Til og med den 10. september debuterer ‘Venice Immersive’ XR-værker og mere på dette års filmfestival i Venedig

Følgende artikel hjælper dig med: Til og med den 10. september debuterer ‘Venice Immersive’ XR-værker og mere på dette års filmfestival i Venedig

Ét teater, der deltager i filmfestivalen i Venedig. Via Unsplash.

Kunne verdens ældste filmfestival snart oprette en metaverse kategori? Det virker som det. Den 79. filmfestival i Venedig startede i denne uge – startede i 1932, denne halvårlige sammenkomst på den italienske ø med kanaler er tilsyneladende den ældste begivenhed i verden. Som altid tiltrækker Venedig A-listen. Årets største stjerner inkluderer Cate Blanchett, Don Cheadle og Timothée Chalamet. Så du hans helt røde look på den røde løber?

Efter pandemi-drevne eksperimenter inden for metaverse-teknologi i de seneste udgaver, vil dette års filmfestival i Venedig byde på en hel metaverse-ø ikke langt fra Lido, hvor de egentlige stjernespækkede festligheder finder sted. Kaldet “Venice Immersive”, et rebrand efter de sidste to års “Venice VR”, denne del af festen løber i sin fulde varighed fra 1. til 10. september. Meta og HTC Vive er kommet som sponsorer.

“På en lille ø, kun en kort tur med vandbus fra hovedfestivalens hovedkvarter på Lido, kan besøgende træde ind i metaversen,” EuroNyheder rapporteret. “De kan spille spil eller ‘verdenshop’ med en rejseguide, klæde sig ud i kostume med baggrundsdansere eller endda hjælpe Coco Chanel med at udvikle sin Chanel nr. 5-parfume.”

Liz Rosenthal og Michel Reilhac har kurateret denne satellitbegivenhed siden 2017. I år bemærkede de: “Målet er at vise, hvad fremtiden bringer for virtuel historiefortælling og de nye medier, der er åbne for filmskabere og offentligheden.”

I år udvider den nye Venice Immersive sig for første gang ud over kun VR og XR for at ære alle mulige fordybende teknologier, herunder 360° videoer, installationer og virtuelle verdener.

🔥 Anbefalede:  Sådan får du din Amazon-virksomhed til at skinne som en diamant

Øen tilbyder over 75 personlige projekter på tværs af seks kategorier. Tredive er blevet tilmeldt konkurrencekategorien. Nogle af dem kræver VR-headset, men ikke alle.

EuroNews citerer Matthew Shaws “Framerate: The Pulse of Earth” som en konkurrence shoo-in sammen med Mathias Chelebourgs “Rencontre(s), hvor Marion Cotillard taler om den franske modedesigner Coco Chanel, mens hun arbejder med “parfumist til zarerne” Ernest Beaux at udvikle den historieændrende Chanel No. 5-parfume – den første, der ikke kun tilbyder maskuline dufte til kvinder, men også debuterede syntetiske ingredienser på massemarkedet.

Hver Venice Immersive-optræden har sin egen info på filmfestens hjemmeside. DerChelesbourg vokser poetisk om avantgarde-Paris i det tidlige 20. århundrede: “Tænk, at Pierre Reverdy argumenterer kraftigt med Jean Cocteau, og Picasso forårsager skandaler i Théâtre du Châtelet med sine scenegardiner for Serge Diaghilev og Erik Satie moderne ballet.”

Jeg har læst Axel Madsens biografi om Chanel tretten gange indtil videre – hun havde en affære med Reverdy og betalte for Cocteaus opiumsrehabilitering. Hun lavede kostumer til tidligere russeres teaterforestillinger som ‘The Rite of Spring’. Scenen, som denne VR-oplevelse skildrer af Chanel i arbejde med Beaux, var begyndelsen på Chanels velkendte antisemitisme. Hun troede bittert til det sidste, at Beaux svindlede hende på kontrakt nr. 5.

Kanalernes by. Via Unsplash.

Andre forskellige oplevelser, der kan ses fra konkurrencesektionen, inkluderer “Alt der er tilbage“, en fordybende sceneoptræden, hvor instruktør Craig Quintero instruerer taiwanske skuespillere, og en finurlig animation kaldet “Æggelandskab” instrueret af den argentinske udvikler German Heller.

Venice Immersive præsenterer også tre College Cinema VR-projekter og fremhæver de ti Best of Immersive-værker som “Kingdom of Plants with David Attenborough.”

🔥 Anbefalede:  Tag din butik til det næste niveau med disse must-have e-handelsapps

The Worlds Gallery viser yderligere 30 projekter sammen med en særlig visning af den britiske Joe Huntings “We Met in Virtual Reality” og to Special Events Club Worlds, inklusive overskriften, der summer “Sodaworld”-projekt fra Sydafrika, ”en VRChat digital tvilling af et virkeligt musiksted i Johannesburg Soda Studios centrum.” Afrotech og DJs streamer hele ugen.

“Det er den største udgave, vi nogensinde har lavet,” sagde Rosenthal til EuroNews om det opgraderede “Venice Immersive.” Selvfølgelig kan Film Fest-deltagere tjekke det ud, men de sælger endda kort kun til denne ø. Hvad mere er, på grund af den decentraliserede karakter af al denne teknologi, kan du endda tjekke den ud hjemmefra. Lær mere her.

Engang blev ‘snacks’ afgjort som datidens djævelens medie – en menneskelig vane, der også har plaget trykte romaner, smartphones og, for nylig, udvidet virkelighed. Men da samfundet har modtaget hver af disse innovationer, har de beriget vores evner inden for historiefortælling, den mest menneskelige vane, der trækker os tæt på omstændige grænser og giver os styrke i tider med prøvelser.

“Der er ikke noget virkeligt marked for fordybende kunst,” sagde Reilhac. “Det er fødslen af ​​en ny kunstform og muligvis en ny industri.” Det vil tiden vise. Det er klart, at den gamle garde allerede er ombord.

Læs relaterede indlæg: