Tidligere OpenSea-chef sigtet for insiderhandel og hvidvaskning af penge

Følgende artikel hjælper dig med: Tidligere OpenSea-chef sigtet for insiderhandel og hvidvaskning af penge

Den tidligere produktchef i OpenSea, Nate Chastain, blev anholdt onsdag og sigtet for “trådsvig og hvidvaskning af penge i forbindelse med en ordning for at begå insiderhandel med ikke-fungible tokens eller ‘NFT’er’ ved at bruge fortrolige oplysninger om, hvad NFT’er ville blive vist på OpenSeas hjemmeside for hans personlige økonomiske vinding.” Nyheden optrådte i en pressemeddelelse fra den amerikanske attorney’s Office i det sydlige distrikt i New York.

Chastain havde direkte adgang til OpenSea-forsiden og var som sådan i stand til at “frontløbe” investeringer i kommende NFT’er.

“I dette tilfælde, som påstået, lancerede Chastain en ældgammel ordning for at begå insiderhandel ved at bruge sin viden om fortrolige oplysninger til at købe snesevis af NFT’er, før de blev vist på OpenSeas hjemmeside. FBI vil fortsætte med aggressivt at forfølge aktører, der vælger at manipulere markedet på denne måde,” sagde FBIs assisterende ansvarlige direktør Michael J. Driscoll.

OpenSea affyret Chastain i september 2021. Selskabet er det største NFT-marked målt på værdiansættelse. Der er i øjeblikket få regler på plads for at forhindre Chastains handlinger, selvom, som det fremgår af denne arrestation, SEC nu slår ned på NFT-investeringer.

“Som en del af sin ansættelse var Chastain ansvarlig for at udvælge NFT’er til at blive vist på OpenSeas hjemmeside,” skrev en talsmand for SDNY. “OpenSea holdt identiteten af ​​fremhævede NFT’er fortroligt, indtil de dukkede op på dets hjemmeside. Efter at en NFT blev vist på OpenSeas hjemmeside, var prisen, køberne var villige til at betale for den NFT, og for andre NFT’er lavet af den samme NFT-skaber, steg den typisk betydeligt.”

🔥 Anbefalede:  Hvordan tjener cricketspillere penge?

“NFT’er kan være nye, men denne type kriminelle ordninger er det ikke. Som påstået forrådte Nathaniel Chastain OpenSea ved at bruge dets fortrolige forretningsoplysninger til at tjene penge til sig selv. Dagens anklager demonstrerer dette kontors forpligtelse til at udrydde insiderhandel – uanset om det sker på aktiemarkedet eller blockchain,” sagde den amerikanske advokat Damian Williams.

Læs relaterede indlæg: