Starkwares Eli Ben-Sasson mener, at bevis på menneskelighed bør være slutmålet for blockchains

Følgende artikel hjælper dig med: Starkwares Eli Ben-Sasson mener, at bevis på menneskelighed bør være slutmålet for blockchains

Vi har talt med Eli Ben-Sasson, medstifter, præsident og bestyrelsesformand hos Starkware, kl. Starkware Sessions 2023, en to-dages begivenhed, der samler Ethereum-samfundet i Tel Aviv, Israel. Under interviewet Ben-Sasson diskuteret web3 og kryptovaluta og hvilken retning blockchains skal tage i fremtiden for at få en bredere adoption.

Vadim: Vi starter med et simpelt spørgsmål. Præsentér venligst dig selv.

Eli: Okay, mit navn er Eli Ben-Sasson. Jeg er medstifter og præsident for Starkware. Jeg ankom til Starkware, fordi jeg var en teoretisk datalog, og jeg lavede forskning, der førte til Starks.

Hvad synes du om den nuværende tilstand af web3? Hvad er dit projektindtag til web3 og marked for kryptovaluta?

Så web3 forsøger lige nu at bruge blockchains, som Ethereum og Bitcoin, som er meget pålidelige, men også meget tilstoppede og langsomme, da der er stor efterspørgsel efter dem. Starkwares mission er at øge omfanget af disse blockchains eksponentielt gennem matematik og kryptografi.

Hvordan ser du den modulære fremtid for blockchains og Starkwares plads i den?

Blockchains kommer til at udvikle sig til en hel masse øer, der er forbundet gennem noget, der kaldes fraktal skalering, som blev opfundet af Starkware. Fraktal skalering giver dig mulighed for at have mange duplikerede semi-blockchains, der er forbundet og har samme sikkerhed som Ethereum gennem kraften fra Stark proofs.

Fortæl mere om Starkware’s Prover.

Starkware Prover, som vi netop har annonceret, at vi er open-sourcing, er motoren, der tillader denne skala og integritet at komme sammen. Ved at åbne det, siger vi grundlæggende, at dette er et offentligt gode, der skal være i hænderne på alle og ikke kan begrænses til én virksomhed eller enhed. Det bliver motoren, der driver hele denne skala.

🔥 Anbefalede:  CoinSmart Review 2023: Bedste kryptoudveksling? (tilbud på 50 USD)

Hvor stort bliver det? Hvad er dine forventninger til dette produkt i år og næste år?

Jeg tror, ​​at udviklere ser, at dette virkelig er slutspillet for skalering af blockchains og er det, der faktisk kan hjælpe med at nå den globale efterspørgsel. Udviklere kommer og hjælper med at drive det til noget, der vil blive brugt til alt, såsom at købe din kop kaffe hver dag, foretage pengeoverførsler på tværs af grænser, opnå konsensus om spørgsmål af social interesse og en hel masse andre ting. Jeg tror, ​​at dette er slutspillet for skalering af blockchains.

Ja, det er interessant. Jeg kan se, hvor mange udviklere på denne konference, der tror på denne teknologi. Så mit næste spørgsmål vil handle om decentraliseret og web3: Identitetsfeltet bliver varmere. Hvad synes du om denne trend?

Jeg synes, at decentraliserede beviser for menneskelighed og decentral identitet er ekstremt vigtige emner. Vi startede med beviset på arbejdet, som er rigtig godt sikkerhedsmæssigt, men det er meget problematisk i forhold til energiforbruget. Vi er gået over til proof of stake, som er bedre med hensyn til energiforbrug, men det er ikke slutmålet. Slutmålet bør være bevis på menneskelighed og gå tilbage til én person, én stemme. For at det kan ske, skal vi have bedre identitetsbeviser og beviser for menneskelighed, så jeg håber virkelig, at dette område udvikler sig hurtigt over web3.

Skal vi bruge enheden til det eller bare vores pung? Så har du nogen idé i dit sind om dette?

Dette er et meget hårdt problem, for hvis der er et økonomisk incitament, kan folk prøve at efterligne menneskeheden. Dette er i bund og grund Sybil-angrebet. Det er derfor, jeg tror, ​​at løsningen skal bruge sociale netværk og grafer og stole på andre mennesker, der allerede er etableret som mennesker. Jeg har dog ikke en løsning i tankerne, og jeg synes, det er et område med meget vigtig forskning, der skal laves.

🔥 Anbefalede:  5 grunde til, hvorfor du bør opgradere til Nintendo Switch Online-udvidelsespakken

Tror du, der er en use case for NFT’er og metaverse på Starkware?

NFT’er var en kæmpe trend, der er aftaget noget, fordi vi er inde i kryptovinteren. Jeg tror, ​​NFT’er er kommet for at blive. Måske er hypen omkring dem med rette faldet en lille smule. StarkEx er allerede den største kilde til NFT’er over Ethereum. Over 95 millioner NFT’er er præget over vores teknologi. Jeg tror, ​​at NFT’er er kommet for at blive, men sandsynligvis vender den slags hype, vi så for et år siden, ikke tilbage, og de bruges bare til mere standard ting som billetter, spil, du ved, beviser for faktisk fremmøde personligt og ting som.

Som vi kaldes Metaverse Post, fortæl os: Hvad er metaverset for dig?

Jeg tror, ​​at metaverset tager vores sociale strukturer og sociale interaktioner og sætter dem tilbage på en peer-to-peer måde gennem internettet, uden at stole på en centraliseret virksomhed til at formidle det. Et ægte peer-to-peer socialt netværk, der har integritet og sikkerhed, som du ville forvente af en blockchain.

Så skal det være hele det rum, hvor menneskeheden kan flytte til, eller vil det være et af de værktøjer, vi kommer til at bruge?

Jeg tror, ​​det bliver, hvordan vi interagerer socialt, og hvor vores sociale kilde til tillid på internettet er. Vi har vores egne ansigt-til-ansigt interaktioner og vores venner, men meget af vores liv i dag foregår på internettet. Jeg tror, ​​at det sted, hvor vi er, vil tillægge vores tilstedeværelse på internettet social og økonomisk værdi, vil forvandle sig til metaverset, og det vil blive decentraliseret. Der vil ikke være en Facebook eller en Instagram, der har kontrol; det vil virkelig være peer-to-peer som Bitcoin eller Ethereum.

🔥 Anbefalede:  Elon Musk VS Anonymous - Fuldt casestudie