VR HaptGlove tilføjer fysisk touch til metaverset

Følgende artikel hjælper dig med: VR HaptGlove tilføjer fysisk touch til metaverset

VR HaptGlove tilføjer fysisk touch til metaverset

Udviklere ved National University of Singapore (NUS) har oprettet en haptisk handske (HaptGlove), der simulerer berøring og greb i virtual reality-miljøer og kan bruges til medicinsk træning i metaversen.

Den ubundne HaptGlove er designet til at gøre interaktioner med digitale objekter i metaversen mere realistiske og fordybende, såsom at tjekke en puls på en avatar eller bruge kirurgiske værktøjer.

HaptGlove-enhederne, som er indstillet til at blive brugt af praktikanter ved National University Health System i den nærmeste fremtid, anvender lufttrykpuder langs fingerspidserne for at efterligne følelsen af ​​berøring. Derudover strammer en intern pneumatisk mekanisme, der anvender trykluft, handskernes fleksibilitet, og simulerer følelsen af ​​greb ved at begrænse bevægelsen af ​​brugerens hænder.

”En ting, der mangler hos mange handsker på markedet, er følesansen, da brugerne ikke vil kunne mærke, hvordan et objekt er i den digitale verden. Dette er fokus for vores forskning, for at give en fordybende oplevelse i den virtuelle verden,”

sagde forskerteammedlem Yeo Joo Chuan fra NUS’ Institut for Sundhedsinnovation og Teknologi (iHealthtech).

Brugere kan styre handsken trådløst for at mærke VR-objektet med hensyn til form, størrelse og stivhed. De bruger en mikrofluidisk pneumatisk indenter til at levere realtidstryk til brugerens fingerspidser og kan også simulere objektets form og stivhed. HaptGloves er lette og har en lav visuel-haptisk forsinkelse (mindre end 20 millisekunder), hvilket giver en brugeroplevelse næsten i realtid.

Den nye prototype af de haptiske handsker, der er udviklet af National University of Singapore-teamet, er væsentligt mere behagelig for brugerne, med en vægt på kun 250 gram sammenlignet med de kommercielt tilgængelige haptiske handsker, der vejer over 450 gram.

🔥 Anbefalede:  Acer har en massiv 45-tommer OLED Predator-gamingskærm til CES 2023

Teamet fra National University of Singapore (NUS), som skabte HaptGlove, er blevet tildelt IES Prestigious Engineering Achievement Awards 2022 af The Institution of Engineers i Singapore. De har indgivet patent på designet og planlægger at bringe produktet på markedet inden for de næste to år gennem deres spin-off-selskab Microtube Technologies, som er specialiseret i sensing-teknologier til spil og metaverse-applikationer. Målet er at gøre HaptGlove mere overkommelig end de nuværende, kommercielt tilgængelige haptiske handsker, som har en prisklasse fra S$5.000 til S$20.000 (fra omkring $3.500 til $15.000).