SEO-strategi: Sådan undgår du 5 store Google-straffe

Følgende artikel hjælper dig med: SEO-strategi: Sådan undgår du 5 store Google-straffe

Udformning af din SEO-strategi afstemt med Googles algoritmeopdateringer

Har du nogensinde spekuleret på, om der er en ultimativ strategi, som du kan stole på for at rangere højt på Googles søgemaskineresultatside?

Nå, det enkle svar er: ja, det er der. Men sagen er, at det ikke er så nemt. Lad mig prøve at forklare hvorfor, før vi kan komme til strategien.

Googles søgemaskine-etos er hovedsageligt defineret ved, at de ønsker, at søgemaskinebrugere modtager de mest relevante resultater for indsendte søgninger på hurtigst mulig tid. Hjemmesider, der opfylder dette behov bedst muligt, rangerer højere og prioriteres i søgemaskinens resultater.

Denne etos er hovedsageligt fanget gennem en algoritme, der bruges til at bestemme, hvilke websteder der fortjener at blive rangeret højest, i henhold til prioriteringen af ​​relevans for en brugers søgemaskineforespørgsel.

Ved at rangere højere på Googles søgemaskinesider for bestemte søgemaskineforespørgsler vil et websted derfor sandsynligvis trives, fordi det vil opleve mere trafik og dermed flere konverteringer.

Enhver webmasters ultimative vision er derfor at rangere nummer et på en søgemaskineside for en populær søgemaskineforespørgsel relateret til indholdet på deres hjemmeside, uanset om hjemmesiden er informativ eller e-handels- eller forretningsrelateret.

Nøglen til at rangere højt på søgemaskinen ligger derfor i at udvikle en strategi til at observere Googles etos (Læs: algoritme), fordi forståelsen af ​​de faktorer, der påvirker algoritmen, bestemmer, hvor godt dit websted vil blive rangeret.

Hvad er fangsten?

Alt, hvad jeg har nævnt indtil videre, lyder meget ligetil og næsten automatisk, men sandheden er, at hvis det var så nemt, som det lyder, ville alle være nummer et på Googles SERP (søgemaskineresultatside), ikke? …og vi ved alle, at dette er umuligt, fordi ikke alle kan være nummer et!

Sagen er, at webmastere og de fleste Google-medarbejdere for den sags skyld ikke ved, hvilke faktorer der bruges til at bestemme, hvor højt et websted rangerer. Det, der dog er klart, er, at der bruges omkring 200 rangeringsfaktorer i algoritmen, og Google giver nogle retningslinjer for, hvor deres prioriteter ligger med disse rangeringsfaktorer.

Mens Google løbende forfiner sin algoritme, har der været fem store algoritmeændringer, som har påvirket, hvordan webmastere og brugere oplever søgemaskinen. Disse algoritmeopdateringer er blevet navngivet som følger:

 1. Panda
 2. Pingvin
 3. Hummingbird
 4. Due
 5. Mobilegeddon

Som helhed har hovedretningen og fordelene ved Googles algoritmeforbedring indtil videre været:

 • Et voksende engagement og fokus på bedre brugeroplevelse for søgemaskinebrugere,
 • En højere prioritet og præference for mere produktivt og mere dybdegående indhold,
 • Et fokus og præference for websteder, der regelmæssigt opdaterer og opdaterer indhold,
 • En stærkere vægt på brand awareness,
 • En vægt på søgning optimeret til lokal placering og
 • Mere og mere fremtrædende plads til websteder, der overholder en mobil SEO-strategi

Denne artikel skal diskutere, hvad du har brug for at vide om de forskellige algoritmer og algoritmeopdateringer, som Google udgiver, hvordan algoritmerne påvirker websteder, enten positivt eller negativt, og mere specifikt, hvordan du bør forme din SEO-strategi, så den er i overensstemmelse med den rigtige SEO-praksis, god web design og passende webudviklingspraksis, for at få den bedste online synlighed og give dit publikum den bedste brugeroplevelse.

Google Panda

Panda-opdateringen var den første store opdatering til Google-algoritmen siden dens start. Dens primære drivkraft var at finjustere kvaliteten af ​​relevante søgeresultater ved at prioritere søgeresultater af høj kvalitet og skubbe søgeresultater af lavere kvalitet længere tilbage.

I det væsentlige var denne opdatering et skridt fra Google for at producere bedre resultater af høj kvalitet med relevant indhold, som søgemaskinebrugeren ønsker.

Dette blev gjort ved at frafiltrere eller give meget mindre fremtrædende plads til indhold af lavere kvalitet eller spamindhold, som søgemaskinebrugeren ikke ønskede at bruge tid på at se på, og give mere prioritet til websteder, som brugerne foretrækker at se på.

Gennem denne opdatering blev SEO’s job ophøjet til at blive mere robust end kun at producere godt indhold, indsætte søgeord og tilføje backlinks, til at tænke mere over den oplevelse, som hjemmesiden tilbød.

Google tvang webmastere til at flytte deres fokus til at skabe et websted og et brand, som folk vil elske, stole på, belønne og dele med andre. I bund og grund blev strategisk tænkning om brugerens oplevelse vigtigere, når man opretter hjemmesider.

Siden Panda-opdateringen blev lanceret tilbage i marts 2011, har der været en opdatering eller finjustering af algoritmen hver en til anden måned, i alt omkring 26 ændringer indtil nu.

Hvad mere er, fremkaldte Panda-opdateringen også ideen om, at det er meget vigtigt at være opmærksom på, hvad Google havde at sige om at finjustere dit websted for bedre placering i søgemaskinerne. Dette skyldes, at der er en kontinuerlig udvikling af, hvad god SEO-praksis defineres som. Kort sagt kan god SEO-praksis i dag meget hurtigt blive dårlig SEO-praksis eller forældet praksis i morgen.

🔥 Anbefalede:  Sådan starter du en e-mailliste

Panda Opdater kvalitetskriterier og hvordan man undgår Panda Straf/Straffe.

Nedenfor er et kig på tre hovedkvalitetsfaktorer, som Panda-opdateringen introducerede, herunder måder at undgå at blive straffet af Panda-opdateringen.

1. Dubleret indhold

Der er en masse information online om duplikeret indhold, og hvordan du bør undgå at gøre det, men det er også vigtigt at fremhæve, at det ikke nødvendigvis er duplikeret indhold, der får dig til at straffe af Google, men mere det faktum, at spam-lignende indhold er ilde set. .

Jeg vil sige, at det er bedre at fokusere på at producere unikt, nyttigt og rigt indhold, der er nyttigt for brugeren.

Når det er sagt, skal to hovedproblemer løses, når det kommer til duplikeret indhold på dit websted.

Det første problem er til duplikeret indhold, som du eksplicit har genereret til din hjemmeside.

For at afhjælpe dette problem skal du bruge en duplikatsidefinder til at lede efter duplikeret indhold på dine websider. Hvis du finder duplikeret indhold på dit websted, har du to muligheder:

 1. Tilføj et no-index-tag til siden, så Google-edderkoppen ikke bruger den pågældende side til at straffe resten af ​​dit websteds rangering eller
 2. Revider indholdet og sørg for, at det er unikt og originalt.

Det andet nummer handler om duplikeret indhold på din hjemmeside fra andre kilder, herunder gæsteindlæg og sponsorerede artikler.

For at dæmme op for dette problem skal du sørge for, at du, før du accepterer gæsteindhold, først kører det gennem plagiat eller duplikatkontrol som smallseotools.com for at være sikker på, at det indhold, du ønsker at bruge på dit websted, for det meste er unikt.

Du bør målrette mod indhold, der er mere end 80 % unikt. Indhold, der har mindre end 70 % unik indholdsklassificering, bør fjernes med det samme eller forbedres.

Andre spørgsmål der kan forårsage sanktioner på grund af duplikeret indhold omfatter:

 • Standardoplysninger tilføjet af indholdsstyringssystemer
 • Oplysninger tilføjes automatisk til printervenlige sider og
 • Websideadresser bliver tilføjet sessions-id’er.
 • Kvaliteten af ​​indgående links

Hvis du har unikt, nyttigt og rigt indhold på din hjemmeside, men du stadig oplever dårlig placering i søgemaskinerne, bør du rette opmærksomheden mod kvaliteten af ​​indgående links.

Se Google Penguin Update nedenfor for at få flere oplysninger om dette.

2. Afvisningsprocent

Dit websteds brugervenlighed, design og anvendelighed for brugeren er de vigtigste faktorer, der bestemmer din hjemmesides afvisningsprocent.

For at være mere specifik, hvis brugere kommer til dit websted og forlader dit websted uden interaktion, fordi de ikke kan finde det, de leder efter, eller fordi dit websted er for komplekst til at navigere igennem, så bliver din afvisningsprocent høj.

En afvisningsprocent, der er højere end 60 %, er for høj og indebærer, at du skal lægge noget arbejde på din hjemmeside for at gøre den mere brugervenlig. For at finde ud af dit websteds afvisningsprocent, tilmeld dig en Google Analytics-konto og gør brug af informative guider om Google Analytics.

Med det sagt, nogle gange kan dit websteds afvisningsprocent variere unormalt. For eksempel, hvis du tilfældigvis har redesignet dit websted for at gøre det bedre for dit publikum, vil afvisningsprocenten sandsynligvis variere, efterhånden som dit publikum vænner sig til det nye layout af webstedets brugergrænseflade.

Der er flere forskellige løsninger, som du kan bruge til at reducere din hjemmesides afvisningsprocent.

3. Gentag webstedsbesøg

Hvis din hjemmeside-retention er meget lav, hvilket betyder, at besøgende ikke kommer tilbage til din hjemmeside ofte nok, så antager Google, at din hjemmeside ikke er særlig relevant, eller at du ikke ofte opdaterer indholdet på din hjemmeside.

Nogle af de forskellige måder at få besøgende til at vende tilbage til dit websted på inkluderer:

 1. Brug af flere guider og visuelt indhold for at være mere nyttigt for dit publikum,
 2. Ved at bruge ‘Opfordringer til handling’
 3. Forbedring af hjemmesidens indlæsningstid,

Sådan planlægger du din hjemmeside bedre ved at overholde retningslinjerne for Panda-opdatering

For bedre at planlægge din hjemmeside, skal tre vigtige faktorer tages i betragtning. Disse omfatter:

 1. Forbedring af kvaliteten af ​​eller optimering af ‘Statiske elementer’, herunder statiske sider som privatlivspolitik, Kontakt, Om os og TOS
 2. Konsekvente kvalitetstjek og forbedringer, f.eks. forbedring af dit websteds metatags og opgradering til HTML5
 3. Forbedring af hjemmesidens brugeroplevelse.
🔥 Anbefalede:  Sådan arbejder du hjemmefra på deltid som lydbogfortæller

Google Penguin-opdatering

Penguin Updates primære motivation har været at begrænse og modvirke den uetiske brug af links (både indgående og udadgående links).

Den uetiske brug af links indebærer, at man forsøger at vinde gunst hos Google ved at narre søgemaskinen, at hjemmesiden er en myndighedshjemmeside, eller at hjemmesiden har rigt indhold.

Sådan styres væk fra pingvinstraffe/straffe

Gennem denne algoritmeopdatering blev problemer, der ikke blev set positivt på, herunder brugen af:

 1. Unaturlige links inklusive;
  1. Et stort antal links, der peger på et websted fra lav kvalitet eller irrelevante kilder,
  2. Indkøb af links og
  3. Den tilfældige brug af links på et websted, mens man fuldstændig ignorerer den rette kontekst.
 2. Link-skemaer
 3. Søgeordsfyld og

 4. For meget brug af SEO; for eksempel, hvis du har for mange links til sider på dit websted, eller hvis du har for mange H1-tags på en side,

Hvordan din panda- og pingvinstrategi vil føre til et mere imponerende websted

Når du udvikler din hjemmesides SEO-strategi, skal du huske på følgende overvejelser:

 1. Udover at fokusere på at producere unikt, nyttigt og produktivt indhold, skal du også være meget opmærksom på kvaliteten af ​​links til og fra din hjemmeside. Derfor bør din SEO-strategi være at give en god brugeroplevelse og kvalitetslinkbuilding.
 2. Panda-opdateringen handler mere om kvaliteten af ​​indholdet, mens Penguin-opdateringen handler om at kontrollere spam og uetisk brug af links. De to opdateringer er derfor ret indbyrdes relaterede og skal planlægges samtidigt for at undgå sanktioner fra Google.
 3. En god strategi, der tager højde for Panda- og Penguin-opdateringer, vil betyde, at dit websted er mere troværdigt for brugerne. Brug WOT-værktøjet til at måle, hvor pålidelig din hjemmeside er.

Google Hummingbird-opdatering

Hummingbird-opdateringen har været en af ​​Googles hidtil mest betydningsfulde søgemaskinealgoritmeopdateringer. I september 2013 foretog Google væsentlige ændringer ikke kun af algoritmen, men også til indekseringsmetoder.

Hovedmotivationen bag Hummingbird-opdateringen er, at Google skal forstå brugerforespørgsler bedre og derfor være i stand til at returnere bedre og mere brugbare resultater.

I det væsentlige blev brugerens søgeforespørgselshensigt vigtigere end blot brugen af ​​selve søgeordet. Derfor er indhold, der bedst svarer til hensigten med en brugers forespørgsel, mere tilbøjeligt til at rangere højere og mere fordelagtigt end indhold, som indeholder de samme søgeord, som brugeren bruger.

Kilde: Pre-Hummingbird og post-Hummingbird søgeteknikker

Hvordan Hummingbird er en stor game changer, og hvordan det bør påvirke din strategi

 1. Long-tail søgeord er blevet vigtigere end hovedsøgeord, simpelthen fordi fokus flyttede fra blot at rangere for en forespørgsel til bedre at forstå betydningen bag forespørgslen.
 2. Det er vigtigt at sikre, at en samtalestil bruges i webstedsindhold, fordi det er i overensstemmelse med den måde, en bruger foretager en forespørgsel på, mens han søger efter information.
 3. 3. I det store og hele, medmindre du har bøjet og brudt SEO-reglerne, bør det fortsat være din strategi at holde fast i god SEO-praksis for søgeord med blot et par justeringer af din overordnede metode. Det betyder, at du skal fortsætte med at:
  • Optimer dine websteder til mobile enheder, fordi søgninger i samtalestil stadig vokser. For eksempel er der en konsekvent vækst af stemmesøgninger gennem smartphones.
  • Byg stærke forbindelser både indadgående og udadgående for bedre troværdighed og autoritet,
  • Brug korrekt struktureret datamarkering

Din Hummingbird-strategi

I bund og grund bør din hummingbird-strategi fokusere på at bruge værktøjer som Googles søgeordsplanlægning, der vil hjælpe dig med at finde relevante søgeord brugt af brugere og derefter bruge søgeordene i en samtalestil i dit websteds relevante indhold.

Det er også meget vigtigt at fokusere på at producere indhold med dine læseres behov i tankerne, så dit publikum kan blive hooked og engageret af det interessante indhold, der adresserer deres behov, bekymringer, nysgerrigheder og generelle forespørgsler.

Google Pigeon Update

Opdateringen af ​​Pigeon-algoritmen blev lanceret i juli 2014, og dens primære mål er at give nyttige, relevante og hurtige forespørgselsresultater til webbrugere, der leder efter lokale søgeresultater.

Opdateringen er indtil videre kun blevet lanceret i USA, Canada, Storbritannien og Australien og ikke i resten af ​​verden, selvom dette kan træde i kraft snart.

Din duestrategi

Baseret på denne algoritmeopdatering bør din strategi inkorporere følgende ideer:

Kilde: Søgeradius er blevet forfinet

 • Byer er blevet underkategoriseret i kvarterer for at give mere præcise søgeresultater, og dette skal afspejles i din lokale optimeringsstrategi.
 • Hold så vidt muligt et konsekvent navn, telefon og adresse
 • Forskellige kvarternavne eller synonymer kan bruges til det samme område, så det samme sted kan hedde centrum, industriområde osv. Brug disse synonymer i din lokale SEO-strategi.
 • Søg efter at blive opført og anerkendt af populære katalogfortegnelser, der er relevante for dit websted – for eksempel Yelp og Trip Advisor for hoteller og restauranter.
 • Fokuser på at få gode anmeldelser af din hjemmeside
 • Markedsfør dit websteds indhold ivrig og sørg for, at du anvender gode backlinking-strategier.
 • Sørg for, at du anvender en mobil SEO-strategi, fordi de fleste lokale websøgninger udføres via mobile enheder.

Google Mobilegeddon-opdatering

I februar 2015, i overensstemmelse med Googles intention om at gøre brugeroplevelsen gennem søgemaskinen mere behagelig, var fokus gennem denne opdatering at prioritere hjemmesider, der var optimeret til mobile enheder.

Dette fokus på mobile enheder kommer fra det faktum, at flere og flere mennesker foretager søgninger via mobile enheder end via den stationære computer.

I USA, for eksempel, er 94 % af de søgninger, der udføres, på smartphones, hvor 77 % af mobilsøgningerne overraskende sker derhjemme eller på arbejdspladsen, steder hvor du nemt ville finde en stationær computer.

Hjemmesideskabere, der foregreb massive ændringer, som denne algoritmeopdatering ville medføre, kaldte lanceringsopdateringen Mobilegeddon. Mobilegeddon skete den 21. april 2015, og med det kom ændringerne som lovet.

Kilde: Mobil SEO er passende udført i forhold til en normal webside på en mobilenhed

Problemer, udfordringer og bekymringer, der opstår fra ‘Mobilgeddon-opdateringen’.

Nogle af de overvejelser, du skal huske på med denne algoritmeopdatering, er som følger:

 1. Det er vigtigt at indse, at søgeresultater registreret via smartphones versus søgeresultater fra desktops højst sandsynligt vil fortsætte med at divergere og blive mere forskellige i modsætning til at blive de samme.
 2. Hvis du har en veletableret og dominerende online forretning, der ikke er afhængig af en mobilvenlig hjemmeside for direkte trafik, så bør denne algoritmeopdatering ikke påvirke din SEO-strategi negativt.
 3. Den største effekt af denne algoritmeopdatering vil for det meste være på websteder, der;
  • Afhænger meget af, at folk opdager webstederne gennem Google-søgning og
  • Stol på disse Google-søgningsforespørgsler foretaget via mobile enheder
 4. At konvertere en ikke-mobilvenlig hjemmeside til en mobilvenlig hjemmeside kan være ret dyr at implementere, både i tid og penge, afhængigt af hjemmesidens størrelse.

Din mobilvenlige SEO-strategi

Hvis du ikke er sikker på effekten af ​​’Mobilegeddon’ på din hjemmeside, er der flere ting, du kan gøre.

At bringe det hele sammen

Indflydelsen af ​​Googles algoritmeopdateringer kan have ret stor betydning for webmastere og virksomheder, der udelukkende er afhængige af deres hjemmeside for onlineindtægter.

For mange webstedsejere kan korrekt SEO-træning og at følge Googles retningslinjer gøre forskellen mellem en blomstrende online forretning og gå tabt i glemslen, for aldrig at blive set eller hørt fra igen.

Hvis du ønsker at have den mindste negative indvirkning på dit websted og din virksomhed, primært hvis du stoler på Google-søgninger, er det afgørende at have en webstrategi, der tilpasser dine webstedsmål og din online virksomheds vision til Googles etos.

Desuden kan det være afgørende for dig at være smidig nok til at foretage hurtige ændringer, der overholder Googles algoritmeændringer. Google advarer normalt alle interessenter om kommende algoritmeopdateringer, som det er ved at implementere, hvilket betyder, at det er vigtigt for alle webmastere at holde øret til jorden med hensyn til, hvad Google har at sige.

Alternativt, og måske endnu vigtigere, hvis du føler, at du er alt for afhængig af Google-søgninger, så er det på tide, at du finder forskellige måder at diversificere din marketingstrategi på, ellers kan du ganske nemt gå din undergang i møde i onlineverdenen.

Anvendelse af forskellige strategier, herunder god PR og markedsføring for din online-forretning, kan være et vigtigt skridt at tage for din online-forretning eller dit websted.

Ironisk nok, jo mere du begynder at bruge robuste strategier, herunder PR- og marketingstrategier til at promovere din virksomhed, desto bedre vil din Google-rangering sandsynligvis blive, fordi du vil fokusere på varemærkegenkendelse og på at være en autoritet, du skal regne med, hvilket er det. Google retter sine søgemaskineresultater mod.

Table of Contents