SuperRare åbner Soho-pop-up med åbningsgruppeshow

Følgende artikel hjælper dig med: SuperRare åbner Soho-pop-up med åbningsgruppeshow

“Fjorteenth Century Sky” af Ruben Wu. Alle fotos af Vittoria Benzine.

I aftes, banebrydende NFT-markedsplads SuperRare åbnede deres første fysiske galleri nogensinde i SoHo, New York City, et kvarter i centrum med smalle brostensbelagte gader og high fashion butikker som Gucci og Saint Laurent. “Det føles ikke rigtigt,” sagde SuperRare-medstifter og Chief Product Officer Jonathan Perkins til Metaverse Post, mens DJ’en tumlede, kunstværkerne glitrede, og festdeltagere, der serverede komplette looks, flimrede rundt.

Deres pop-up galleri vil forblive åbent i kun tre måneder. I samtale med ArtNet, SuperRare medstifter og administrerende direktør John Crain gav ingen konkrete planer for fremtiden. Når vi lever i nuet, var gårsdagens åbningsfest et fænomen, der udspillede sig omkring “Visions From Remembered Futures”, SuperRares indledende gruppeshow af NFT’er, der “udforsker temaer om humanisme og Sci-Fi inspireret af cyberpunk-landskaber i både den nære og fjerne fremtid,” som vægteksten forklarer.

Hver NFT nærmer sig begrebet fra sin egen overflade – Samsung styrer præsentationen. Det konkrete rektangulære mødested tilbyder et loftet galleri på toppen af ​​en bred trappe mod bagvæggen med fem af showets seksten kunstværker og en flot udsigt over hele rummet.

Kuratorerne An Rong og Mika Bar-On Nesher har arrangeret de seksten skærme for det meste med symmetri, bortset fra en håndfuld værker, herunder “Fjortende århundredes himmel” ved Ruben Wu–hvilket begrunder showet i starten i skumringens tidløse, støvede storhed. De fleste af skærmene vender mod et dimensionelt modstykke på den modsatte væg, kvadratisk over for kvadrat og rektangel på tværs af rektangel. Æstetik giver endda ekko i nogle tilfælde, som “Enkeltbillet” af “environment concept freak” Idil Dursun og “Venter” ved Danguiz på øverste etage, begge med blå nuancer og vemod – ikke melankoli.

🔥 Anbefalede:  Førende NFT-kunstner Auriea viser med bitforms-galleri på NADA-kunstmessen

Andre mødes mest over dimension. “Kunstværkerne er skabt i forskellige stilarter og deler en rød tråd: en futuristisk refleksion over den menneskelige tilstand og dens stadigt voksende relation til maskiner,” fortsætter vægteksten og tilføjer, at showet i sidste ende er “en fejring af NFT’er og en fremtid, hvor kunst og teknologi styrker aktivt hinanden, hvor kunstnere når deres fulde potentialer og skaber ud over begrænsningerne af mediegrænser.”

“We Lost In Yesterday” af Vintagemozart udstillet hos SuperRare.

Fra et kreativt synspunkt tilbyder nye medier nye muligheder for udtryk – billedkunst kan have et soundtrack og flytte til det. Disse kunstnere er ikke de første, der eksperimenterer med digital kunst, men dem, der arbejder med SuperRare, er på forkant lige nu. Siden 2018 har den kuraterede blockchain-markedsplads lettet salg til en værdi af mere end $240 millioner i ETH, hvilket beviser, at SuperRare kan påvirke både kultur og ressourcer.

Som sådan fejler “Visions From Remembered Futures” rebelsk, med fed æstetik. Der er klassisk skønhed i “Vi tabte i går” af afro-futurist, mytologisk kunstner Vintagemozart og slående fejlkunst med “kryptokunst” ved Alpha Centauri Kid. Der er innovation i nye mediers potentiale med det første digitale NFT-hus nogensinde af Krista Kim, som giver en filupload til ejerens Metaverse. “Linjen til Anchor City” ved Mari K giver mulighed for at eje “en vision om ‘Anchor City’ fra Untitled Frontiers første sci-fi-novelle,” tilgængelig online. Lettere rosefarvede glas i MetaSense ved Federico Clapis understrege den voksende kraft i Metaverse-paradigmet, måske ikke uden omkostninger.

Det er bemærkelsesværdigt, at SuperRare valgte SoHo, et kvarter med dybe bånd til kunst, men aktuelle kommercielle konnotationer. New York har mange kunstkvarterer – SoHo har ikke nær den samme gallerikoncentration som TriBeCa, Chelsea eller Lower East Side. Pop op-vinduets flash-tidsramme og -placering er i stedet på linje med “slank og smidig” etos, der har givet SuperRare mulighed for at styrke andre skabere. Isolation er prisen for smidighed, men det betyder ikke nødvendigvis ensomhed.

🔥 Anbefalede:  Innovative marketingstrategier fra Forever 21
Afslutning på åbningsfesten hos SuperRare.

Vægtekst med kunstnerens navn, kunstværkets titel og en QR-kode ledsager hver skærm og giver en beskrivelse af værket, hvor mange visninger og favoritter det er samlet op, kunstnerens SuperRare-konto og ejerens konto med en oversigt over værkets transaktion historie gennemsigtigt sammen med de priser, det er gået for. Kendetegnet for blockchain-teknologi.

De fleste af disse kunstværker er solgt – nogle for mange måneder siden, men andre for ganske nylig, og også for sunde summer. “Vi ønsker, at folk skal se, opleve og overveje kunst NFT’er, som om de er på et kunstmuseum,” sagde Rong til ArtNet – i visse henseender har de opnået det, fordi SuperRare viser værker, der allerede er ejet. Når først et maleri er solgt, lever det normalt i privaten, men nem projektion af en ejers NFT’er for offentligheden afbøder så meget kunst gemt væk fra øjnene, den fortjener.

Gallerier er ikke dårlige – de fleste gallerister i de førnævnte kvarterer er meget passionerede omkring det arbejde, de viser, og deler det med offentligheden. Det er, hvad der sker, efter at kunsten passerer gennem denne fællesskabsprøvesten, der betyder noget.

Det SuperRare netværk indeholder en meddelelse, der blev opdateret for fire måneder siden om SuperRare 2.0: “For at opskalere og drage fordel af den sande kraft af web3,” står der på den første side, “begynder SuperRare på en vej med progressiv decentralisering – skiftende ejerskab og styring af netværk til vores samfund.”

“PORT_TRAIT” generativ serie på 25 værker af Mgxs. Drevet af uendelige objekter.

Deres beslutning om at begynde at åbne SuperRares online-kuration for fællesskabet afspejler disse principper, og det samme gør deres tilgang til dette fysiske rum. “Visions From Remembered Futures” er en af ​​flere kommende udstillinger i løbet af de næste tre måneder, herunder shows omkring Pride Month, sorte digitale kunstnere og todimensionelt digitalt maleri – som opført af ArtNet.

🔥 Anbefalede:  10 måder at opnå passiv indkomst med fast ejendom

“Ved at bygge bro mellem NFT-bevægelsen, som i sagens natur er futuristisk, til mainstream-publikummet, samler udstillingen de digitale og fysiske verdener såvel som den nuværende verden og fremtiden,” siger udstillingens tekst. SoHo har måske ikke så mange gallerier, men det har en hel masse mennesker – et af de største shoppingdistrikter i en by med over 8 millioner. Kunstnere er bindevævet hele vejen igennem, og SuperRares fællesskab dukkede op i aftes med fuld styrke. Der var streng ledelse ved døren – ikke-hierarkisk betyder måske ikke ikke-afgrænset. SuperRare tilbød for første gang deres kernefællesskab et sted at mødes, og nu inviterer de resten af ​​verden til at deltage.

Læs relaterede indlæg: