Understanding Rug Pulls: Forskere analyserer 700 NFT-svindel i ny undersøgelse

Følgende artikel hjælper dig med: Understanding Rug Pulls: Forskere analyserer 700 NFT-svindel i ny undersøgelse

Understanding Rug Pulls: Forskere analyserer 700 NFT-svindel i ny undersøgelse

An akademisk papir med titlen “Understanding Rug Pulls: An In-Depth Behavioural Analysis of Fraudulent NFT Creators”, skrevet af tre forskere fra Indian Institute of Technology og Merkle Science India, undersøger mere end 700 NFT-tæppetræk, der fandt sted mellem juni 2021 og december 2022. Den undersøgte “de strukturelle og adfærdsmæssige egenskaber ved disse ordninger, identificerer karakteristika og motivation af tæppetrækkere og klassificerer NFT-projekter i grupper baseret på skabernes tilknytning til deres konti.”

Undersøgelsen viser, hvor ofte en projektstifter skabte andre tæppetræk. For eksempel hævder det, at Zagabond, grundlæggeren af ​​Azuki, var ansvarlig for at skabe CryptoPhunks, CryptoZunks og Tendies. Forskere hævder, at en NFT-kollektion forsøgte så mange som 37 tæpper i løbet af tre måneder.

via https://arxiv.org/abs/2304.07598

Undersøgelsen identificerer 20 grupper af skabere, der er ansvarlige for flere tæpper, herunder den amerikanske personlighed på sociale medier og den professionelle bokser Jake Paul, bror til Logan Paul.

via https://arxiv.org/abs/2304.07598

NFT Ethics, en Twitter-konto, der “afdækker ubelejlige sandheder” om de mest indflydelsesrige aktører i NFT-området, påpegede, at undersøgelsen er ufuldstændig, da den ikke nævner “Mark Cubans tæppefabrik.” Den 20. april hævdede NFT Ethics, at det havde fået bekræftet fra “flere kilder”, at holdet bag Mark Cubans “@NFT” Instagram-side “faktisk oprettede NFT’er for de berømtheder, de arbejdede med.”

1/ Flere kilder bekræftede over for os, at Mark Cubans @NFT IG-teamet skabte faktisk NFT’er til de berømtheder, som de arbejdede med. De ville dele overskuddet 50/50, og de kendte behøvede ikke at gøre noget. @NFT hyrede kunstnerne, drev Discords og lavede alt muligt andet. pic.twitter.com/qfxoeK8t4f

— NFT Ethics (@NFTethics) 20. april 2022 NFT Etik havde tidligere advaret følgere, at “@NFT” Instagram-siden stod bag mange fiduser og tæpper i rummet.

Papiret også fandt det mindst otte af de 20 grupper af skabere er direkte knyttet til hinanden, hvilket tyder på, hvor centraliserede disse svindelnumre er. Ifølge NFT Ethics er grundlæggerne af rug pull NFT-projekter ofte venner eller familiemedlemmer og ansætter de samme influencers, kunstnere, solidity-udviklere og mod-teams til at promovere deres projekter.

Det er vigtigt at bemærke, at papiret endnu ikke har gennemgået en streng peer-review-proces, og yderligere forskning kan være nødvendig for at bekræfte dets troværdighed. Ikke desto mindre giver undersøgelsen værdifuld indsigt i verden af ​​svigagtige NFT-skabere, og hvordan de fungerer.

Læs mere:

🔥 Anbefalede:  Forskere opdager ny proces til at efterligne liv i ikke-levende materialer