Wise and Songkick-grundlæggere leder juridisk teknisk startup Robin AI’s $10.5M Serie A-runde

Følgende artikel hjælper dig med: Wise and Songkick-grundlæggere leder juridisk teknisk startup Robin AI’s $10.5M Serie A-runde

Juridisk teknologistartup Robin AI annoncerer, at den har rejst $10,5 millioner i en serie A-finansieringsrunde ledet af VC-firmaet Plural. Den tidlige venturefond blev startet af Wise medstifter Taavet Hinrikus og tidligere Songkick CEO Ian Hogarth.

Finansieringsrunden deltog fra Episode 1 sammen med en kohorte af engleinvestorer, herunder Tom Blomfield og ledende medarbejdere på tværs af juridiske og private equity-industrien fra Bridgepoint, Apollo, Clifford Chance og Barings.

Robin AI bruger det seneste inden for kunstig intelligens og generative modeller kombineret med ledelsen af ​​interne menneskelige advokater til at udarbejde og redigere juridiske kontrakter og derved reducere advokatomkostninger. Det har udviklet en AI-drevet kontrakteditor ved hjælp af sin maskinlæringsmodel, der er trænet på proprietære data fra 4,5 millioner juridiske dokumenter. Virksomheden hævder, at kontraktredaktøren gør det muligt for brugere at udarbejde og forhandle kontrakter 60%-80% hurtigere, hvilket sparer op til 75% på advokatomkostninger.

Robin AI har gjort sin AI-drevne “self-serve” kontraktredigeringssoftware-as-a-service offentligt tilgængelig for en gratis prøveperiode i håb om, at virksomhedskunder vil opgradere til den betalte version af produktet. Opstarten opkræver et årligt licensgebyr og også på kontraktbasis, når en menneskelig advokat er involveret.

Grundlagt i 2019 af Richard Robinson, en tidligere advokat hos Clifford Chance, og James Clough, en tidligere maskinlæringsforsker ved KCL og Imperial College, Robin AI’s team på 75 fuldtidsansatte omfatter juridiske fagfolk og softwareingeniører. Holdet er baseret i London, Storbritannien, men opererer globalt, med 75 % af deres omsætning fra USA.

Den friske kapital vil blive brugt til det delvise erhvervelse af Robin AI’s konkurrent, LawGeex, for at få adgang til sin bog over store virksomhedskunder; udvide forskning og udvikling; ansætte 100 flere medarbejdere på tværs af salg, jura og teknik inden for de næste 12 måneder; og åbne et kontor i New York.

🔥 Anbefalede:  Kan du ikke holde ud at bruge Instagram i 2023? Denne app løser alt, hvad du hader ved det

Udover finansieringsmeddelelsen har Robin AI også annonceret et partnerskab med Anthropic, en kunstig intelligens-startup grundlagt af tidligere OpenAI-ansatte. Robin AI er Anthropics første kommercielle partner. Det fortalte Robins administrerende direktør Richard Robinson TechCrunch at Robin trænede en antropisk model på et datasæt af juridiske dokumenter til at udarbejde og forhandle kontrakter.

“Vi er meget heldige at være Anthropics lanceringspartner for den juridiske sektor – holdets fokus på AI-sikkerhed stemmer overens med vores ‘advokat-i-løkken’ SaaS-produkt – bevidst designet til at håndtere risikoen for, at selv de mest avancerede modeller ‘hallucinerer’ ‘.”

Robinson sagde i en udmelding.

Tidligere på måneden lavede Google en 300 millioner dollars investering i Anthropic og blev startup’ets foretrukne cloud-udbyder. Sammen med OpenAI leverer Anthropic AI-teknologi til Quoras AI-chatbot-app, Poe (Platform for Open Exploration). Det driver en af ​​Poes almenvidende chatbots, Claude, mens OpenAI driver de to andre chatbots, Sage og Dragonfly.

Læs mere: