Thai PM annoncerer $16B ‘Digital Wallet’ kontantuddeling for at øge den kæmpende økonomi

Følgende artikel hjælper dig med: Thai PM annoncerer $16B ‘Digital Wallet’ kontantuddeling for at øge den kæmpende økonomi

Thai PM annoncerer $16B 'Digital Wallet' kontantuddeling for at øge den kæmpende økonomi

I et modigt træk designet til at genoplive Thailands aftagende økonomi, nyt Premierminister Srettha Thavisin har annonceret en gennemgribende økonomisk plan.

Strategien for 560 milliarder baht ($16 milliarder) har til formål at stimulere indenlandsk efterspørgsel og investeringer i løbet af de næste seks måneder.

Dette skridt kommer på baggrund af et finansmarked, der er skeptisk over for regeringens strategier, og en økonomi, der kæmper med udfordringer lige fra husholdningernes gæld til træg vækst.

Hvad tilbyder Thailands regering?

Regeringen planlægger at uddele 10.000 baht til alle thailandske voksne på 16 år og derover. Modtagere skal bruge disse penge på bestemte varer og tjenester i deres lokalsamfund inden for en bestemt tidsramme. Oven i dette har regeringen også foreslået energiprisnedsættelser og gældslettelse for landmænd og små virksomheder.

Ifølge embedsmænd kan “Digital Wallet Plan” have en økonomisk multiplikatoreffekt så høj som fire gange den oprindelige uddeling. En sådan påvirkning kan potentielt hæve Thailands økonomiske vækstrate til 5% næste år, op fra de beskedne 2,8% prognose for i år.

Høj risiko for fejl

Meddelelsen formåede i første omgang ikke at skabe en væsentlig positiv effekt på de thailandske finansmarkeder, som tidligere havde oplevet udenlandske investorexits efter valgrelaterede omvæltninger. Nationens benchmark aktieindeks faldt med 0,5% efter at have åbnet højere, mens den thailandske baht fastholdt sin 0,4% gevinst over for den amerikanske dollar.

Oppositionspartierne har udtrykt forbehold over for planen, primært på grund af regeringens vaghed med hensyn til de specifikke detaljer og tidsplaner for politikkens gennemførelse. En sådan usikkerhed, hævder de, kan føre til ineffektiv anvendelse og uforudsete tilbageslag.

🔥 Anbefalede:  Christie's 3.0 annoncerer sin anden NFT-kunstauktion

Skjulte problemer i Thailands økonomi

Thavisins regering planlægger at finansiere dette ambitiøse projekt gennem statsbudgettet og yderligere skatter, og udtrykkeligt undgå nye lån. På trods af dette kan analytikere fra finansielle institutioner lide Bank of America Securities og Nomura Holdings Inc. advare om, at planen kan udvide Thailands finanspolitiske underskud og derved begrænse landets evne til at håndtere fremtidige økonomiske chok.

Den nydannede regering står også over for udfordringen med en betydelig husholdnings- og offentlig gæld, der svarer til henholdsvis 90 % og 61 % af landets BNP.

Store økonomiske genopretningsplaner

I den umiddelbare fremtid sigter regeringen mod at øge turismeindtægterne ved at lempe visumkravene og give afkald på gebyrer for rejsende fra specifikke lande. Det har også til hensigt at udskrive en folkeafstemning for at revidere nationens forfatning.

Yderligere fremtidige mål omfatter udvikling af særlige økonomiske zoner, oprettelse af en matchende fond til investering i startups og fremskyndelse af frihandelsaftaler med flere regioner.

Den digitale tegnebogsplan på 16 milliarder dollar er utvivlsomt et hasardspil af den thailandske regering for at genoplive en økonomi, der står over for adskillige modvind, både nationalt og internationalt. Hvorvidt dette modige træk vil betale sig for at genoplive økonomien efter hensigten, er stadig uvist, men det er klart, at regeringen er villig til at tage ambitiøse skridt i jagten på økonomisk revitalisering.

Læs mere:

Table of Contents