Will Smiths 10 bedste filmroller

Følgende artikel hjælper dig med: Will Smiths 10 bedste filmroller

vil smith signere sin stjerne på hollywood walk of fame

Will Smith er unægtelig en af ​​de mest alsidige og overbevisende skuespillere i Hollywood. Siden sin debut i slutningen af ​​80’erne har han vist en utrolig rækkevidde i sine præstationer og leveret en kraftfuld blanding af drama, action, komedie og romantik. Her er et kig på ti af de bedste roller i hans berømte karriere, som har styrket hans position som en ikonisk figur i filmindustrien.

1. jagten på lykke (2006)

Smiths velsagtens mest følelsesmæssigt resonante præstation, hans skildring af den kæmpende sælger, der blev børsmægler Chris Gardner, gav ham en Oscar-nominering. Smith demonstrerede sin evne til at afbalancere rå følelser med subtil præstation, hvilket gav en hjerteskærende, men alligevel inspirerende fortælling, der efterlod en betydelig indflydelse.

2. Ali (2001)

Will Smiths rolle som Muhammad Ali, en af ​​de mest indflydelsesrige skikkelser i sportsverdenen, fik ham til at forvandle sig til bokselegendens karismatiske og åbenhjertige personlighed. Smiths præstation var rigt nuanceret og portrætterede Alis kampe, triumfer og kompleksiteter med en utrolig dygtighed, hvilket gav ham hans første Oscar-nominering.

3. Mænd i sort (1997)

Smiths charme, vid og komiske timing kom i højsædet i hans rolle som Agent J i denne elskede sci-fi-franchise. Med Tommy Lee Jones som sin ligesnørede partner forvandlede Smiths dynamiske optræden “Men in Black” til et kulturelt fænomen, der yderligere cementerede hans status som en bankable stjerne.

4. I Am Legend (2007)

I denne post-apokalyptiske thriller spillede Smith Dr. Robert Neville, den sidste menneskelige overlevende i New York City efter et virusudbrud. Filmen viste Smiths evne til at bære en film praktisk talt på egen hånd, hvor hans nuancerede og følelsesladede præstation gjorde et varigt indtryk.

🔥 Anbefalede:  Sådan ser du slettede beskeder på Discord i 2023

5. Statens fjende (1998)

Will Smith spillede hovedrollen som advokat Robert Clayton Dean i denne actionfyldte thriller, der navigerede i en verden af ​​konspiration og overvågning. Smith demonstrerede sin evne til intense dramatiske roller og fangede perfekt hans karakters paranoia og beslutsomhed.

6. Uafhængighedsdag (1996)

Som kaptajn Steven Hiller, en dristig jagerpilot, bragte Smiths præstation i “Independence Day” ham global anerkendelse. Hans blanding af heltemod og humor blev en varemærkestil, hvilket gør denne film til en af ​​de største billetsucceser i sin tid.

7. Syv pund (2008)

Dette følelsesladede drama så Smith levere en af ​​sine mest gribende præstationer som Ben Thomas, en IRS-agent med en tragisk hemmelighed. Smiths skildring af sorg og forløsning var dybt påvirkende og demonstrerede hans alsidighed som skuespiller.

8. Hitch (2005)

I denne rom-com spillede Smith Alex “Hitch” Hitchens, en professionel “datedoktor”. Smiths karisma og komiske flair skinnede klart, hvilket gjorde “Hitch” til et dejligt ur og beviser hans beherskelse af genren.

9. Bad Boys (1995)

Smiths rolle som detektiv Mike Lowrey i “Bad Boys”-serien viste hans flair for action-komedie. Hans elektrificerende kemi med medstjernen Martin Lawrence skabte et mindeværdigt partnerskab på skærmen, hvilket førte til en meget succesfuld franchise.

10. Hjernerystelse (2015)

I “Hjernerystelse” portrætterede Smith Dr. Bennet Omalu, den retsmedicinske patolog, der opdagede omfanget af hjerneskade hos NFL-spillere. Smiths overbevisende præstation som den beslutsomme, bløde læge gav ham kritikerros, der fremhævede hans evne til at skildre virkelige figurer med dybde og oprigtighed.

jada smith med sin mand

Tidlig karriere og overgang fra musik til skuespil

Før Will Smith blev et kendt navn i Hollywood, blev han bredt anerkendt som den ene halvdel af hiphop-duoen DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince sammen med sin ven Jeffrey Townes. Kendt for deres legende, radiovenlige stil, scorede de et stort hit med “Parents Just Don’t Understand”, som gav dem den første Grammy, der blev tildelt i Rap-kategorien i 1989.

🔥 Anbefalede:  De 6 bedste online kryptofora for krypto-entusiaster

Mens han nød succes i musikindustrien, begyndte Smith at føle tiltrækningen ved at handle. Hans gennembrud kom med sitcom fra 1990’erne, “Den friske prins af Bel-Air,” hvor han i det væsentlige spillede en fiktiv udgave af sig selv. Showet var et hit, kørte i seks sæsoner og slyngede Smith ind i skuespillerverdenen. Hans charmerende, karismatiske og komiske optræden i showet satte grundlaget for hans fremtidige roller i Hollywood , der markerer begyndelsen på en imponerende skuespillerkarriere, der har spændt over flere genrer og årtier.

Samarbejde med fremtrædende direktører

Gennem hele sin skuespillerkarriere har Will Smith samarbejdet med en række fornemme instruktører, som har spillet en afgørende rolle i at forme hans skuespildygtighed. I samarbejde med Michael Bay i “Bad Boys” og “Bad Boys II” viste Smith sine actionhelte-færdigheder med et komisk touch og definerede en signaturstil, der ville gentage sig i mange af hans fremtidige roller.

Smith arbejdede også sammen med den legendariske instruktør Ridley Scott i “Enemy of the State”, hvilket gjorde det muligt for ham at demonstrere sin evne til at håndtere intenst drama med høj indsats. Desuden afslørede hans samarbejde med instruktør Gabriele Muccino i “The Pursuit of Happyness” og “Seven Pounds” en dybere, mere følelsesladet side af Smith, hvilket gav ham kritikerros.

Et andet bemærkelsesværdigt samarbejde var med M. Night Shyamalan for “After Earth”, en science-fiction-eventyrfilm, der præsenterede en anderledes udfordring for Smith, der viste hans tilpasningsevne og alsidighed som skuespiller.

Stemme animationsfigurer

Will Smiths karisma og karakteristiske stemme har gjort ham til et værdifuldt aktiv i animationsfilmens verden. Han lånte først sin stemme til karakteren Oscar, en glattalende fisk, i DreamWorks’ “Fortælling om haj” (2004). Smiths vokalpræstation blev rost, og han bragte den samme livlige, legende energi til karakteren, som han gør til sine live-action roller.

🔥 Anbefalede:  15+ bedste gaming bærbare computere i 2023: Ifølge spillere

I “Spies in Disguise” (2019) gav Smith stemme til Lance Sterling, en tophemmelig agent, der ved et uheld bliver forvandlet til en due. Hans vokalpræstation bragte humor, stil og en vis følelsesmæssig dybde til karakteren, hvilket bidrog til filmens succes. Disse satsninger på animation demonstrerer en anden facet af Smiths talent og styrker hans plads som en af ​​de mest alsidige figurer i Hollywood.

Smiths ekstraordinære værk er et vidnesbyrd om hans rækkevidde som skuespiller, der omfatter roller fra karismatiske helte til nuancerede, komplekse figurer. Hans præstationer efterlader en varig indvirkning og giver genklang hos både publikum og kritikere, hvilket viser, hvorfor han er en fantastisk skuespiller.

Jenna Jones