Tencent dropper planer for Virtual Reality-hardware midt i ustabilt XR-marked

Følgende artikel hjælper dig med: Tencent dropper planer for Virtual Reality-hardware midt i ustabilt XR-marked

Den kinesiske teknologigigant Tencent har aflyst sit indtog i virtual reality-hardware på grund af en dyster økonomisk prognose, hvilket fører til omkostningsbesparende foranstaltninger og nedskæringer af sin metaverse division, Reuters rapporteret.

Sidste juni etablerede virksomheden en udvidet virkelighed (XR) enhed til at skabe virtual reality software og hardware og hyrede næsten 300 medarbejdere til dette formål. Som verdens største videospiludgiver havde Tencent Holdings ambitiøse planer for sin XR-enhed.

To kilder fortalte Reuters, at Tencent kom med konceptet med en håndholdt spilcontroller, der var formet som en ring. Men på grund af vanskelighederne med at skabe hurtige overskud og de betydelige investeringer, der kræves for at skabe et produkt af høj kvalitet, besluttede Tencent at opgive denne idé.

Ifølge en af ​​kilderne forudsagde XR-projektets interne prognose, at det ikke ville være rentabelt før 2027. På den anden side bemærkede den anden kilde, at enheden led under ikke at have lovende spil og apps.

Med hensyn til XR-enheden henviste virksomheden til en erklæring, der blev afgivet til Reuters i torsdags, om, at de reorganiserede nogle forretningshold på grund af ændringerne i hardwareudviklingsplaner. Desuden udtalte Tencent, at de ikke afmonterede XR-enheden. Efter offentliggørelsen af ​​Reuters’ rapport faldt Tencents aktier med 2,5%.

ByteDance, TikToks moderselskab, ejer Pico, en producent af VR-headset. Ifølge Reuters, begyndte virksomheden at afskedige hundredvis af medarbejdere tidligere på ugen som svar på bekymrende økonomiske forudsigelser. Fredag ​​bekræftede Pico, at den havde sluppet et lille antal personer. En kilde med viden om situationen afslørede dog, at fyringerne havde berørt 200 medarbejdere.

🔥 Anbefalede:  Metas planer om et Facebook-smartwatch er muligvis døde

På det seneste har XR-sektoren været relativt ustabil, hvor virksomheder som Microsoft har opløst sit Industrial Metaverse-team og afskediget 100 medarbejdere. Derudover er Crayta, en metaverse spilplatform svarende til Roblox ejet af Meta, indstillet til at lukke den 3. marts.