Tips til at vende tilbage til arbejdsstyrken efter at have været hjemmegående mor

Følgende artikel hjælper dig med: Tips til at vende tilbage til arbejdsstyrken efter at have været hjemmegående mor

I dag besvarer vi et spørgsmål fra en læser om at vende tilbage til arbejdsstyrken efter at have været hjemmegående mor i 12+ år. Læs videre for at se, hvilke tips vi har til dem af jer, der skal ud på arbejdsmarkedet igen efter længere tids fravær.

Kære hjemmearbejde kvinde,

Jeg har været hjemmegående mor i over 12 år. Jeg har forsøgt at finde et job i over halvandet år uden held. Jeg har en omfattende (over 20 år) baggrund inden for sygesikring. Jeg kan ikke finde ud af, hvorfor jeg ikke længere kan lejes. Er det bortfaldet i min ansættelse? Min alder er 52. Jeg vil gerne finde noget på deltid, da jeg har en 11-årig søn. Har du nogle forslag til en lavmoralsk hjemmegående mor, der stråler af vedholdenhed til at finde sin anden akt og hjælpe med at bidrage økonomisk?

Din mening er meget værdsat, og jeg elsker din hjemmeside.

De kærligste hilsner, Kim

Hej Kim,

Jeg kender følelsen. Efter at have været hjemmegående i ni måneder med en svindende bankkonto, følte jeg samme type pres. Jeg kiggede højt og lavt efter lovlige arbejde hjemmefra, kun for at blive ført til svindel og internetmarkedsføringsordninger.

Heldigvis gav min vedholdenhed og netværksindsats frugt med en deltids marketingkoncert, som til sidst gav mig midlerne til at lancere denne blog.

Her er nogle tips til at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter at have været hjemmegående mor.

1. Tag en personlig opgørelse

Vejen til at finde et job starter med en gennemtænkt plan. For at lave den plan skal du tage en personlig opgørelse for at afdække dine færdigheder, din grund til at arbejde og mange andre faktorer, der spiller ind for at finde den perfekte beskæftigelse til denne fase af dit liv.

Start med at stille dig selv disse spørgsmål:

  • Kunne jeg tænke mig at arbejde på fuld tid eller deltid?
  • Skal jeg være W-2-medarbejder, eller er jeg i stand til at udføre kontraktarbejde (1099)?
  • Hvad er mine færdigheder, passioner, træning og erfaring?
  • Har jeg brug for et job, eller vil jeg gerne starte en virksomhed?
  • Hvad vil jeg absolut IKKE lave på arbejde?
  • Hvor mange penge skal jeg tjene hver måned?
  • Kunne du tænke dig at arbejde for din tidligere arbejdsgiver?
  • Har jeg brug for et job med goder?

Ved at besvare disse spørgsmål kan du indsnævre, hvilken vej du skal tage, og hvor du skal begynde at handle.

2. Forny dit CV

For enhver jobsøgning skal du opdatere og polere dit CV. Et arbejde i hjemmet er en meget eftertragtet stilling, og arbejdsgiverne leder efter cremen af ​​afgrøden. Opdater og opfrisk dit CV, referencer og følgebrev for at sikre, at du skiller dig ud fra mængden.

Husk at skræddersy dit CV til hvert enkelt job, du søger. I dag scannes CV’er først af ATS (ansøgersporingssystemer), der søger efter søgeord og sætninger, der blev brugt i den rubrikannonce eller jobbeskrivelse; sørg for at indarbejde disse i dit CV. En nem måde at gøre dette på er ved at bruge en tjeneste som Jobscan, som scanner dit CV og stillingsopslaget for at beregne din matchrate. Du kan derefter bruge disse oplysninger til at forbedre dit CV, så det skiller sig ud fra mængden.

🔥 Anbefalede:  10 bedste bøger om at vende huse for at tjene penge

Hvis du har været ude af arbejdsstyrken i et stykke tid, så husk at tilføje bemærkelsesværdige resultater, der kan øge din troværdighed; frivillig erfaring, hjælpe med en familievirksomhed, personlig blogging, bogføring for din kirke, coaching af din søns lille ligahold eller være kasserer for din søns spejdertrop. Nøglen er ikke at fremhæve fraværet af traditionelt arbejde, men at adressere dine styrker og færdigheder.

Husk, at du ikke behøver at formatere dit CV på en kronologisk måde – i stedet skal du bruge et færdighedsbaseret layout.

Hvis du kæmper med, hvad du skal skrive på dit CV og følgebrev, så få vores Ultimativt CV skabelonbundt — det vil give dig alt, hvad du behøver for at skrive et CV og følgebrev, der får resultater.

3. Opfrisk dine færdigheder

Hvis jeg skulle ud på arbejdsmarkedet igen som sygeplejerske, skulle jeg helt klart tage et genopfriskningskursus. Det er kun normalt, at dine færdigheder bliver sløve efter at have været ude af banen i en længere periode. Overvej at tilmelde dig et genopfriskningskursus; mange kan tages online og er relativt billige. Men hvis du har mulighed for at tilmelde dig en klasse, hvor du skal være fysisk til stede – giver det dig en glimrende mulighed for at netværke og forbinde dig med andre ligesindede.

Andre muligheder for at tjekke ud er frivillige muligheder, netværksarrangementer, karrierekonferencer, bøger inden for dit ekspertiseområde og praktikophold. Ja, mange kvinder, der har været ude af arbejdsstyrken i en længere periode, oplever, at praktikophold er en glimrende måde at få ny erfaring på. Mens mange virksomheder måske ikke tilbyder formelle praktikpladser, Carol Fishman fra iRelaunch siger,

“Hvis virksomheden ikke tilbyder et formelt program, da tendensen lige er begyndt at se et opsving, skal du ikke være bleg for at foreslå din egen praktikplads.”

Hvis penge er den eneste barriere, der forhindrer dig i at få yderligere uddannelse – prøv nogle af disse metoder til hurtigt at indbringe kontanter.

Relateret indhold: Skal jeg som forælder gå tilbage til skolen?

4. Udnyt dit netværk

Selvom du måske har mistet kontakten til dine tidligere professionelle forbindelser, har du som mor fået et helt nyt sæt forbindelser, som kan være lige så værdifulde.

Tal med de andre mødre i din omgangskreds og fortæl dem om de udfordringer, du står over for. Nogle kan måske give råd, andre kender måske til muligheder, mens andre kan være en kilde til støtte og motivation.

🔥 Anbefalede:  10 typer af influencer til at forbedre din brand marketing

Sørg for, at du tjekker ressourcer som iRelaunch.com og nåHIRE da de tilbyder workshops, arrangementer, artikler og succeshistorier, samt en liste over virksomheder, der tilbyder tilbagevenden til arbejdet.

Bliv endelig involveret på LinkedIn i stor stil. Kom i kontakt med tidligere arbejdsgivere og ansatte, samt målretter mod og følg virksomheder, du er interesseret i at arbejde for. LinkedIn giver dig ikke kun mulighed for at opdatere dit virtuelle CV, men du kan fremvise dit arbejde og fremhæve anbefalinger samt søge i deres store bank af ledige job.

Relateret indhold: 5 måder, LinkedIn kan hurtigt spore din arbejde-at-home-karriere på

5. Hvor skal man søge job

En af de største udfordringer for kvinder, når de søger efter et arbejde i hjemmet, er faktisk at finde legitime jobopslag. For at hjælpe dig med det har jeg samlet en liste over velrenommerede ressourcer, som kan ses her.

6. Overvej at lave informationsinterviews

Informationssamtaler er uformelle samtaler, der føres med nuværende personer, der er ansat i den stilling, du gerne vil opnå, eller med en ansat i en virksomhed, du er interesseret i at arbejde for. Det fantastiske ved informative interviews er, at du får en chance for at finde ud af alt om virksomheden eller erhvervet uden at tage risikoen for faktisk at gå ned ad stien selv.

For at finde folk at interviewe, kan du søge på websteder som LinkedIn, du kan spørge rundt på Facebook, eller du kan endda prøve at bruge en netværksapp som f.eks. Shapr. Hvis det gøres rigtigt, kan informative interviews føre til værdifulde nye forbindelser og nogle gange beskæftigelsesmuligheder.

7. Ansøgning om jobbet

Når du har søgt et job, så giv det et par uger, og send derefter en opfølgende besked. Hvis du blev henvist af en ven, et familiemedlem eller en kollega, så vent et par dage og følg derefter op. Ved at gøre dette kan du sikre dig, at dit CV nåede frem til den rigtige destination, og det viser også, at du er en person, der tager initiativet.

Selvom det er fint at tjekke ind med jævne mellemrum, hvis processen tager et stykke tid – vær ikke irriterende. Vigtigst af alt, fortsæt med at søge efter nye job og indsende ansøgninger. Ifølge denne artikel vedr Karriere Pivot, tager det normalt mellem 6 måneder og 2 år at finde et job. Et par andre overvejelser, der skal tages i betragtning, er dem, der er ældre (55+), og dem, der leder efter højere betalte job ($100.000+), har tendens til at tage endnu længere tid. Nøglen er at være tålmodig og vedholdende.

Relateret indhold: Sådan skriver du et følgebrev, der fanger opmærksomhed

8. Vær klar til opkaldet

Selv før du får en samtale, skal du bruge tid på at øve dine interviewfærdigheder. En af de bedste måder at gøre dette på er at samle en liste over almindelige interviewspørgsmål og øve sig i at besvare dem højt. Gør dette igen og igen, indtil du er tryg ved at besvare dem på stedet.

🔥 Anbefalede:  Sådan opretter du medlemsside ved hjælp af OptimizePress i enkle trin

Sammen med dette skal du grundigt undersøge virksomheden og kende nogle baggrundsoplysninger om dem. Mange virksomheder vil spørge dig, “Hvorfor vil du arbejde for os?” og du bliver nødt til at komme med et godt svar. At have denne baggrundsviden vil ikke kun hjælpe dig med at besvare spørgsmålet, men det viser intervieweren, at du er godt forberedt.

Når samtalen er afsluttet, skal du sørge for at spørge ansættelseschefen, hvornår de vil træffe deres endelige beslutning. Dette giver dig en tidsramme på, hvornår det er passende at følge op. Husk at sende en takkebesked straks efter samtalen. Håndskrevne noter har en tendens til at score flest point hos ledere, men hvis de træffer en beslutning hurtigt, eller du ikke har en fysisk postadresse, vil en e-mail fungere fint.

Da du søger en stilling som fjernarbejde, er det meget sandsynligt, at du vil blive interviewet via telefon eller Zoom; Hvis det er tilfældet, så sørg for at tjekke disse tips til et godt videointerview.

9. Udforskning af nye karriereveje

Kort ovenfor nævnte jeg at tjekke nogle hurtige måder at tjene penge på, så du kan få nogle penge til at rulle ind. Jeg synes, det er en fantastisk måde at udforske andre karriereveje, såsom freelance, midlertidigt arbejde, udføre korte opgaver eller ulige job. penge, der kommer ind, mens de får nye færdigheder og forbindelser. Du ved aldrig, hvornår en mulighed fører til en anden.

Sørg for, at du tænker ud af boksen og ser på alle dine muligheder. Prøv at søge efter muligheder ud fra dine færdigheder, ikke kun dit job. Din forsikrings- og sundhedsfaglige baggrund, parret med en kærlighed til at skrive, sociale medier, salg, undervisning osv., kan gøre dig til den perfekte kandidat til en anden type stilling inden for sundhedssektoren.

Konklusion

At finde et job, efter at du har været ude af arbejdsstyrken i en længere periode, kan være en skræmmende opgave. Prøv at forblive positiv og fortsæt med at komme videre – dit drømmearbejde hjemmefra er derude!

Held og lykke med din jobsøgning!

Hvilke tips har du til at komme tilbage på arbejdsmarkedet? Hvilke råd eller inspiration kan du give? Send os en note; vi vil meget gerne høre fra dig!

Oprindeligt udgivet 26. februar 2014. Indhold opdateret 2. oktober 2018.