Walid Raad debuterer ny NFT-serie på Frieze NY forud for lanceringen af ​​Artwrld

Følgende artikel hjælper dig med: Walid Raad debuterer ny NFT-serie på Frieze NY forud for lanceringen af ​​Artwrld

Walid Raad, Festival of Gratitude _ Francisco Franco, 2022, HD-videoanimation og NFT, 16 sekunder (farve, lydløs), sløjfe. Udgave af 1. Udlånt af kunstneren og Sfeir-Semler Gallery Beirut / Hamburg. Bestilt og præsenteret af Artwrld

Frieze er blandt kunstverdenens mest prestigefyldte og traditionelle kunstmesser med årlige begivenheder i London, Los Angeles og New York. Libanon-født og NYC-baseret kunstner Walid Raad rystede sidste uges udgave på The Shed på Manhattan med lanceringen af ​​hans seneste NFT-serie, “Festival of Gratitude”, præsenteret af Beirut og Hamburg-baserede Sfeir-Semler Galleri på messens hovedudstillingsetage.

Raads Frieze-debut havde premiere på tre NFT’er fra kunstnerens kommende “Festival of Gratitude”, serie, som i alt omfatter 20 “computergenererede fødselsdagskager til globale diktatorer, sheiker, præsidenter og andre herskere fra det 20. århundrede,” som ArtNet rapporterede i marts. Alle tre tilgængelige kunstværker blev udsolgt ved messens første offentlige visningsdag torsdag den 19. maj – blot den seneste tilførsel af empiriske data, der peger på NFT’ers stadigt stærkere tiltrækningskraft i den traditionelle kunstverden. En del af overskuddet fra hele “Taknemmelighed”-serien vil gå til ArteEast“en New York-baseret non-profit, der støtter mellemøstlige kunstnere og kunstorganisationer.”

De første tre NFT’er, der faldt hos Frieze ‘ære’ Benjamin Netanyahu, Francisco Franco og Hosni Mubarak – en kagevandring, der spænder over geografiske regioner og historiske epoker, der illustrerer, at Raad har beskæftiget sig med magt i store træk frem for specifikke casestudier med denne serie.

Walid Raad, Festival of Gratitude _ Benjamin Netanyahu, 2022, HD-videoanimation og NFT, 16 sekunder (farve, lydløs), sløjfe. Udgave af 1. Udlånt af kunstneren og Sfeir-Semler Gallery Beirut / Hamburg. Bestilt og præsenteret af Artwrld

Kunstnerens bio med Sfeir-Semler, fastslår Raad er både kunstner og professor i kunst ved The Cooper Union. Han har haft soloshows med institutioner som Louvre i Paris, MoMA i New York City og den 50. Venedig Biennale i Italien. Udover sin repræsentation hos Sfeir-Semler arbejder Raad også med Paula Cooper Gallery i New York, en historisk institution, der engang gav den legendariske NYT-kunstkritiker Roberta Smith sin start.

🔥 Anbefalede:  Se iPhone 14's bilulykkesdetektion blive sat på prøve

Raads bio med Paula Cooper påpeger hans livslange praksis i vovede eksperimenter arbejder “på tværs af installation, performance, video og fotografi for at udforske, hvordan historiske begivenheder med fysisk og psykisk vold påvirker kroppe, sind, kultur og fortælling.”

Nu bringer Raad den dristighed lige ind i Web3 – og bruger måske uforvarende sin højkulturelle cache til at hjælpe med at legitimere rummet. Lea Chikhani fra Sfeir-Semler fortalte Metaverse Post, at de resterende sytten kager på tværs af “Festival of Gratitude” vil falde stykkevis i løbet af de næste par måneder, efterhånden som åbningstilbuddene på Artwrld–en ny, kunstnerdrevet NFT-platform, hvor Raad faktisk er en af ​​tre medstiftere. Det slanke digitale rum lanceres sammen med andre nye formålsdrevne platforme som Snowcrash, der går live til foråret, måske inspireret af succesen fra pionerer som SuperRare, der også lancerede deres eget fysiske rum i NYC under Frieze-ugen.

Potentialet for autentisk kreativ workshopping ser ud til at skabe Artwrlds vigtigste differentierende egenskab her. “Vi samarbejder med kunstnere om at designe og bygge projekter, der engagerer publikum og udforsker de nye muligheder for blockchain-teknologi til kreativ praksis,” siger deres websted. “Vi støtter kunstnere gennem hele processen med at lave nyt værk – fra konceptualisering til produktion og præsentation – samtidig med at vi fremmer kritiske samtaler om de problemer, der driver digital kunst og kultur.” Via Twitterde har drillet fremtidige drops med kreative sværvægtere som Svimme, hertug Rileyog Shirin Neshat.

Walid Raad, Festival of Gratitude _ Hosni Mubarak, 2022, HD-videoanimation og NFT, 16 sekunder (farve, lydløs), sløjfe. Udgave af 1. Udlånt af kunstneren og Sfeir-Semler Gallery Beirut / Hamburg. Bestilt og præsenteret af Artwrld

Bortset fra en følelsesmæssigt effektiv videoserie med 3D-scanninger af palæstinensiske demonstranter af Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme ved stand af Guatemala-baserede Proyectos Ultravioletamarkerede Raads arbejde det mest betydningsfulde udstillingsvindue for nye medier på tværs af alle fire etager.

🔥 Anbefalede:  Casestudie for dating-/relationssite (februar 2021)

“Da vi repræsenterer kunstneren, var det vigtigt for os at være involveret i hans nyere forehavender og foreslå disse til vores publikum,” sagde Chikhani om Sfeir-Semlers beslutning om at lancere “Festival of Gratitude” på Frieze. “Dette er et ret nyt felt for alle, og vi eksperimenterer stadig med det, vi vil se i fremtiden, hvordan dette udvikler sig.” Frieze er en affære i topklasse – hvis du kan klare det der, kan du gøre det hvor som helst. Baseret på denne indledende forestilling har Walid Raad, Artwrld og NFT’er i det hele taget en betydelig kampchance for at blive mainstream på friseniveau – måske allerede til foråret.

Læs relaterede indlæg: