Værdifulde pengeråd, som min far kan lære dig

Følgende artikel hjælper dig med: Værdifulde pengeråd, som min far kan lære dig

Leder du efter yderligere pengerådgivning? Her er værdifulde pengeråd, som min far kan lære dig!

Den 10. juni er det min fars fødselsdag, plus det er fars dag i slutningen af ​​ugen. Så jeg tænkte, at jeg ville præsentere dig for de pengeråd, min far kan lære dig, som han lærte mig, da jeg var yngre. Min far døde i en alder af 39 den første april 2001 efter fem års kamp mod kræft. Jeg var kun seks år gammel på det tidspunkt.

Selvom det føles som om et helt liv er gået, går der ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på min far. Jeg var virkelig fars pige og ville gøre alt sammen med ham, da jeg var yngre. Der er så mange ting, der minder mig om ham, som jeg er taknemmelig for. Jeg vil for evigt huske ham; han var virkelig den bedste far nogensinde!

Min far har lært mig mange ting, hvoraf mange har et forhold til penge. Han formede mig til den person, jeg er i dag, og jeg er bestemt et bedre menneske på grund af det.

Jeg har aldrig aktivt tænkt over de ting, han lærte mig, da jeg var yngre, men jeg er så glad for at bemærke, at jeg har lært så mange værdifulde ting af ham.

En ting der skiller sig ud for mig er: at lære dine børn økonomiske lektioner fra en ung alder er vigtigt. Jeg har lært en masse ting, før jeg var seks år gammel, undervurder aldrig dine børn. Min far fortalte mig om nogle økonomiske forhold, men de største lektioner er ikke de ting, han sagde, men de ting, han gjorde.

Det er vigtigt at lære dine børn om penge. Lad dem være et skridt foran flokken. De vil være i stand til at styre deres budget, forstå investering, kende vigtigheden af ​​at spare penge, vide, hvad de værdsætter, når de bruger penge, og ved, at penge giver dem muligheder.

Værdifulde pengeråd, som min far kan lære dig

Materielle ting er ikke vigtige

Det første stykke af pengeråd, min far kan lære dig er: materielle ting er ikke vigtige.

Min far brød sig ikke meget om materielle ting. Han sørgede for, at vi så anstændige ud, men det meste af tiden lavede min mor vores tøj i hånden. Hun er også helt fantastisk, 100%!

Selvom han altid var klædt ordentligt på, gik han ikke ofte på indkøb – hvis overhovedet. Han havde stort set de samme ting på. Jeg kan huske, at han havde den samme koncert-t-shirt på hele tiden. Det sjove er, at min mor har dem på nu. Så de er stadig vant den dag i dag.

Da min søster blev født, og min far blev syg, købte vi ikke noget nyt mere. Vi har haft de samme møbler i 10 år, og de så stadig anstændige ud, så hvorfor skulle vi købe noget nyt? Det var meget vigtigere at bruge tid sammen end at købe nye møbler. Denne form for situation sætter altid tingene i perspektiv.

På grund af det fandt jeg ud af, at materielle ting ikke er vigtige i mit liv. Jeg regner med, at hvis noget stadig er godt, skal du ikke smide det ud, bare fordi du vil have noget nyt. Der er mange vigtigere ting i livet at være opmærksom på.

🔥 Anbefalede:  10 tips til en effektiv TikTok-kampagne

Jeg har adopteret de samme værdier i mit liv i dag, hvilket resulterer i, at jeg starter med mine minimalistiske tendenser. At rydde op i de ting, jeg ikke har brug for længere, ikke købe nye ting, som jeg ikke kommer til at bruge, og være glad i en materialistisk verden.

Brug penge på ting, du værdsætter

Det, vi gjorde i stedet for at købe nye ting, var at bruge meget tid sammen. Min far sygemeldte sig permanent fra sit arbejde for at bruge så meget tid som muligt sammen med vores familie. Min søster var endnu ikke skolepligtig, og jeg var ‘fleksibel’, hvilket betød, at vi holdt meget på ferie. Ikke rigtig de fancy Bali-ferier, i stedet ville vi bare køre et par timer til Tyskland eller Belgien og bruge vores tid der.

Derfor fandt jeg ud af, at det er vigtigt at bruge penge på ting, du værdsætter. Jeg er overbevist om, at de ting, du værdsætter, vil ændre sig afhængigt af, hvilken årstid du er i. Da jeg gik i gymnasiet, værdsatte jeg pænt tøj, så jeg bruger penge på det. Nu værdsætter jeg at rejse, så jeg rejste i fire måneder, efter jeg var færdig med universitetet. I øjeblikket arrangerer jeg en hel mini-pension for at tage til Mellemamerika fra september til december.

Jeg lagde mærke til, at oplevelser er de ting, der gør livet mindeværdigt og sjovt. Når du bruger dine penge, så du kan have det godt, er det helt okay for mig.

Tag dig tid til at slappe af

En ting, som han elskede at bruge penge på, var vores have. Han elskede at være ude i vores forholdsvis store have og passe alle træer og planter. Jeg elskede at være derude sammen med ham og vande vores planter med min mini vandkande. Vi plantede også begge vores egen sommerfuglebusk, ved siden af ​​hinanden. Jeg var virkelig ked af det, da vi flyttede ud af huset nogle år senere, og sommerfuglebusken blev efterladt.

Da vi var yngre, ville jeg elske at lege i vores have med min søster. Det var så grønt og natur-y, jeg kan stadig huske præcis, hvordan vores have så ud!

Jeg elsker stadig at være ude i naturen, vandre, løbe, cykle og nyde den ro og fred, som naturen giver os. Jeg har desværre ikke min egen have lige nu, men min drøm ville være at få mine egne grøntsager og en dejlig stor have, hvor jeg kan sidde og nyde solen.

Hvis du arbejder for det – kan du gøre, hvad du vil

Min far var virkelig opsat på at lære mig, at hårdt arbejde kan føre dig overalt. Han studerede meget hårdt, da han var yngre for at få sin ingeniøruddannelse, og det var han meget stolt af. Han arbejdede hårdt på sit daglige job, hvor han førte en ingeniørafdeling som 29-årig. Jeg er så stolt af det, han gjorde, og hvordan han arbejdede for det.

Han lærte mig, at jeg kan gøre alt, hvad jeg vil. Ville jeg blive brandmand? Det kunne jeg godt. Ville jeg blive prinsesse? Det kunne jeg godt. Ville jeg blive delfintræner? Det kunne jeg godt.

🔥 Anbefalede:  Sådan måler du dit investeringsafkast på Twitter-annoncer

Da jeg fyldte 13, havde jeg mit første rigtige job med at plukke druer som en gård i nærheden, fordi jeg ville have mine egne penge. Jeg har altid forfulgt, hvad jeg ville være eller gøre. Jeg vidste, at hvis jeg satte mine kræfter i det, ville jeg højst sandsynligt lykkes.

Selv i dag tror jeg stadig, at dette er sandt. Vil jeg være økonomisk uafhængig? Jeg kan gøre det. Jeg er sikker på, at jeg vil nå det. Det er ligegyldigt, hvornår eller hvordan jeg ved, at jeg kommer dertil en dag. Selvfølgelig har jeg min egen plan og foretrukne tidslinje, men hvis det ikke sker, er jeg okay med det.

Lev ikke lønseddel til lønseddel

Min far har altid opdraget mig til at være uafhængig af andre. Han ville aldrig være afhængig af sin chef, af sine forældre, af penge, af nogen anden for den sags skyld. Han ønskede bestemt ikke at være afhængig af sin lønseddel. Det har jeg lært fra en meget ung alder.

Han havde altid en nødkasse og en god opsparingskonto. Han brugte færre penge, end han tjente, og han sparede også op til sin pension.

Da vi var yngre, behøvede vi aldrig at bekymre os om penge. Vi ville få alt, hvad vi havde brug for (ikke alt, hvad vi ønskede dog).

Dette lærte mig virkelig ikke at leve løn til lønseddel og at lave et budget på min måde – jeg sørger for, at jeg altid betaler mig selv først.

Forhandle alt og hvad som helst

Da min far blev syg, var det for sent for ham at få en livsforsikring. Men på hans arbejde ville de have denne mulighed for at få livsforsikring hos et forsikringsselskab, der ledte efter kunder. Et problem: alle skulle have lægetjek. Nå, hvis du har hudkræft, er det ret svært at blive accepteret, hvis du skal igennem et sundhedstjek – også umuligt. De vil bede om din lægejournal, så han havde ikke en chance.

Hvad lavede hans fantastiske kolleger? De forhandlede med forsikringsselskabet, at hvis alle i selskabet tegnede livsforsikringen, skulle ingen tjekkes. De var enige!

Nu tænker jeg over det, det har lært mig to ting:

  • Forhandle alt og hvad som helst
  • Forsikring er vigtig

Det, jeg altid gør, er at spørge, om de kan få noget til at fungere, det værste, der kan ske, er, at de vil sige nej. Uanset hvad. Det er det sikre resultat, hvis jeg ikke spørger!

Det er den samme begrundelse, som jeg brugte, da jeg forhandlede min løn, fik min forfremmelse og meget mere.

Uddan altid dig selv

Min far ELSKEDE at læse. Da han var yngre læste han meget for sine studier, og han uddannede sig meget med læsning. Han læste bogstaveligt talt alt, hvad han kunne få fingrene i. Det har jeg også fået fra ham. Så snart jeg var to år gammel, gik vi på biblioteket to gange om ugen: onsdag eftermiddag og lørdag. Hver gang fik jeg 10 bøger, og jeg ville returnere de fleste af dem næste besøg.

🔥 Anbefalede:  Kroger Success Story: En af de største generelle detailhandlere i USA

Da jeg var 9 år gammel, havde jeg allerede læst alle bøgerne fra børneafdelingen. Jeg spurgte, om jeg kunne få bøger fra voksenafdelingen, som du skulle have tilladelse til fra bibliotekaren. Det kunne jeg heldigvis, så jeg begyndte at fortære de bøger.

Indtil i dag elsker jeg at læse. Jeg læste hele dagen. Blogindlæg, opslag på sociale medier, bøger, artikler, magasiner, noveller. Jeg elsker det hele. Jeg er overbevist om, at det er det, der har givet mig et forspring med min økonomi, fordi jeg blev nysgerrig og besluttede at uddanne mig til det.

Læsning skal føre til en uendelig hunger efter viden. Jeg vil gerne lære mere, vide mere, lære mere. Hver dag vil jeg lære mindst én ting, der gør mig til et bedre menneske.

Dels er det derfor, jeg ELSKER at blogge, fordi jeg vil lære nye ting hver dag, som jeg kan lære andre for at gøre deres liv lettere.

Min far lærte mig at spare

Mest af alt lærte min far mig at spare. Han gav mig et ugentligt tillæg, som jeg kunne købe for, hvad jeg ville. I starten gik jeg mest i butikken for at købe noget slik. Da jeg lærte mere om min ydelse, spurgte jeg, om jeg kunne spare op til noget større. Biler at spille med, Pokémon-kort eller sådan noget.

Min far ville forklare mig, at hvis jeg ville gemme min ugepenge i et X-beløb af uger, ville jeg kunne købe det. Jeg ville ivrigt gå ind i det, og jeg ville spare de fleste af mine penge for at købe det, jeg virkelig ville have.

Jeg var besat af at tælle mine penge, gå i banken og deponere alt, hvad der var i min sparegris.

Værdsæt de ting, du har

En af de vigtigste ting, som min far lærte mig, er at værdsætte de ting, du har. Jeg taler ikke om materielle ting. Jeg taler om dine venner, din familie, dit helbred, din lykke, din tid her.

Du er begavet med så mange ting at nyde i livet. Selvom det ikke altid virker sådan, har du så meget at være taknemmelig for. Vi tager mange ting for givet, indtil de ikke længere er der.

Min far var altid meget aktiv. Han løb, cyklede, svømmede, dyrkede triatlon og meget mere. Han nød altid at bevæge sig og holde sig aktiv. Det øjeblik, han satte mest pris på det, var, da han ikke længere var i stand til det.

Vent ikke med at værdsætte de ting, du har. Livet er smukt, der sker så mange fantastiske ting hvert sekund. Udover det er livet kort. Forfølge de ting, du ønsker at forfølge. Skriv den bog, søg økonomisk uafhængighed, skift det job, tag den ferie.

Table of Contents