Tangerine TFSA Accounts Review 2023

Følgende artikel hjælper dig med: Tangerine TFSA Accounts Review 2023

En skattefri opsparingskonto (TFSA) giver investorer mulighed for at tjene renter på deres penge skattefrit. Og det er ikke kun besparelser. Du kan også bruge en TFSA til at tjene afkast (kapitalgevinster, udbytte osv.), når du investerer dine midler ved hjælp af en TFSA GIC eller investeringskonto.

Læs videre for at lære om de forskellige tilgængelige Tangerine TFSA-konti, deres TFSA-opsparing og GIC-satser, og hvad du kan forvente, hvis du åbner en Tangerine TFSA-investeringsfondskonto.

For de bedste TFSA-opsparingssatser i Canada, klik her.

Mandarin TFSA

Tangerine Bank tilbyder tre skattefrie opsparingskonti, herunder:

 • Skattefri opsparingskonto
 • Skattefri garanteret investeringskonto
 • Skattefri investeringsfondskonto

Tangerine skattefri opsparingskonto

Tangerine TFSA-opsparing ligner en almindelig opsparingskonto, idet du tjener en høj rente, der er ingen minimumssaldo, og du betaler ikke et månedligt gebyr.

Renter optjent på kontoen forbliver skattefrie hele livet.

Her er hvad du får:

 • $0 månedligt kontogebyr
 • $0 minimumsaldo
 • 1,00% standardrente
 • Gratis overførsler og hævninger

Din Tangerine skattefri opsparingskonto er udstedt af Canada Deposit Insurance Corporation (CDIC) for op til $100.000, hvis banken bliver insolvent.

Du kan tjene en endnu højere sats med EQ Banks TFSA-tilbud 3,00 %* som i skrivende stund, som ikke er salgsfremmende.

Få en TFSA-besparelsesrate på 3,00 %*.

Tangerine Tax-Free GIC-konto

Et garanteret investeringsbevis giver et garanteret afkast over en fast periode, fx 1-5 år. GIC’er er også forsikret af CDIC for op til $100.000 pr. kontokategori.

Tangerine TFSA GIC’er er ofte med på min liste over de bedste GIC-priser i Canada.

Et typisk ikke-indløseligt GIC-produkt kan kun trækkes tilbage uden straf ved udløb. For eksempel er en 1-årig GIC garanteret at betale dig en fast rente, efter at 12 måneder er oppe.

Tangerine skattefrie investeringsfonde

Tangerine Investment Funds tilbyder en problemfri måde at investere dine TFSA-penge på ved hjælp af billige investeringsforeninger. De tilbyder fem porteføljer, der passer til forskellige niveauer af risikotolerance og afkastforventninger, herunder:

 • Balanceret indkomstportefølje: lav til middel risiko; 70 % i obligationer og 30 % i aktier
 • Balanceret portefølje: lav til middel risiko; 60 % i aktier og 40 % i obligationer
 • Balanced Growth-portefølje: middel risiko; 75 % i aktier og 25 % i obligationer
 • Udbytteportefølje: middel risiko; 100% i udbytteaktier
 • Aktievækstportefølje: middel til høj risiko; 100% på lager

Forvaltningsomkostningsprocenten for Tangerine investeringsfonde er 1,07 % om året.

Disse porteføljer er nemme at investere i. Du kan oprette automatiske bidrag, og minimumsinvesteringsbeløbet er 25 USD. Hver fond er globalt diversificeret og rebalanceres automatisk.

🔥 Anbefalede:  VAB ETF Review 2023: Vanguard Canadian Aggregate Bond Index ETF forklaret

Tag et kig på denne anmeldelse af Tangerine Investment Fund for flere detaljer.

Fordele ved en Tangerine TFSA-konto

Tangerine TFSA-konti tilbyder følgende fordele:

 • Højere renter end nogle banker
 • Intet månedligt gebyr og ingen minimumsaldo for deres GIC- og opsparingsprodukter
 • Skattefri returnering og hævning
 • Adgang til tusindvis af gratis pengeautomater i hele Canada
 • Gratis hævninger og indskud
 • Optjen garanteret afkast på en Tangerine skattefri GIC
 • Adgang til et automatiseret spareprogram
 • En alsidig, brugervenlig mobilapp
 • Adgang til en konkurrencedygtigt prissat investeringsforening med en lav minimumsinvestering på $25
 • Globalt diversificerede porteføljer og automatisk rebalancering hvert kvartal
 • 24/7 kundesupport er tilgængelig

Ulemper ved en Tangerine TFSA

Mangel på fysiske steder for personlig support, da de hovedsageligt er en netbank.

Desuden er Tangerines opsparingsrater meget lavere efter kampagneperioden på 5 måneder slutter (1,00%). For en højere ikke-salgsfremmende rente, se denne EQ Bank TFSA anmeldelse.

Hvad er en TFSA?

En skattefri opsparingskonto er en registreret plan, der giver dig mulighed for at sætte penge til side og tjene skattefri vækst for livet.

TFSA blev indført i 2009. Canadiere, der er 18 år eller ældre, får en årlig bidragsgrænse. For 2023 er den årlige TFSA-bidragsgrænse $6.000, og levetidsgrænsen er nu $88.000, når du lægger alle de årlige TFSA-grænser sammen siden 2009.

Når du hæver fra din TFSA-konto, kan du genindskyde beløbet i de kommende år.

En TFSA-konto kan bruges til at spare eller investere til kortsigtede og langsigtede finansielle mål.

TFSA investeringsmuligheder

Du kan have en række forskellige investeringer på din TFSA-konto.

Kontanter i en TFSA: Kontanter på en TFSA-opsparingskonto er en fantastisk måde at spare op mod kortsigtede mål, f.eks. ferie, boligudbetaling, bryllup og nødfond. Her er en liste over de bedste TFSA højrente opsparingssatser i Canada.

GIC’er i en TFSA: GIC’er ligner en højrenteopsparingskonto og kan tilbyde bedre priser afhængigt af din valgte periode. En GIC garanterer det afkast, du tjener efter bindingsperioden, når du får din hovedstol plus renter tilbage.

GIC’er er nyttige til at spare mod et kortsigtet økonomisk mål.

Exchange-Traded Funds (ETF’er) i en TFSA: Lavpris-ETF’er er populære muligheder for en TFSA-konto. En enkelt ETF kan omfatte hundreder til tusindvis af aktier og handles som en aktie på en børs, hvor priserne opdateres, mens markedet er åbent.

I modsætning til investeringsforeninger er de fleste ETF’er passivt forvaltet og opkræver et lavere investeringsgebyr (MER).

Du kan investere i ETF’er gennem en robo-rådgiver som Questwealth eller købe dem selv gennem en online rabatmægler. En-fonds ETF-porteføljer som VGRO, VBAL og VEQT har forenklet investeringsprocessen for mange selvstyrende investorer.

🔥 Anbefalede:  BuzzSumo Review 2023 – Er det prisen værd?

Her er et casestudie af, hvad du kan gøre med en Wealthsimple TFSA-konto.

Aktier i en TFSA: Du kan købe og holde individuelle aktier i virksomheder i din TFSA. Almindelige aktier kan potentielt tjene højere afkast for dig end en HISA eller GIC; de anses dog også for at være mere risikable. Aktier er ikke ideelle til kortsigtede opsparingsplaner.

Questrade er Canadas førende platform for handel med aktier. Du kan også bruge Wealthsimple Trade, Canadas eneste kommissionsfri handelsplatform for aktier og ETF’er.

Gensidige fonde i en TFSA: Gensidige fonde er de mest populære investeringsprodukter til TFSA-konti. Traditionelle investeringsforeninger solgt af store banker er betydeligt dyrere sammenlignet med deres billigere ETF-modparter.

Du kan nemt åbne en investeringsforenings TFSA-konto i din bank. Investorer, der ønsker en billigere investeringsforening, kan se på Tangerines linje af investeringsfonde.

Obligationer i en TFSA: Investorer kan holde virksomheds- og statsobligationer i deres TFSA. Dybest set låner du en virksomhed eller en regering (kommunal, provins eller føderal) penge og tjener renter. Obligationer har forskellige løbetider. I lighed med GIC’er holdes de bedst på en skattebeskyttet konto.

Tangerine TFSA ofte stillede spørgsmål

Hvordan indbetaler jeg penge til min Tangerine TFSA?

Du kan overføre penge fra en bankkonto i en anden finansiel institution, fra din Tangerine-checkkonto, Tangerine-opsparingskonto og investeringskonto.

Kan jeg flytte min TFSA fra en bank til en anden?

Ja, du kan overføre din TFSA-konto mellem finansielle institutioner. De fleste banker opkræver et gebyr, når du flytter en registreret investeringskonto et andet sted hen. For eksempel har Tangerine et gebyr på $50. Du kan se overførselsgebyret for andre banker her.

Kan jeg købe aktier med Tangerine?

Tangerine tilbyder ikke en mæglertjeneste, hvor du kan købe og sælge individuelle aktier. De tilbyder færdiglavede investeringsporteføljer, der imødekommer forskellige risikotolerancer og investeringsbehov. For at købe aktier billigt i Canada kan du bruge Questrade ($50 i gratis kampagner inkluderet).

Hvordan lukker jeg min Tangerine TFSA-konto?

Hvis du lukker dine Tangerine-bankkonti, skal du ringe til deres kundeservice på 1-888-826-4374. For kun at lukke din Tangerine TFSA, skal du blot gøre det via netbank. Her er et indlæg om, hvordan du lukker din bankkonto i et pengeinstitut i Canada.

Kan du tabe penge i en Tangerine TFSA?

En Tangerine skattefri investeringskonto udsætter dig potentielt for de samme risici, som du ville stå over for, hvis du investerede i en aktie, ETF’er eller andre finansielle instrumenter. Når du investerer, risikerer du altid at tabe eller tjene penge.

🔥 Anbefalede:  Wealthsimple Trade Plus Review 2023: USD-konti og handel uden kommission

De risici, investorer står over for, omfatter markedsrisici, inflationsrisici, valutakursrisici, sociopolitiske risici, økonomiske risici, volatilitetsrisici og mere. En Tangerine TFSA-opsparings- og GIC-konti er forsikret for op til $100.000 gennem CDIC, hvis banken bliver konkurs.

Hvad er en højforrentet TFSA-opsparingskonto?

Dette er en opsparingskonto, der giver dig mulighed for at spare TFSA-kontanter og ikke betale skat af generet renteindtægt. Denne konto genererer også en højere rente end en almindelig opsparingskonto.

Hvad er TFSA-grænsen for 2023?

Den årlige TFSA-grænse for 2023 er $6500. Hvis du har været berettiget til at bidrage til en TFSA, siden den blev introduceret i 2009, er dit samlede TFSA-bidragsrum $88.000 i 2023 (eksklusive gevinster, der er blevet trukket tilbage og kan genindbetales).

Hvad er TFSA-grænsen for 2022?

Den årlige TFSA-grænse var $6000 i 2022. Hvis du var berettiget til at bidrage til en TFSA, siden den blev introduceret i 2009, var dit samlede TFSA-bidragsrum $81.500 i 2022 (eksklusive gevinster, der er blevet trukket tilbage og kan genindbetales).

Optjener du interesse i en TFSA?

Hvis du investerer kontanter, GIC’er eller obligationer i din TFSA, tjener du renteindtægter. Hvis du investerer i aktier, ETF’er eller investeringsforeninger i din TFSA, kan du også generere kapitalgevinster, udbytte og renteindtægter. Afkast optjent på din konto forbliver skattefrit.

Har mandarin fysiske grene?

Nej, Tangerine har ikke grene. De har dog et par cafeer, du kan gå ind i i Toronto Downtown, Toronto North, Montreal, Calgary og Vancouver.

Hvad er den bedste investering at investere i en TFSA?

Du kan have en række forskellige investeringer i din TFSA. Nogle af de almindelige investeringer omfatter kontanter, aktier, investeringsforeninger, ETF’er og obligationer. Typen af ​​investering i din TFSA bør afspejle din risikotolerance, investeringstidsramme og mål.

Har Tangerine en TFSA?

Ja, Tangerine tilbyder tre TFSA-konti, inklusive opsparings-, GIC- og investeringsfondes TFSA-konti.