Sparsommelig vs. Billig – hvor er du henne?

Følgende artikel hjælper dig med: Sparsommelig vs. Billig – hvor er du henne?

Har du nogensinde spekuleret på, hvad der er forskellen mellem sparsommelig vs. billig? Er de ikke ens? Selvom de begge har en lignende definition, er de forskellige i mange aspekter. Og denne forskel kan hjælpe dig med dine overordnede økonomiske planer.

At blive selvstændigt velhavende, at være både sparsommelig og billig spiller en stor rolle i det. Disse typer af kvaliteter bør være nøglepunkter i din privatøkonomi. De har tiltag, som du helt sikkert kan følge, når du vil op på successtigen i finansverdenen.

I dag vil vi diskutere deres forskelle, hvordan du kan være sparsommelig, og hvordan du kan være billig. Du laver sikkert nogle af disse ting. Du har bare ikke troet, at dette kan være din hjørnesten til at blive velhavende. Lad os komme igang!

Hvad vil det sige at være sparsommelig?

At være sparsommelig betyder at bevare dine tilgængelige ressourcer, især dine penge. At være sparsommelig betyder at være opmærksom på vores forbrugsvaner.

Vi skal være fuldt bevidste om og informeret om vores privatøkonomi. Dette vil guide os til at træffe de bedste beslutninger, ikke kun med hensyn til kvalitet og pris, men også i sammenhæng med vores økonomiske mål.

Men involverer sparsommelighed kun penge?

Sparsommelighed er bevidstheden om og indsatsen for at få mest muligt ud af dine penge uden at ofre kvaliteten. Når du køber noget, eller du leder efter en bestemt service, laver du dit hjemmearbejde først, før du hopper på det første produkt, du ser.

Du foretager din egen due diligence om, hvilket produkt eller hvilken service der giver dig det bedste afkast for dine penge.

Nøjsomhed handler om at bruge penge på ting, du værdsætter og ikke bruge penge på de ting, der ikke er vigtige. I modsætning til hvad mange tror, nøjsomhed er ikke kedeligt, og du kan stadig have det sjovt, mens du er sparsommelig. Du bør se skønheden, betydningen og virkningen, at være sparsommelig ville betyde for dit liv.

At være sparsommelig betyder, at du bare er sikker på, hvor du bruger dine hårdt tjente penge.

Forstå, at det at være sparsommelig ikke betyder, at du ikke bruger dine penge, det betyder bare, at du bruger dem fornuftigt.

Målet med sparsommelighed er at få mest muligt ud af din økonomi, men du får stadig det sjovt med dine velfortjente penge.

Hvad vil det sige at være billig?

Mange mennesker forveksler billigt som at være sparsommeligt, men det afhænger faktisk af din forståelse af dem. Når man taler om billigt, er der altid to betydninger bag det.

At være billig betyder en, der altid går efter de billigste ting, uanset kvaliteten af ​​produktet. Det eneste, der betyder noget for dem, er, at varen er den billigste tilgængelige til deres forbrug.

En anden betydning af at være billig er at holde tilbage med at bruge penge, selvom du har midlerne til at gøre det. Selvom det er en nødvendighed, prøver du andre mulige midler bare for at spare nogle penge. Og der er en aktiv bevidsthed om, at man gerne vil gøre det.

Her er nogle indikationer på, at du er billig:

  • Du kan ikke lide at bruge penge på dyre ting
  • Kvalitet er udelukket, så længe prisen er lav
  • Går efter de lave priser det meste af tiden
  • Salgshamster
  • God til at forhandle
  • Vil i stedet vælge reparation end at udskifte varer (hvidevarer, tøj osv.)
  • Stolt over at bruge så lidt.

At være billig kan være godt, misforstå mig ikke. Du får styr på dine udgifter, og samtidig sparer det mere. Som de siger, lever nærigt er en af ​​de hurtigste måder at økonomisk frihed.

Hvad er forskellen mellem sparsommelig og billig?

Nogle gange betyder det at være sparsommelig at gå efter den lavere pris, men betyder det, at du er billig? Lige meget hvad du synes om det, er der altid en tynd linje mellem de to.

De har begge det samme formål, og det er at spare penge. Begge kan hjælpe dine tegnebøger og bankkonti. Så hvad gør dem så forskellige fra hinanden?

At være sparsommelig handler ikke om at hade at bruge penge. Faktisk, hvis du er sparsommelig, bruger du penge på ting, der holder og sparer ikke på kvaliteten. Det betyder, at du sparer på at skulle købe de samme ting igen og igen, da det, du oprindeligt købte, blev maksimeret.

Faktisk blev dine penge strakt, og du sparede mere på grund af dette. Ikke kun penge, men også din tid og miljøet.

At være billig ville være, at du bare ved tanken om at bruge penge får dig til at krybe, og i stedet ville gå til en genbrugsbutik eller slæbe udsalgsvarer. Og dette hvis du virkelig, virkelig, virkelig har brug for at købe tingene. Du anstrenger dig for at finde måder, hvorpå du ikke kan bruge dine penge, og hvis du gør det, finder du den billigste til rådighed.

Billige folk vælger hele tiden det laveste prisudvalg, mens sparsommelige går efter produktet med den bedre værdi, så deres penge blev brugt fornuftigt.

🔥 Anbefalede:  Flyrobe Business Model: Hvordan tjener Flyrobe penge?

Her er flere forskelle mellem sparsommelig og billig:

Betydningen varierer

Sparsommelig defineres som at være forsigtig med de tilgængelige ressourcer, du har, som tid og penge. Sparsomme mennesker forsøger at optimere deres tid og penge for at sikre den højeste kvalitet af det, de køber. Og at gøre dette er sjovere, da spændingen ved at være i stand til at maksimere dine penge betyder, at du kan spare mere i det lange løb.

Og billig beskrives som billig, altid at gå efter den laveste pris og ikke være opmærksom på varernes kvalitet. De værdsætter penge frem for alt, da de betragter ting som ens. Disse kan også være sjove, da du var i stand til at købe ting til det lavest mulige beløb. Spændingen er i fundene, som man siger, ikke?

Nøjsomme mennesker er ressourcestærke

Nøjsomhed er at være ressourcestærk. De gør brug af deres penge og forsøger at optimere og maksimere det. Det kan virke som om de ikke er økonomiske, da de er mere optaget af ideen om spare penge.

Sparsomme mennesker er ivrige efter at udforske flere muligheder, og de anstrenger sig maksimalt for at finde den bedst mulige aftale, før de beslutter sig for en.

Sparsommelighed giver dig mulighed for at optimere forbruget

Finansiel planlægning er en måde at kontrollere udgifter på; Det er her budgettering kommer ind. Det vil hjælpe dig med at trives økonomisk og lader dig nå dine økonomiske mål. For at gøre det skal du have kendskab til budgettering på den rigtige måde.

Det er mere end at lave en liste og beregne dine månedlige udgifter. Budgetter med et mål, og brug mindre. Der er nøgleelementer, som du kan bruge, når du budgetterer, såsom indkomst, livsstil, pengemål og at have et realistisk mål.

Sæt dine mål lige, optimer forbruget, ryd dine værdier, husk, hvad der er vigtigt, og spar penge.

[Related Read: How To Stick To Your Budget – 9 Motivation Tips]

Pris vs. Værdi som bundlinjen

Billig afhænger hovedsageligt af prisen, mens sparsommelig fokuserer mere på værdi. At være billig har et eneste formål: at spare penge uanset kvaliteten og ofte på bekostning af andre.

Du har måske set tv-programmet Extreme Cheapskates, og det er eksempler på at være billige på maksimalt niveau.

Hvad er bedre: At være sparsommelig eller være billig?

Er det bedre at være sparsommelig end at være billig? Indtil nu ved jeg, at du troede, de var de samme. Men deres tankegang om økonomi er helt anderledes. Der ligger deres vigtigste forskel.

Hvordan det?

Billige mennesker har konstant sat deres tanker på, hvad der er foran dem, og de har en tendens til at fokusere på, hvad de kunne få til den lavere pris og overse det større billede. Deres spænding er at kunne købe deres ting til det lavest mulige beløb. Ingen tvivl om, at dette kan spare dem penge, ikke?

En sparsommelig person overvejer mange faktorer, når de beslutter sig for at bruge deres penge. Ligesom perspektiv, langsigtede resultater og værdi. De er bevidste om vigtigheden af ​​billige varer, men overvejer stadig værdi frem for pris. Dette for dem er spændingen ved at købe ting.

At være sparsommelig eller billig handler ikke kun om dine forbrugsvaner, men også hvordan det påvirker menneskerne omkring dig.

En billig persons omdrejningspunkt er at mindske deres eget selvdeprivation. Til tider kan de glemme, hvordan deres beslutninger kan påvirke andre negativt. I modsætning til det er en person, der lever et sparsomt liv, mere bevidst om sine omgivelser. Ikke desto mindre træffer de stadig kloge økonomiske beslutninger for sig selv.

At være billig kan føre til nogle negative resultater som at være hensynsløs, kortsigtet og ødsel.

Sparsommelighed er mere end blot at spare penge. Det er at kontrollere dine penge effektivt og tilstrækkeligt.

Hvordan være sparsommelig?

Hvis du stadig er splittet mellem sparsommelig og billig, hvorfor så ikke prøve at være en af ​​dem? På den måde får du at vide, hvilken der passer til dig. Her er nogle måder, hvorpå man kan være sparsommelig:

Vær en sparsommelig shopper

Hvad er de mest betydelige udgifter på din liste? Mad indkøb! De fleste mennesker ville fokusere på at bruge mere på mad og mindre på de andre udgifter, og det forstår vi godt! Det er svært at være stresset og sulten på samme tid.

Prøv disse sparsommelige leveråd for let indkøb og madbudgettering skære ned på dagligvarer mens du stadig spiser de ting, du elsker.

At lave dit eget måltid lader dig være kreativ og sparer dig for meget. At spise ude eller købe mad i en dagligvarebutik er ikke altid sundt. Bortset fra det, bemærker du det måske ikke, men du bruger mange flere penge på den måde.

Det kan være nemmere, da du ikke behøver at lave dagligvarer og lave din mad, hvilket føles fantastisk. Men du betaler faktisk for disse tjenester, når du køber kogte måltider, da de er meget mere $$$.

  • Brug cashback-appen i supermarkeder.

Der er mange cashback-apps synes godt om Ibotta som du kan bruge, når du handler i dine lokale supermarkeder. Mens du bruger eller shopper, hvorfor så ikke få dig nogle gratis ting, når du handler? Tjek vores fulde ud Ibotta anmeldelse for at lære mere om platformen.

🔥 Anbefalede:  Hvordan og hvor kan man købe Shiba Inu Coin i Canada (2023)

At købe større pakkede baljer og ting er billigere end at købe små. Det er bestemt det værd, når du har stor opbevaring derhjemme. Essentials såsom vaskemiddelpulver, tandpasta, shampoo, toiletruller og mange flere koster meget mindre, når de købes i løs vægt. Og disse udløber ikke hurtigt, så du kan opbevare dem i lang tid.

Reform din økonomi

At være sparsommelig er at overtage din økonomi, styre din indkomst og tankegang. Hold styr på dine penge; dette hjælper dig med at spare mere. Tjek disse nøglefaktorer for at få en sund sparsommelig økonomi.

Et af nøgleelementerne for at have en sund økonomisk tilstand er budgettering. På den måde kommer du til at leve nøjsomt og forvalte dine aktiver på samme tid. For at have fuldstændig kontrol over din nettoformue skal du have et budget. Med dette kan du balancere udgifter, foretage justeringer og holde styr på dine omkostninger.

Opbygning af en nødfond betyder, at du er foran spillet. Når en nødsituation opstår, vil du ikke stresse dig selv med at tænke på, hvor du kan få penge. Det er bedre at være forberedt på mulige tilfælde som bilreparationer, ødelagte apparater eller ulykker.

Du vil have ro i sindet og være mindre bekymret ved at vide, at du har et budget til sådanne scenarier.

At betale din gæld er en perfekt måde at begynde at leve sparsomt på og komme et skridt tættere på dine økonomiske frihedsmål. Så hvis du stadig har restgæld, skal du prioritere at betale dem så hurtigt som muligt, især for højforrentede lån. Jo tidligere du afgør det, jo mindre vil du beskæftige dig med dets interesser.

Få ting gratis

Tænk dig om to gange, før du køber noget, når du kan få dem til en lav pris eller endnu bedre, gratis. Ting som aviser og magasiner kan nu tilgås online. Du kan læse dem gratis på forskellige nyhedshjemmesider.

Eller du kan bare gå til et bibliotek i nærheden af ​​dig. Du kan låne bøger gratis. Hvis du ikke er papirtypen, kan du søge efter biblioteker, der har et udvalg af e-bøger at vælge imellem. Prøv også Amazon kindle-bøger. De har ubegrænset gratis læsning.

Bortset fra det kan du også få freebies på adskillige websteder, apps og butikker. Du skal bare vide, hvor du skal hen dem. Gratis legetøj for dine børn, gratis magasiner, gratis parfumeprøver for dine forældre, og endda fri luft til dæk. Hvilken fantastisk måde at spare penge på, hvis du ved, hvor og hvordan du finder dem.

Apps til at tjene penge

Nok med sparedelen; det er tid til at tjene nogle ekstra penge! Der er flere måder at tjene penge på med apps:

Når du først begynder at tjene, vil du måske investere nogle af disse penge. M1 Finans er det perfekte sted for dig. Her er vores fulde M1 Finansgennemgang for at lære mere om tjenesten og begynde at investere gratis.

Gør The No-Spend Challenge

At udfordre dig selv er en måde at lære processen med at holde sig til planen eller mønsteret. Hvis du har problemer med din forbrugsvaner, der er måder at undgå dem på, gør dig selv en tjeneste og begynd at gøre udfordringen uden at bruge; du vil være glad for at du gjorde det.

Hvis du ikke ved, hvor du skal begynde, kan du tjekke vores ultimative no-spend udfordringsguide, sparer dig tid og penge.

Bliv klog med dit rengøringsmiddel

Ved at være kreativ og dygtig kan du spare tonsvis af penge på dyre rengøringsprodukter, for eksempel ved at lave din rengøringsforsyning. Du vil blive overrasket over, hvordan det bliver billigere og også bruger færre kemikalier.

Det gode ved at gøre det på egen hånd er, at du får brugt resterne til at lave andre ting. Hvor godt! Dette er en af ​​de bedste måder at spare penge på.

Hvordan bliver man billig?

Billig betyder ikke bogstaveligt talt at gå på kompromis med din livsstil. Du kommer stadig til at leve godt uden at spilde en masse penge, og du bliver nødt til at have en masse beslutsomhed og disciplin for at gøre det. Da du har en tendens til at se anderledes på køb, kan du maksimere dine penge med dette.

Lad os se nogle måder at leve billigt på. Når du har vænnet dig til det, vil du være i stand til at leve med tilfredshed med blot en lille mængde penge.

Find ud af, hvor du bruger mest

Hvis du ved, hvor du bruger dine penge mest, vil du nemt kunne foretage justeringer. Vi kender alle de almindelige udgifter, som vi betaler månedligt: forsyningsselskaberbolig, tøj, mad, lægehjælp og andre diverse udgifter.

Blandt disse ting, hvilken er den dyreste? Når du opdager det, kan du begynde at foretage justeringer. Ved, hvor disse er, og du kan foretage de nødvendige ændringer i dit liv.

Skær ned på de udgifter, som du ikke værdsætter at bruge penge på. På den måde kommer du til at spare på mange ting om måneden. Og de penge, du sparer, hjælper dig med at forbedre din privatøkonomi. Så begynd at spare flere penge nu.

🔥 Anbefalede:  Hvor kan man få gratis kompost i nærheden af ​​mig: 15 bedste steder at finde kompostmaterialer

Køb brugte varer

At være billig er altid at være på en lavt budget, så nye produkter er ude, fordi de er dyre. Gå efter de brugte. I stedet for at købe nyt tøj, kan du altid få den samme kvalitet i boutique-butikker eller genbrugsbutikker.

Hvis du tjekker inde i dit skab, vil du sandsynligvis opdage, at du slet ikke har brug for nyt tøj. Kald det hvad du vil, men jeg har ikke købt nyt tøj de sidste 3 år.

Min tøjforbud minder mig om, at jeg har det, jeg skal have på og ikke behøver noget nyt for at føle mig godt.

Udover tøj er stole, borde eller skriveborde også gode eksempler på køb af brugte ting. Du kan finde masser af disse på Craigslist.

[Related Read: 27 Things I Stopped Buying To Save More]

Køb altid med en liste

Når du køber mad, er det bedst at lave en liste. På den måde vil du ikke gå rundt og få ting, du ikke har brug for.

Hvis du ikke har en liste, har du en tendens til at tjekke andre produkter ud; det er fint. Din dagligvareregning kan dog blive det dobbelte af det sædvanlige beløb. Indkøb på impuls giver ikke et positivt resultat.

Nogle hurtige tips er:

  • Køb ikke, når du er sulten; du snupper altid den mad, du tror, ​​du vil have, og du opdager aldrig, at din kurv er fuld.
  • Brug kuponer, når du handler; du kan finde dem på supermarkedsbrochurer eller på stedet.

Byttehandel

At prutte er en forhandlingskunst, så når du mestrer det, følger alt andet med. Billige mennesker er kendt for byttehandel; du kan finde dem på Goodwill eller online loppemarkeder.

Du kan også tjekke Facebook Marketplace. De har et byttefællesskab, hvor du kan bytte varer med samme værdi eller gå til købs- og sælggrupperne og tjekke deres tilbud.

Brug gratis gavekort

En anden måde at leve billigere på er at bruge gratis gavekort. For færre penge betyder flere besparelser. Brug de gratis gavekort, når du køber ting, og overraskende nok er det meget enkelt at optjene dem. Swagbucks er en af ​​de berømte sider, hvor du kan få gratis gavekort. Du kan også tjekke vores fulde ud Swagbucks anmeldelse for flere detaljer.

Det er helt gratis at deltage i Swagbucks, og når du har optjent point, kan du indløse dem ved at udbetale på PayPal eller et gavekort. Mange websteder tilbyder gratis gavekort; du skal bare være ressourcestærk.

Dit fællesskab har ofte sponsorerede gratis arrangementer, og du kan gøre brug af dem. Gratis øvelser, yogatimer, madprøver, loppemarkeder, filmaftener eller gratis adgang til museerne.

Det vil ikke kun spare dig penge, men du kan også udvide dine forbindelser. Du kan finde nogle ligesindede som dig selv, så du kan få nye tips til, hvordan du også kan spare flere penge.

Der er masser af ting at gøre uden at bruge penge og stadig have det sjovt.

Du skal bare tjekke din lokale bulletin eller gå til dit rådhus for de kommende arrangementer, som du kan benytte dig af.

Som et resultat af den sparsommelige vs. Billig

At være sparsommelig eller at være billig? Uanset hvor meget du forklarer deres forskelle, er beslutningen om, hvilken en du skal være, stadig op til dig. Afhængigt af dine økonomiske forhold og dine velstandsmål, kan begge hjælpe dig med at nå det.

Så kend dig selv først og forstå, hvor du står i dit liv og dine økonomiske mål.

Du skal måske tænke over, hvilken der passer dig bedst, hvilken der vil være nemmere for dig, eller hvilken af ​​de to, der vil nå dit mål hurtigere. At være sparsommelig er at kende betydningen og værdien af ​​penge, mens det er en fordel at være billig, da du sparer flere penge på forhånd, når du køber ting til en lavere pris.

Uanset hvilken du vælger, har begge fordele, der kan passe til din personlighed og overordnede mål. Din ultimative motivation er, at du ønsker at blive selvstændigt velhavende.

Ved at gøre dette, kan du bare nå dette mål og glemme, at du først skulle vælge mellem at være sparsommelig eller at være billig.