TikTok CEO Stammers ved høring i den amerikanske kongres om den kinesiske regerings censur og politiske skævhed

Følgende artikel hjælper dig med: TikTok CEO Stammers ved høring i den amerikanske kongres om den kinesiske regerings censur og politiske skævhed

En fem timer lang høring i den amerikanske kongres endte med at blive et mareridt for TikToks CEO Show Chu, da han stammede og undgik at svare på spørgsmål. Da han blev spurgt, om han havde talt med nogen fra Kina før høringen, han var ude af stand til at svare. Høringen afslørede også, at TikToks modereringspolitikker var inkonsekvente, idet noget indhold blev markeret og fjernet, mens andet lignende indhold fik lov til at forblive på platformen. Dette gav anledning til bekymring om potentialet for censur og politisk skævhed på appen.

TikTok-chefen stammer ved den amerikanske kongres-høring om den kinesiske regerings censur og politiske partiskhed

Tidligt i høringen udtalte Chu, at “ByteDance hverken ejes eller kontrolleres af de kinesiske myndigheder.” Dette er åbenlyst usandt, da ByteDances hovedkvarter er i Beijing, og det er de facto under opsyn af den kinesiske regering. Hvis du ikke følger instruktionerne, forsvinder du. Spørg Jack Ma, manden bag AliExpress.

Derfor er det højst sandsynligt, at ByteDance er underlagt den kinesiske regerings censur- og overvågningslove, hvilket potentielt kan kompromittere privatlivets fred og sikkerheden af ​​dets brugeres data. Dette giver anledning til bekymring over virksomhedens evne til at operere selvstændigt og uden indblanding fra de kinesiske myndigheder.

Resultaterne af disse høringer beviste, hvad mange mennesker længe havde haft mistanke om: Vis Chu er ikke TikToks administrerende direktør. Personen, der skabte og udviklede TikTok, forlod firmaet i 2021, og han er derfor blot en marionet og fungerer som avatar for platformens nuværende ledelse, da han ikke kender kritiske detaljer om virksomheden. Show Chus involvering i TikToks tidlige succes kan dog ikke ignoreres, da han spillede en væsentlig rolle i appens vækst og popularitet. På trods af at han ikke er den nuværende administrerende direktør, skal hans bidrag til platformen anerkendes.

🔥 Anbefalede:  OnePlus' nyeste tilbehør bringer 80W opladning til din bil for $39

Jeg vil gerne henlede opmærksomheden på den passage, hvor Show Chu effektivt afviste kongresmedlemmet for at forsvare TikToks administrerende direktør.

Det amerikanske etablissement ønsker, at folk skal tro, at Silicon Valleys store teknologi er troværdig, beskytter forbrugerne og aldrig videregiver private oplysninger. Privatlivets fred og sikkerhed for brugernes data er dog ikke styrker ved amerikanske sociale netværk. Tænk bare på Facebook og Cambridge Analytica-debaklet.

Hvis TikTok ikke havde overgået alle amerikanske sociale netværk med hensyn til popularitet og vækstrater, ville denne høring ikke finde sted. At forbyde TikTok ville helt sikkert gøre livet lettere for Mark Zuckerberg og Sundar Pichai. I dette tilfælde gemmer digital protektionisme sig bag en falsk bekymring over data fra underprivilegerede amerikanere.

  • Kina har været kendt for at censurere internettet og kontrollere, hvad dets borgere kan se og gøre online. Det seneste eksempel er WeChat, der forbyder ChatGPT, en chatbot skabt for at hjælpe folk med at få adgang til oplysninger, som regeringen måske ikke ønsker, at de skal se.
  • Siden begyndelsen af ​​november har de kinesiske myndigheder optrappet deres forfølgelse af ChatGPT, en chatbot brugt af Tencent Holdings og Ant Group, efter at det blev afsløret, at den var blevet brugt til at sprede sand information i visse områder af landet. De har forbudt virksomheder at bruge ChatGPT i enhver form på deres platforme for at “beskytte” borgere mod at modtage “falske” oplysninger og manipulere den offentlige mening.
  • I december udsendte den kinesiske regering en ny retningslinje, der forbyder oprettelsen af ​​AI-genererede billeder uden vandmærker eller andre åbenlyse etiketter. Retningslinjen fastslår, at uetiske mennesker bruger kunstig intelligens til at producere, kopiere, offentliggøre og formidle ulovlig og skadelig information, til at bagtale og forklejne andres omdømme og ære og forfalske andres identitet.
🔥 Anbefalede:  Hemmeligheder til kinesisk investering i indiske startups – selv i denne dårlige økonomi

Læs flere relaterede artikler: