StockX er i en juridisk kamp med Nike om påståede forfalskede NFT’er

Følgende artikel hjælper dig med: StockX er i en juridisk kamp med Nike om påståede forfalskede NFT’er

StockX er i en juridisk kamp med Nike om påståede forfalskede NFT'er

StockX modangreb Nike, efter at det populære sportsmærke sagsøgte online markedspladsen for at sælge falske NFT-sneakers. I respons til Nikes anklage forsvarede StockX sin holdning ved at sige, at Nike havde rost virksomheden tidligere og søgt samarbejder.

En anden modargument af StockX udtalte, at Nike kommunikerede tillid til markedspladsgodkendelsesprocessen og inviterede StockX til at slutte sig til en advokat mod forfalskning i forbindelse med det amerikanske Department of Homeland Security. Tidligere havde Nike aldrig rejst bekymringer om StockX-godkendelsesprocesser.

StockX, en online markedsplads for sneakers i begrænset oplag baseret i Detroit, annoncerede sin Vault NFT-kollektion i januar. NFT’erne er investeringer knyttet til fysiske produkter, der giver nytte til deres ejere. Vault NFT’er kan indløses som fysiske varer eller handles i deres digitale former.

“Nikes nylige påstande mangler berettigelse, demonstrerer en mangel på forståelse af den moderne markedsplads og udviser konkurrencebegrænsende adfærd, der vil kvæle det sekundære marked og skade forbrugerne. Vi ser frem til at forsvare vores omdømme og forstå, hvorfor Nike, som engang forsøgte at samarbejde om at bekæmpe forfalskninger, nu forsøger at underminere StockX’s forretningsmodel,” StockX CEO Scott Cutler sagde.

I februar klagede Nike over at have anskaffet tvivlsomme sneaker NFT’er gennem StockX. I maj sagsøgte mærket StockX for at have frigivet falske NFT-sneakers. Nike hævdede, at StockX’s sko ikke var autentiske, på trods af virksomhedens “verificerede autentiske” mærke, og argumenterede imod StockX NFT-kollektionen som en varemærkekrænkelse. Overtrædelsen kan ifølge Nike skabe forvirring for kunderne.

Nike begyndte at sælge NFT-fodtøj i 2021 og tjente millioner af dollars i profit. Mærket gør sig også klar til at gå ind i Metaverse.

🔥 Anbefalede:  Sesame Street introducerer en "Cookie Monster" NFT-kollektion i samarbejde med VeVe

StockX er en forhandler, ikke en producent, af street fashion-artikler. Skal de således have ret til at sælge andre mærkers sneakers som NFT’er? Denne retssag stiller spørgsmålstegn ved, hvordan NFT-gensalgsmarkedet afgør varemærkeovertrædelser.

Læs relaterede indlæg: