ETF omfatter 500 store amerikanske virksomheder. Denne XUS ETF-gennemgang dækker dens beholdninger, afkast, gebyrer, hvordan man køber den i Canada, og hvordan den sammenlignes med XUU, XSP og VFV.

Table of Contents