Teknologisektoren afskediger 2.600 mennesker om dagen, ifølge Layoffs.fyi

Følgende artikel hjælper dig med: Teknologisektoren afskediger 2.600 mennesker om dagen, ifølge Layoffs.fyi

Teknologisektoren er midt i en massiv fyringskrise med et gennemsnit på 2.600 mennesker bliver fyret hver dag. Dette er en ødelæggende tendens for arbejdere i industrien, som går en usikker fremtid i møde. Årsagerne til fyringerne er forskellige, men flere vigtige faktorer er coronavirus-pandemien, automatisering og recession. Pandemien har forårsaget en global økonomisk afmatning, og mange teknologivirksomheder er blevet tvunget til at skære ned på omkostningerne ved at miste arbejdspladser.

Layoffs.fyi: Teknologisektoren afskediger 2600 mennesker om dagen

Andre faktorer omfatter fremkomsten af ​​automatisering, som gør mange job i teknologisektoren forældede, og den fortsatte konsolidering af industrien. Efterhånden som store teknologivirksomheder vokser sig større og mere magtfulde, er de i stigende grad i stand til at dominere deres respektive markeder, hvilket stiller mindre konkurrenter dårligere.

I gennemsnit afskediges 2600 arbejdere hver dag i tech-sektoren, som i øjeblikket oplever en alvorlig krise med fyringer.I gennemsnit afskediges 2600 arbejdere hver dag i tech-sektoren, som i øjeblikket oplever en alvorlig krise med fyringer.

Virkningen af ​​afskedigelserne har kunnet mærkes i hele USA, da mange arbejdere i teknologisektoren er højtuddannede og højt betalte. Tabet af disse arbejdspladser er et stort slag for økonomien, og det er sandsynligt, at virkningerne vil kunne mærkes i de kommende år.

I de seneste måneder har en række højtprofilerede virksomheder, herunder Amazon og Google, fyret tusindvis af medarbejdere.

  • Microsoft annonceret anden runde af fyringer, der berører 10.000 medarbejdere. Fyringerne er en del af teknologigigantens igangværende indsats for at skære ned på udgifterne og omstrukturere virksomheden.
  • Google har måttet træffe den svære beslutning at afskedige 12.000 medarbejdere.
  • Meta fyrer 11.000 medarbejdere, hvilket tegner sig for 13 % af dets arbejdsstyrke – de største fyringer i virksomhedens historie. Fyringerne fulgte måneders forhandlinger mellem Meta og dets topejere, som resulterede i en omstrukturering af virksomhedens ledelsesteam.
  • Ifølge en meddelelse udgivet af virksomhedens medstifter og administrerende direktør Kris Marszalek, gennemgår Crypto.com endnu en runde af fyringer, der vil påvirke op til 20% af dets personale. Selvom de er betydelige, er fyringerne en del af virksomhedens reorganiseringsplan for at fokusere på at udvikle dens globale aktiviteter.
  • Dapper Labs, en canadisk web3-spilvirksomhed, har reduceret sin arbejdsstyrke med 22 % på grund af det nuværende “makroøkonomiske miljø.” Under den igangværende kryptovinter har dets vigtigste NFT-produkt, NBA Top Shot, haft det laveste salg siden december 2020.
🔥 Anbefalede:  Kontoradministrator Jobbeskrivelse: Skabeloner til ansættelse i din virksomhed

Læs flere relaterede nyheder: