Skattestrategier for funktionærer og HR-strateger

Følgende artikel hjælper dig med: Skattestrategier for funktionærer og HR-strateger

Tro det eller ej, skatteplanlægning forbliver et område, hvor HR-strateger kan skabe et loyalt medarbejder-arbejdsgiverforhold. Skatteplanlægning kan også gøre det muligt for enkeltpersoner at akkumulere yderligere opsparing, som igen kan bruges til at opfylde forskellige økonomiske mål.

Mens skatteplanlægning antages at være en kerne HR-funktion, har new-age CHRO’er automatiserede lønsystemer, der får skatteplanlægning til at ligne fortiden. Desuden er skatteplanlægning for det meste henvist til at udarbejde attraktive tilbudsbreve til nyansættelser eller en plan, som medarbejderne skal dele i begyndelsen af ​​et nyt regnskabsår. Men på trods af automatiseringen har HR-chefer i Indien hænderne fulde. For det første, når det kommer til at give en forståelse af nye budgetmeddelelser, og for det andet under investeringsdokumentationscyklussen i perioden januar-marts i et regnskabsår.

Funktionærer, for det meste friske, gransker normalt deres tilbudsbreve for at forstå lønfordelingen, såsom huslejegodtgørelser, indbetaling af ferierejser, skattetavler og andre fordele. Men at kende nogle få skatteprincipper hjælper medarbejdere og arbejdsgivere med at træffe rationelle beslutninger. At forstå økonomien og stille passende spørgsmål er afgørende for at undgå ubehagelige overraskelser. Med det i tankerne, lad os tage et hurtigt kig på, hvordan medarbejdere og arbejdsgivere kunne udnytte de mange skattestrategier.

Budget 2023: Gammelt vs Nyt
Folkepensionsordningen (NPS)
Smart HR-strateg

Budget 2023: Gammelt vs Nyt

Medarbejdere kan enten vælge et gammelt skattesystem, hvor investeringer under forskellige overskrifter kan gøres krav på som en koncession. Under den nye ordning er den samlede skattesats lavere, men man kan ikke kræve indrømmelser. Det for nylig annoncerede budget for 2023 har øget det skattefrie loft til INR 7 lakhs. Blandt de fremtrædende træk er rabatten under sektion 87A blevet hævet fra INR 5 lakh til INR 7 lakh, hvilket gør den skattefri. Når det kommer til indløsning af efterladte, er den maksimale fritagelsesgrænse på Rs 25 lakhs forhøjet fra Rs 3 lakhs i 2023-budgettet, som ikke er steget siden indførelsen af ​​politikken ved arbejdslovgivningen. Forslaget om at øge til 25 lakh Rs indikerer enorme besparelser for skatteyderne. Regeringen har erkendt, at størrelsen af ​​fritagelsen er blevet ret urealistisk med hensyn til skattelettelser.

🔥 Anbefalede:  Apples AR/VR-headset kommer et skridt tættere på en realitet

Mens tillægget er sat ned fra 37 procent til 25 procent, mens standardfradraget er blevet marginalt forhøjet. Skatten på medarbejdere, der vælger at indkassere optjent ferie, er ligeledes blevet revideret. For mange medarbejdere er det et forvirrende spørgsmål at vælge den gamle eller nye politik. Man skal dog forstå ordningerne for at kræve indrømmelser, før man vælger en ordning. Mens meddelelserne motiverer lønmodtagerklassen med yderligere besparelser, påhviler det CHRO’erne og enkeltpersoner at forstå vigtigheden af ​​disse indrømmelser og følgelig planlægge for skat. Sektioner som 80C, 80D og 80EE giver mulighed for at planlægge økonomi. Lad os tage et hurtigt kig på hver af disse.

80C: Denne del af Indiens indkomstskattelov giver enkeltpersoner fritagelser fra forskellige udgifter og investeringer foretaget i løbet af et kalenderår. Det maksimale loft for investeringer tilladt i henhold til dette afsnit er Rs 1,5 lakhs hvert år. Sektionen tillader investeringer foretaget under overskrifter såsom EPF (medarbejderforsørgelsesfond), PPF (offentlig forsørgelsesfond), ELSS (aktieforbundne opsparingsordninger), hovedstol tilbagebetaling på et boliglån og andre opsparingsordninger såsom NABARD-obligationer, lange- tidsbegrænsede bankindskud, SCSS pensionsopsparingsordninger, National Savings Certificates (NSC), SSY Sukanya Samriddhi Yojana osv. Donationer til visse truster, institutioner og fonde anerkendes også som en skattefritagelse i henhold til dette afsnit.

80D: Denne del af indkomstskatteloven tilbyder fradrag for penge brugt på sygesikring og opretholdelse af sundheden for dine nærmeste og kære, herunder ægtefælle, børn og forsørgede forældre. Med de stigende omkostninger til forsikring i en post-Covid-verden er dette en betydelig fritagelse for planlægning af skatter og privatøkonomi.

80EE: Den mindre omtalte fritagelse blandt lønmodtagerklassen blev indført for første gang i 2013-14. I henhold til denne ordning kan personer, der ejer en enkelt ejendom, kræve en koncession på rentedelen af ​​et boliglån. Sektion 80EE er begrænset til en grænse på Rs 50.000 hvert regnskabsår.

🔥 Anbefalede:  Hvordan man effektivt sætter sundhedsmål med ChatGPT

Folkepensionsordningen (NPS)

NPS er en pensionsopsparingsordning med mindre læsse- og administrationsomkostninger. Dette instrument er ikke helt fritaget for skat på nuværende tidspunkt. Men regeringen har foretaget ændringer i ordningens bestemmelser.

Udover disse vigtige undtagelser er enkeltpersoner også fritaget for boligleje, feriegodtgørelser (LTA), medarbejderbidraget til Provident Fund og et standardfradrag for at opfylde transportgodtgørelse og lægegodtgørelse. Nogle fritagelser for lønmodtagerklassen stilles også til rådighed under ordninger som pension, drikkepenge, donationer til politiske partier, måltidskuponer, firmaleasede biler mv.

For ansatte kan en reduktion af skatteudgiften hjælpe med at spare penge, mens ordninger til at reducere skatteudgiften for HR-strateger sandsynligvis vil give besparelserne videre til deres medarbejdere. Et højere skatteudfald reducerer den disponible indkomst, hvilket kan påvirke finansielle forpligtelser. For dem, der allerede kæmper for at få enderne til at mødes, kan det give økonomisk lettelse at betale mindre skat. Sådanne besparelser kan være praktiske under pensionering eller planlægning af uforudsete begivenheder.

Smart HR-strateg

For HR-strateger opfattes skatteberegningen ofte som en automatiseret proces, selvom den har en væsentlig indflydelse på forholdet mellem medarbejder og arbejdsgiver. En veltilrettelagt kompensationspakke kan hjælpe med at tiltrække og fastholde toptalenter, og skatter spiller en væsentlig rolle i fastlæggelsen af ​​medarbejdernes hjemløn. Skattepolitik kan lave eller bryde en attraktiv kompensationspakke, som igen øger sandsynligheden for, at en medarbejder slutter sig til organisationen.

Smarte HR-hoveder indser også, at finansielle investeringer ikke er, hvad en person shopper efter på et bestemt tidspunkt af året. For eksempel kunne en medarbejder købe en sygeforsikring til sin ægtefælle; investere i et hus; tage et lån; investere i sit barns uddannelse; har syge forældre osv. Nye økonomiske forpligtelser kan indgås på et hvilket som helst tidspunkt af året, og den nuværende dokumentationspolitik kan udsætte din medarbejder for et højere skattefradrag, hvilket kan være en økonomisk udfordring på kort sigt. Utilstrækkelig planlægning af personlige begivenheder kan også belaste en medarbejders økonomiske sundhed og produktivitet og dermed påvirke organisationen.

🔥 Anbefalede:  Hvordan ved jeg, om nogen har slettet deres TikTok? (Find ud på denne måde)

Organisationer uddanner medarbejderne om skattefritagelser og politikker gennem interne teammøder og ved at tage fat på personlige spørgsmål Smartere organisationer bygger selvhjælpsdashboards med en oversigt over fritagelserne i et enkelt sprog. HR-teknologi såsom påmindelser, advarsler og lommeregnere hjælper også med at uddanne medarbejderne om deres personlige økonomi, mens de overholder overholdelsesnormer.

Smarte organisationer indser, at deres forhold til medarbejderen ikke er begrænset til et tilbudsbrev lavet på en bestemt dato, men en rejse med håndholdt og uddannelse. Nøjagtig skatteberegning er afgørende for at opfylde de økonomiske mål for medarbejderne og deres organisation.

Konklusion

At forstå og implementere effektive skattestrategier er afgørende for både funktionærer og HR-strateger. Ved at overholde skattelovgivningen kan folk optimere deres skattebesparelser og få mest muligt ud af deres indkomst. Man bør være velinformeret for at sikre en effektiv økonomistyring og maksimere skattefordele.