Teknisk industrifyringer: Hvad betyder de?

Følgende artikel hjælper dig med: Teknisk industrifyringer: Hvad betyder de?

Disciplinen datalogi opstod først i slutningen af ​​1950’erne, og konsekvent og konstant forskning og opgraderinger resulterede i fremkomsten af ​​World Wide Web, da verden trådte ind i den nye æra af internettet. Den revolutionerende effekt af ny teknologi på kultur og handel omfattede næsten øjeblikkelig kommunikation af elektronisk post, instant messaging, voice-over-internet protocol (VoIP), videochat, diskussionsfora, blogs, sociale netværkssider og online shopping sites. Betydningen af ​​denne teknologi blev følt i halvfemserne, da mange virksomheder opstod med forretningsideer omkring teknologi.

Fremkomsten af ​​den store teknologi
Pludselig vækst og over ansættelse
Den nuværende virkelighed
Hvad betyder disse fyringer?
Konklusion

Fremkomsten af ​​den store teknologi

Det var efter dot-com-boblekrakket i 2000, at disse teknologivirksomheder trivedes og voksede til at dominere markedet med ringe regulering. Året 2013 var da udtrykket ‘Stor teknologi‘ trådte ind i massebevidstheden. ‘Big Tech’ blev populær i år 2017 på grund af undersøgelsen af ​​den rolle, teknologivirksomheder spillede ved valget i USA i 2016. Udtrykket refererer også til de tech-giganter, der i øjeblikket dominerer det globale tech-marked. Disse er de fem største amerikanske teknologivirksomheder – Alphabet, Amazon, Apple, Meta og Microsoft. Disse virksomheder kaldes også ‘Big Five‘.

Disse virksomheder er førende aktører inden for deres respektive teknologiområder, der spænder fra kunstig intelligens, cloud computing, forbrugerelektronik, e-handel, hjemmeautomatisering, online annoncering, selvkørende biler, sociale netværk, software og streaming medier. Med en markedsværdi på et sted mellem USD 1.000.000.000.000.000.000.00.00.00. til 3.000.000.000. Disse virksomheder er blandt de mest prestigefyldte arbejdsgivere i verden.

Pludselig vækst og over ansættelse

Teknologiindustrien har oplevet en hidtil uset vækst i de sidste tre årtier steget mangedoblet under den globale covid-19-pandemi. Globale nedlukninger tvang virksomheder til at opskalere deres muligheder for fjernarbejde og finde effektive alternativer til personlige møder og konferencer. Dette resulterede i, at tech-virksomheder reagerede med hurtige overansættelser, da produktbehovene udviklede sig hurtigt.

🔥 Anbefalede:  AMDs seneste V-Cache-chip viser sig at være billig, hurtig og perfekt til spil

Eksempler på sådanne hurtige svar på produktbehov fra forskellige virksomheder omfatter Google, som ændrede sin videokonferenceplatform Google Meet for at rumme flere deltagere, og Meta ændrede Whatsapps videokonferencefacilitet. Disse ændringer krævede specialiseret arbejdskraft, der omfattede produktchefer, udviklere, UI/UX-designere osv., hvilket førte til, at virksomheder ansatte yderligere personale. Desværre forudså disse virksomheder, at en så høj efterspørgsel fortsatte og gik på en ansættelsestogt, der førte til overansættelser.

Den nuværende virkelighed

Teknologiindustrien har oplevet mere end 200.000 nedskæringer siden begyndelsen af ​​2022, hvoraf størstedelen er kommet fra de ‘fem store’. Den ene hovedårsag, der blev nævnt til disse fyringer, har været afmatning af den globale økonomi og den forestående trussel om en recession. Naturligvis har overansættelser under højkonjunkturen også fået virksomheder til at skrue ned for at fastholde virksomhedens bundlinje under denne afmatning.

Fondsforvaltere og tidlige investorer i succesrige teknologivirksomheder øger også presset for at træffe hurtige og produktive beslutninger for at imødegå den aftagende økonomi. Altimeter Capital, en af ​​investorerne i Mark Zuckerbergs Meta skrev et brev til Zuckerberg, hvori han sagde – “Som mange andre virksomheder i en verden med nulsats – er Meta drevet ind i overdrevens land – for mange mennesker, for mange ideer – for lidt hastende . Denne mangel på fokus og kondition er sløret, når vækst er let, men dødbringende, når væksten aftager, og teknologien ændrer sig.” Tilsvarende modtog Sunder Pichai et brev fra grundlæggeren og administrerende direktør for TCI Fund Management, Christopher Hohn, hvori han sagde – “Jeg mener, at ledelsen bør sigte mod at reducere antallet af ansatte til omkring 150.000, hvilket er på linje med Alphabets antal ansatte ved udgangen af ​​2021. Dette ville kræve en samlet reduktion i antallet af ansatte i størrelsesordenen 20 %.”

🔥 Anbefalede:  OpenAI lancerer nyt ChatGPT-abonnementsprogram for $20 om måneden

En anden stor årsag er, at mange investeringer i nye tiltag viser sig at være urentable. Nogle eksempler omfatter Amazons robotafdeling, Microsofts virtual reality- og metaverse-afdeling AltspaceVR og Metas Substack-konkurrent kaldet Bulletin.

Hvad betyder disse fyringer?

Selvom teknologiske fyringer har domineret nyhedsoverskrifter for nylig, har den amerikanske økonomi tilføjet 223.000 job. Selvom Microsoft har afskediget 10.000 medarbejdere, har de siden 2019 tilføjet næsten 80.000 job. Amazon ansatte sidste år 300.000 mennesker, selv om de fyrede 18.000 medarbejdere.

Hvad dette i bund og grund betyder er, at teknologisektoren er ved at modnes og nu ansætter folk, der kan hjælpe med at forbedre virksomhedens bundlinje. Teknikvirksomheder reducerer ingeniør- og operationelle roller, mens de omfordrer deres ansættelsesbudget til forretningsrelaterede roller, der fokuserer på at opretholde sunde pengestrømme for virksomheden.

Konklusion

Selvom det er sandsynligt, at tech-afskedigelser vil fortsætte i 2023, er sektoren i vækst, og mange virksomheder inden for sektoren vil fortsætte med at ansætte. Det kan være til fordel for en medarbejder at investere i personlig og faglig vækst og snævre indsatser for at åbne muligheder med de voksende virksomheder.

Ofte stillede spørgsmål

Afskediger teknologivirksomheder?

Mere end 106.000 arbejdere i USA-baserede teknologivirksomheder (eller teknologivirksomheder med en stor amerikansk arbejdsstyrke) er blevet afskediget i massenedskæringer indtil videre i 2023.

Hvilke teknologisektorer afskediger?

I 2023 er reduktionen af ​​arbejdsstyrken blevet drevet af de største navne inden for teknologi som Google, Amazon, Microsoft og Meta.

Hvorfor afskediger teknologiindustrien?

Der er flere faktorer, der bidrager til teknologiske fyringer, herunder økonomi, inflation, højere renter og overansættelse.