Wells Fargo Success Story – The American Financial Services Giant

Følgende artikel hjælper dig med: Wells Fargo Success Story – The American Financial Services Giant

.

Et finansielt system er meget afgørende for ethvert land, da det regulerer alle monetære ting. Den finansielle serviceindustri er uden tvivl en af ​​de største industrier, der findes i dag.

Hvis vi ser tilbage på historien, var det Gramm-Leach-Bliley Act, som tillod forskellige typer virksomheder, der opererede i den amerikanske finansindustri på det tidspunkt, at fusionere, der blev vedtaget i slutningen af ​​1990’erne, og det bidrog til udtrykket “finansielle tjenester” bliver mere almindelige i landet.

En sådan finansiel virksomhed er Wells Fargo. Det er en Amerikansk multinational finansiel virksomhed, der har sit hovedkvarter i San Francisco, Californien. Firmaet er også en af ​​de “Big Four Banks” i USA sammen med JPMorgan Chase, Bank of America og Citigroup.

I denne artikel vil du lære om Wells Fargo, en af ​​de mest fremtrædende finansielle institutioner i USA, dens visionære grundlæggere, dens innovative forretningsmodel, bemærkelsesværdige investeringer og meget mere.

Wells Fargo – Virksomhedens højdepunkter

firmanavn
Wells Fargo & Company
Hovedkvarter San Francisco, Californien
Sektor Finansielle tjenesteydelser
Grundlæggere Henry Wells, William George Fargo
Grundlagt 1852
Indtægter $73,8 milliarder (2022)
Internet side wellsfargo.com

Wells Fargo – Om
Wells Fargo – Industri
Wells Fargo – Grundlæggere og team
Wells Fargo – Startup Story
Wells Fargo – Mission og vision
Wells Fargo – navn, slogan og logo
Wells Fargo – Forretningsmodel
Wells Fargo – Indtægtsmodel
Wells Fargo – Fusioner og opkøb
Wells Fargo – Investeringer
Wells Fargo – Filantropiske og CSR-aktiviteter
Wells Fargo – Priser og præstationer
Wells Fargo – Konkurrenter
Wells Fargo – Fremtidsplaner

Wells Fargo – Om

Med næsten 1,9 billioner USD i aktiver er Wells Fargo & Company en diversificeret, lokalt fokuseret udbyder af finansielle tjenesteydelser.

Virksomheden blev grundlagt i 1852 og tilbyder bank-, investerings- og realkredittjenester samt forbruger- og virksomhedsfinansiering gennem mere end 7.300 lokationer, 12.000 pengeautomater, internettet (wellsfargo.com) og mobilbank. Virksomheden har også kontorer i mere end 40 nationer og territorier for at støtte sine kunder, der driver forretning i den globale økonomi.

Wells Fargo har forskellige datterselskaber, herunder:

  • Wells Fargo rådgivere
  • Wells Fargo Bank, NA
  • Wells Fargo Rail
  • Wells Fargo Securities
  • Wachovia
  • Første Union
  • CoreStates Financial

I 1998 fusionerede det oprindelige Wells Fargo & Company og det Minneapolis-baserede Norwest Corporation for at danne det nuværende Wells Fargo. Selvom Norwest så ud til at have overlevet, antog det kombinerede firma det mere genkendelige Wells Fargo-navn og flyttede til Wells Fargos hovedkvarter i San Francisco.

Wells Fargo – Industri

Den globale finansielle serviceindustri blev vurderet til næsten 23.328,73 milliarder USD i 2021. Derudover forventes det, at værdien af ​​denne industri vil vokse fra 23.328.73 milliarder USD i 2021 til 33.313.50 milliarder USD i 2026 med en hastighed på 7,4 %. Det forventes derefter at vokse med en CAGR på 6,3% for at nå $45,149,00 milliarder i 2031.

Den pludselige stigning i digitaliseringen har også ført til fremkomsten af ​​software til finansielle tjenesteydelser. Der er således også en efterspørgsel efter arbejdsstyrkeoptimeringsløsninger til at drive væksten af ​​softwaremarkedet for finansielle tjenesteydelser.Wells Fargo – Grundlæggere og team

Wells Fargo & Company blev etableret i 1852 af Henry Wells og William G. Fargoder sammen med John Butterfield grundlagde American Express, for at tilbyde banktjenester til Californien dengang.

Henry Wells

Henry Wells blev født i Thetford, Vermont, i 1805. Hans far, Shipley Wells, var en presbyteriansk præst i det, der nu er den første presbyterianske kirke i Seneca Falls, New York. Hans forældre var flyttet til det centrale New York State som en del af Yankee-vandringen vestpå ud af New England.

Henry gik i skole i Fayette og arbejdede på en gård, da han var yngre. Han begyndte at arbejde som lærling i 1822 for de Palmyra, New York-baserede garvere og skomagerne Jessup & Palmer.

🔥 Anbefalede:  15 Fitness Forretningsideer

Før han startede i ekspresindustrien, arbejdede Henry Wells som fragtagent. Ved at transportere post til mindre end regeringens takst konkurrerede hans virksomheder, som var forløberne for American Express og Wells Fargo, med United States Postal Service. Inden for videregående uddannelse grundlagde Wells Wells College i Aurora, New York.

Henry Wells døde i Glasgow, Skotland, to dage før sin 73-års fødselsdag.

William George Fargo

William G. Fargo var en pioner amerikansk ekspresmand, der også tjente som Buffalos 27. borgmester fra 1862 til 1866, hvilket alt sammen fandt sted under den amerikanske borgerkrig. Da Fargo var 13 år, stoppede han med at gå i skole og begyndte at levere post til hans hjemlige New York-landsby Pompey. Han begyndte at arbejde som fragtagent for Auburn og Syracuse Railroad i Auburn i 1841, og fungerede som en ekspresbudbringer mellem Albany og Buffalo. I 1852 grundlagde han Wells Fargo & Company sammen med sin partner, Henry Wells.

William G. Fargo døde den 3. august 1881. Han er inspirationen til Fargo Avenue i Buffalo, Fargo Quadrangle ved University i Buffalo og Fargo, North Dakota.

Charles W. Scharf

Charles W. Scharf er administrerende direktør og præsident hos Wells Fargo. Han er også medlem af bestyrelsen for Wells Fargo & Company. Før dette havde han lederstillinger i fremtrædende organisationer. Charles fungerede som administrerende direktør for Bank of New York Mellon fra 2017 til 2019 og var også bestyrelsesformand. Han har også fungeret som CEO og direktør for Visa Inc. fra 2012 til 2016.

Charles har en BA fra Johns Hopkins University og en MBA fra New York University.

Wells Fargo – Startup Story

De to grundlæggeres passion fik dem til at etablere Wells Fargo. Det er dokumenteret, at det var under den teknologiske revolution, da Henry Wells og William G. Fargo startede deres professionelle liv. En æra, hvor flere sammenkoblede samfund og økonomier blev muliggjort af tog, kanaler og diligencer. Som følge heraf var der en stigning i efterspørgslen efter troværdige steder for at få adgang til penge, mens de rejser, samt sikre måder at sende betalinger på.

Ved at bruge denne mulighed etablerede begge grundlæggerne et netværk af kontorer fra Californien til New York og over hele verden, ved at bruge deres praktiske erfaring med at levere penge og værdigenstande med dampbåd, jernbane, ponytur og diligence. Da økonomien ændrede sig hurtigt, tilbød deres netværk kunderne konsistens og support. Gennem et netværk af agenter begyndte det også at tilbyde grundlæggende finansielle tjenester som postanvisninger og pengeoverførsler.

Ved slutningen af ​​Californiens guldfeber (1855) var virksomheden et førende ekspres- og bankfirma i Vesten, der sendte store mængder guld samt forsyninger og post. Wells Fargo havde 6.000 lokationer forbundet til sit netværk i 1910, og i 1918 havde virksomheden mere end 10.000 lokalsamfund på landsplan.

Kunder, der var på vagt over for at handle med fjerne partnere, brugte Wells Fargo, fordi de vidste, at de kunne stole på, at deres lokale Wells Fargo-agent repræsenterede dem.

I løbet af 1980’erne og 1990’erne foretog Wells Fargo en række opkøb og introducerede mange datterselskaber. I maj 1995 blev Wells Fargo den første betydelige amerikanske finansielle virksomhed til at tilbyde internetbank.

Meget har ændret sig siden starten af ​​Wells Fargo. Gennem tiderne og hver generation har firmaet bevaret sin tradition for at hjælpe kunder med at komme videre ved at tilbyde banebrydende finansielle tjenester.

Firmaet har endda et dedikeret museum, Wells Fargo Museum, på samme sted, hvor det først startede sin virksomhed i 1852, i San Francisco. Den har alle sine artefakter fra fortiden og information om forskellige mennesker, der har været med til at forme, hvad Wells Fargo er i dag. Man kan gratis besøge museet mellem 10.00 og 17.00 fra mandag til fredag.

🔥 Anbefalede:  Opdag, hvordan SEO-titelgeneratorer kan forbedre din bloglæserskare

Wells Fargo – Mission og vision

Wells Fargo har altid haft som mål at betjene deres kunder ordentligt ved at være en pålidelig finansiel serviceudbyder til alle deres finansbehov.

Wells Fargos mission er, “hjælper kunder med at få succes økonomisk”

Wells Fargos navn kommer fra de to grundlæggeres efternavne; Henry Wells og William G. Fargo.

Virksomheden går efter tagline, “Det hele begynder med dig”.

Wells Fargo – Forretningsmodel

Wells Fargo tilbyder en bred vifte af bank- og finansielle produkter og tjenester til virksomheder, regeringer eller institutioner. Firmaet leverer også et omfang af bank-, forsikrings-, investeringsbank-, realkredit-, detailbank-, mægler- og forbruger- og kommerciel finansieringsservice gennem sine datterselskaber.

Wells Fargos forretning kan opdeles i tre segmenter:

Formue- og investeringsforvaltning

Under dette tilbyder virksomheden et omfattende udvalg af personlig og dedikeret formueforvaltning, investeringsforvaltning, pensionsstrategier og andre tjenester til familier og enkeltpersoner med høj nettoværdi.

Engros bankvirksomhed

Engrosbank giver alle de finansielle løsninger til enhver virksomhed, der opererer globalt, såsom kommerciel bankvirksomhed, kommerciel ejendomsmæglervirksomhed, forretningsbank, regering og institutionel bankvirksomhed, osv.

Community Banking

Som navnet antyder, tilbyder community banking fuldt dedikerede og diversificerede finansielle produkter og tjenester til forbrugere og mellemstore og små virksomheder, der omfatter; studerende og mindre lånevirksomheder, kredit- og betalingskort, opsparing mv.

Virksomheden har også aktiviteter i flere fremmede lande, såsom Canada, Latinamerika, Europa, Asien og Stillehavsområdet og Afrika, hvor det tilbyder lokale relationsadministratorer til virksomheder, der søger assistance med deres internationale aktiviteter. Det har kontorer i Toronto, Hong Kong, London, Dubai, Singapore og Tokyo. Med mere end 20.000 ansatte er back offices placeret i Indien og Filippinerne.

For at præcisere Wells Fargos forretningsstrategi har det givet en platform til sine kunder, hvor de nemt kan gøre brug af dets tjenester.

Kunder kan bruge Wells Fargos tjenester enten via en netbanktjeneste eller dens mobilapp. De kan bruge disse tjenester til at flytte penge, planlægge tilbagevendende betalinger, administrere kontooplysninger og ansøge om finansielle produkter uden overhovedet at tale med nogen fra Wells Fargo-personalet.

Wells Fargo – Indtægtsmodel

Når vi taler om indtægtsmodellen for Wells Fargo, genererer firmaet de fleste af sine penge ved at tilbyde en række private banking- og kommercielle banktjenester til forbrugere, hvor størstedelen af ​​indtægterne kommer fra opkrævning af gebyrer og provisioner.

I 2022 lå virksomhedens omsætning på 73,8 milliarder dollars.

Wells Fargo – Fusioner og opkøb

Wells Fargo har foretaget flere opkøb til dato. Oplysningerne om nogle af de seneste opkøb er anført nedenfor:

Dato
Erhvervsnavn
Beløb
27. april 2012 Merlin værdipapirer
26. maj 2011 Castle Pines hovedstad
29. september 1999 Ragen Mackenzie 240 millioner dollars

Derudover er firmaet også fusioneret med nogle virksomheder.

Wells Fargos bank- og ekspresafdelinger blev splittet ud i 1905, og virksomhedens bank fusionerede med Nevada National Bank for at danne Wells Fargo Nevada National Bank.

Union Trust Company og Wells Fargo Nevada fusionerede i 1923 for at danne Wells Fargo Bank & Union Trust Company.

Navnet Wells Fargo & Union Trust blev forkortet til Wells Fargo Bank i 1954. For at skabe Wells Fargo Bank American Trust Company fusionerede det med American Trust Company fire år senere. I 1962 gik det tilbage til at blive kendt som Wells Fargo Bank.

Wells Fargo – Investeringer

Detaljerne om Wells Fargo-investeringer er som følger:

Dato
Organisationens navn
Finansieringsrunde
Penge indsamlet
15. marts 2023 Leeward Renewable Energy, LLC (LRE) Gældsfinansiering 185 millioner dollars
15. februar 2023 Drømmelandskab Gældsfinansiering
9. februar 2023 Jordsundhedsinstituttet Give $300.000
18. januar 2023 Lyskilde bp Gældsfinansiering 267 millioner dollars
6. januar 2023 Realty Income Corporation Post-IPO-gæld 1 milliard dollars
29. november 2022 Greenwood Bank Serie B 45 millioner dollars
16. november 2022 HomeZada Give $250.000
14. november 2022 BB energi Gældsfinansiering 580 millioner dollars
25. oktober 2022 Bilt-belønninger Serie B 150 millioner dollars
14. oktober 2022 BWX teknologier Post-IPO-gæld 250 millioner dollars
🔥 Anbefalede:  Bedste American Express-kort uden årligt gebyr i Canada 2023

Selskabet har også foretaget 16 diversitetsinvesteringer. Her er de seneste:

Dato
Organisationens navn
Finansieringsrunde
Penge indsamlet
25. februar 2022 Miami Foundation Give 20 millioner dollars
7. november 2021 H2O.ai Serie E 100 millioner dollars
25. marts 2021 Greenwood Bank Serie A 40 millioner dollars
29. oktober 2019 Accion betjener San Diego Give $300.000
27. august 2019 Wisconsin Women’s Business Initiative Corp (WWBIC) Give 500.000 USD
20. august 2019 H2O.ai Serie D 72,5 millioner dollars
11. juli 2019 Fyde Frø runde 2 millioner dollars
12. december 2018 AtScale Serie D 50 millioner dollars

Wells Fargo – Filantropiske og CSR-aktiviteter

Wells Fargo har også etableret sig, når det kommer til at tjene samfund og samfund gennem sine CSR-aktiviteter. Det tilbyder løsninger såsom mangfoldighed og inklusion, samfundsgivende, økonomisk empowerment, miljømæssig og social påvirkning og så videre.

Virksomheden annoncerede en donation på 1 million dollar til det amerikanske Røde Kors den 2. marts 2022 for at hjælpe flygtninge fra den russiske invasion af Ukraine.

Ikke kun dette, men Wells Fargo Foundation annoncerede i april 2022, at de ville donere 210 millioner dollars til fremme af racemæssig lighed i boligejerskab. Tilskuddene til rigdomsmuligheder genoprettet gennem boligejerskab (WORTH), som vil blive givet med 60 millioner dollars af donationen, vil vare indtil 2025. For at hjælpe minoritetsboligejere vil yderligere 150 millioner dollars blive investeret i at sænke renten på realkreditlån og sænke refinansieringsomkostningerne .

Wells Fargo – Priser og præstationer

  • Wells Fargo blev anerkendt som den globale bedste i service for amerikanske dollars kontantstyring for finansielle institutioner af Euromoney magazine.
  • Wells Fargo blev tildelt som den bedste private bank globalt for sine filantropitjenester af Financial Times Group.
  • Greater Des Moines Partnership tildelte Wells Fargo en Inclusion Award Winner 2021 for at støtte mangfoldighed, ligeværdighed og inklusion.

Wells Fargo – Konkurrenter

Her er de bedste konkurrenter fra Wells Fargo:Wells Fargo – Fremtidsplaner

Selv efter at have stået over for betydelige udfordringer og granskning i de seneste år, er Wells Fargo stadig en af ​​de fire store banker i USA. Virksomheden har fastholdt sig selv og udvist potentiel vækst gennem mange år. Derudover har virksomheden en stærk franchisebase, hvormed den kan blive en slankere organisation og fortsætte med at bevare sin status på markedet i dag. Overordnet set involverer Wells Fargos fremtidige planer at fastholde sin position som en førende finansiel institution ved at foretage forbedringer og investeringer for at drive vækst.

Wells Fargo – ofte stillede spørgsmål

Hvornår blev Wells Fargo grundlagt?

Wells Fargo blev grundlagt i 1852.

Hvem startede Wells Fargo?

Wells Fargo & Company blev etableret i 1852 af Henry Wells og William G. Fargo.

Hvem er administrerende direktør for Wells Fargo?

Charles W. Scharf er administrerende direktør for Wells Fargo.

Hvor er Wells Fargos hovedkvarter?

Wells Fargos hovedkvarter er i San Francisco, Californien.

Table of Contents