VEQT Review 2023: Vanguard All-Equity ETF Portfolio

Følgende artikel hjælper dig med: VEQT Review 2023: Vanguard All-Equity ETF Portfolio

Denne VEQT-gennemgang dækker dens beholdninger, gebyrer, fordele og ulemper, hvordan man køber VEQT i Canada, og hvordan den sammenlignes med XEQT.

En ETF med én fondsløsning, såsom Vanguard All-Equity ETF-porteføljen (VEQT) eliminerer besværet med at rebalancere, når du yder nye bidrag, eller når porteføljeaktiver præsterer på forskellige niveauer.

Også kendt som “one-ticket funds”, disse alt-i-én løsning ETF’er er gode til både begyndere og erfarne investorer og tilbyder også:

 • Global diversificering
 • Lave administrationsgebyrer sammenlignet med investeringsforeninger
 • Lav adgangsbarriere med køb muligt ved hjælp af en online rabatmægler
 • Håndfri porteføljestyring
 • Indkvartering til forskellige risikoprofiler

Hvad er VEQT?

Denne Vanguard ETF-portefølje består af 100 % aktiebeholdning og er den mest aggressive portefølje i deres række af alt-i-én ETF’er.

Vanguard All-Equity ETF-porteføljen “søger at give langsigtet kapitalvækst ved primært at investere i aktier.” Det er en fund of funds, hvilket betyder, at VEQT-kurven rummer flere andre Vanguard equity ETF-fonde.

VEQT handles på Toronto Stock Exchange under ticker-symbolet “VEQT” og blev lanceret den 29. januar 2019. Vanguard vurderer risikoen (volatiliteten) ved VEQT som “medium”.

Nogle af de vigtigste fakta pr. 24. april 2023 inkluderer:

 • Nettoaktiver: $2,59 mia
 • Kvalificerede konti: RRSP, RESP, RRIF, TFSA, DPSP, RDSP, ikke-registrerede konti
 • Administrationsgebyr: 0,22 %
 • MER: 0,24 %
 • Noteringsvaluta: CAD
 • Egenkapitalforrentning: 12,2 %
 • Pris/indtjeningsforhold: 13,2x
 • Pris/bog-forhold: 1,7x
 • Indtjeningsvækst: 9,4 %

Ud over VEQT tilbyder Vanguard Canada også følgende aktivallokerings-ETF’er:

VEQT Holdings

VEQT er en aktie-ETF og en aggressiv portefølje. “Aggressiv” refererer i dette tilfælde til porteføljens risikoprofil. Den er mere følsom over for markedsudsving end en “vækst” eller “afbalanceret” portefølje.

🔥 Anbefalede:  SEOPressor Review 2023: Få højere Google-rangeringer med dette kraftige SEO-værktøj

Hvis VEQT udgør 100 % af din portefølje, forventes du at have en risikotolerance over gennemsnittet og en investeringsplan for at holde ETF’en langsigtet.

Pr. 31. marts 2023 havde VEQT en 99,86% aktie og 0,14% kontantallokering. De underliggende fonde, der udgør porteføljen på denne dato, er:

ETF Tildeling
Vanguard US Total Market Index ETF 42,85 %
Vanguard FTSE Canada All Cap Index ETF 29,54 %
Vanguard FTSE udviklede All Cap ex North America Index ETF 20,14 %
Vanguard FTSE Emerging Market All Cap Index ETF 7,34 %

Top-5-sektorvægtningerne for fondenes aktier er finans (20,5 %), teknologi (15,95 %), industri (13,24 %), forbrugsgoder (11,72 %), sundhedspleje (8,5 %) og energi (8,49 %). ).

VEQT består af i alt 13.666 aktieposter.

Relaterede: Bedste investeringskonti i Canada

Et kig på den geografiske fordeling eller markedsallokering viser, at den er vidt spredt over 50 forskellige markeder pr. 31. marts 2023.

VEQT vender tilbage

Pr. 31. marts 2023 har fonden afkastet +6,21 % år-til-dato og 44,87 % siden starten baseret på markedsprisen.

Det er vigtigt at tilføje en ansvarsfraskrivelse på dette tidspunkt, at historiske afkast ikke garanterer fremtidige resultater.

VEQT gebyrer

VEQT har et administrationshonorar på 0,22 %, og dets administrationsomkostningsprocent runder op til 0,24 %.

Denne gebyrstruktur er betydeligt lavere end hvad du betaler for en tilsvarende aktiefond, som kan toppe 2% i årlige gebyrer.

Hvis du vælger en robo-rådgiver til at hjælpe dig med at administrere din portefølje, er det gennemsnitlige gebyr ca. 0,70 % (f.eks. Wealthsimple Invest).

Du kan spare på investeringsgebyrer ved at købe ETF’er direkte ved hjælp af en rabatmæglerkonto.

Med alt-i-én ETF’er er du skånet for besværet med at rebalancere; dog bør du notere dig handelsgebyrerne. Hvis din mægler ikke tilbyder kommissionsfri handel, kan dine samlede investeringsomkostninger blive dyre.

🔥 Anbefalede:  Coinbase Canada Review 2023: Køb og sælg Crypto i Canada

Provisionsfri ETF-køb tilbydes af Questrade. Wealthsimple Trade udvider den gebyrfrie handel til også at omfatte aktier.

Anmeldelse: Questrade vs. Wealthsimple

Fordele og ulemper ved VEQT

Jeg holder VEQT og elsker, at den virkelig er håndfri. Jeg behøver ikke bekymre mig om at justere målallokeringerne, når jeg investerer nye penge; det virker for min langsigtede pensionskonto.

Da jeg heller ikke har planer om at sælge nogen del af mine besiddelser snart, behøver jeg ikke bekymre mig om at pådrage mig handelsgebyrer.

På bagsiden skal du bemærke, at VEQT er en portefølje bestående af alle aktier. Som vi har set i nyere tid, når aktiemarkederne går amok, vil investorer med højere vægtning i aktier opleve større udsving i værdien af ​​deres porteføljer.

Der er muligheder for at spare en lille smule ekstra penge, hvis du er okay med at holde en kurv med to eller flere forskellige lavpris Vanguard indeks ETF’er og rebalancere dem, når det er nødvendigt.

En tilsvarende alt-i-en fond, såsom iShares Core Equity ETF Portfolio (XEQT), der tilbydes af Black Rock, har et lavere forvaltningsomkostningsforhold på 0,20 %.

Sådan køber du VEQT i Canada

Du kan nemt købe VEQT ved hjælp af Questrade eller Wealthsimple.

1. Rigdom enkel Handle: Denne handelsapp tilbydes af Wealthsimple, en førende robo-rådgiverplatform i Canada. Det tilbyder gratis handler (både køb og salg) for ETF’er og aktier.

Wealthsimple Trade er tilgængelig som en mobil app og desktop platform. Når du åbner en konto og indbetaler $150+, modtager du en $25 bonus.

2. Questrade: ETF-køb er gratis; dog pådrager du dig en handelskommission, når du beslutter dig for at sælge ($4,95 til $9,95 pr. handel).

🔥 Anbefalede:  Mobile Check-indskudsgrænser hos større banker

Questrade er tilgængelig via en webgrænseflade på din computer, tablet eller smartphone. De har også en anstændig mobilapp. Denne mæglerplatform er meget alsidig og giver adgang til aktiekurser i realtid og flere finansielle produkter, inklusive optioner.

For at komme i gang skal du åbne en konto her og bruge vores kampagnekode SAVVY50 for at få $50 i gratis handler, efter at du har finansieret din konto med mindst $1.000.

VEQT vs. XEQT

XEQT, der blev lanceret den 7. august 2019, er en ETF-portefølje med alle aktier, der tilbydes af BlackRock. I lighed med VEQT er fonden 100 % aktier og søger at give langsigtet kapitalvækst.

XEQT består af fire underliggende ETF’er, herunder:

 • iShares Core S&P Total US Stock ETF (ITOT)
 • iShares MSCI EAFE IMI Index ETF (XEF.TO)
 • iShares S&P/TSX Capped Composite ETF (XIC.TO)
 • iShares Core MSCI Emerging Markets ETF (IEMG)

XEQT har et administrationshonorar på 0,18% mod 0,22% for VEQT og en MER på 0,20% mod 0,24% for VEQT.

Er VEQT en god investering?

VEQT er designet til investorer med en risikotolerance over gennemsnittet, som er okay med en portefølje, der udelukkende er investeret i aktier.

En hel aktieportefølje som VEQT vil svinge i værdi med markedet; dog kan den øgede risiko resultere i højere afkast over tid.

Aggressive porteføljer er ikke egnede til alle.

Relateret læsning: