Seneste kig på Chainalysis data udpakker stigning i kryptoforbrydelser

Følgende artikel hjælper dig med: Seneste kig på Chainalysis data udpakker stigning i kryptoforbrydelser

Blockchain dataplatform Kædelyse udgivet et tidligt kig på deres State of Web3-rapport – som udkommer i sin helhed i juni. Deres resultater om tyveri, hvidvaskning af penge og NFT-markedsmanipulation “understreger betydningen af ​​sikkerhed og overholdelse i Web3”, som rapportens titel lyder. I en e-mail fortalte en repræsentant fra Chanalysis til Metaverse Post, at deres valg om at frigive disse resultater tidligt viste sig at være presserende “Givet 1. kvartal 2022 var det højeste kvartal nogensinde for hacking af kryptovaluta i forhold til det stjålne beløb.”

Det lyder måske lige så spændende, som dataanalyse kan blive, men rapporten er ikke kun forbrydelse og straf. “Mens kryptovaluta-baseret kriminalitet fortsat er et vigtigt problem at løse, især i betragtning af at stigende samlede transaktionsvolumener betyder, at råværdien af ​​ulovlige transaktioner stadig vokser, har ulovlig aktivitet blive en mindre fremtrædende del af det samlede kryptovaluta-økosystem i løbet af de sidste tre år,« står der.

Søjlediagram af Chainalysis

“Men DeFi ser specifikt ud til at gennemgå de samme vokseværk, som kryptovaluta som helhed tidligere var, med ulovlig aktivitet stigende i løbet af de sidste to år.” Sådan er den ældgamle afskrækkelse mod at decentralisere noget som helst. De påpeger følgende forskningshøjdepunkt: “Fra 1. maj tegner DeFi-protokoller sig for 97% af de 1,68 milliarder dollars, der blev stjålet i kryptovaluta i 2022.”

“Allerede i 2022 har nordkoreanske hackere haft deres hidtil største år for tyveri af kryptovaluta på over 840 millioner dollars, udelukkende baseret på hacks af DeFi-protokoller,” fortsætter højdepunkterne, og selve rapporten tilføjer, “DeFi-baseret hvidvaskning af penge er et andet område hvor nordkoreanske hackere går foran.” Opmærksomheden til denne undergruppe af hackere skyldes ifølge rapporten det faktum, at “kryptovaluta stjålet af nordkoreanske hackergrupper anvendes at støtte landets udvikling af masseødelæggelsesvåben.” Er denne detalje nødvendig på et faktuelt dokument?

🔥 Anbefalede:  Juridiske måder at gøre dine blogs mere legitime på

Chainalysis rapport noterer også NFT-markedsmanipulationstaktikken for vaskehandel, hvor “en sælger er på begge sider af en handel – med andre ord sælger et aktiv til sig selv – for at skabe en vildledende opfattelse af dette aktivs værdi eller likviditet.” Laissez-faire karakteren af ​​NFT-handelsplatforme efterlader dem modtagelige for tricket.

Vaskehandelsdemonstration af Chainalysis

“Denne type vaskehandelsordning er ikke offerfri,” bemærker Chainalysis. “For det første bliver NFT-markedspladsen narret til at udbetale belønninger for falsk aktivitet. NFT-samlere overalt på markedet bliver også potentielt narret til at tro, at denne NFT-markedsplads har mere transaktionsaktivitet, end den i virkeligheden gør, og det samme gælder for den NFT-kollektion, som vaskehandlerne bruger til deres transaktioner.”

Selv data om Metaverse er indsamlet, samlet og præsenteret af menneskelige mennesker lige nu. Større sammenhæng betyder noget. Chainalysis’ kriminalitetsrapport er en service, men også et produkt – tilgængeligt til salg i en fuld version. Konklusioner, der er værd at drage, er mangefacetterede. Alt, inklusive kriminalitet, vokser på en eller anden måde, fordi Metaverse-paradigmet i sig selv vokser. Det handler mere om proportioner.

Formålet med at udføre sådanne undersøgelser er ideelt set at identificere og forstå problemer for at lave målrettede ændringer for en bedre virkelighed fremad – det betyder at beskytte penge, men også ressourcer, da Metaverse-paradigmet omfatter flere og flere kulturelle relikvier.

Læs relaterede indlæg: