Senaste renderingstipset “iPhone 9” kommer att erbjuda förbättrad batteritid

Enligt alla rapporter planerar Apple att släppa en billigare iPhone i vår i form av en uppdatering av iPhone 8, och nu ger en ny serie renderingar oss ytterligare en titt på exakt hur den nya iPhone faktiskt kan se ut.

Medan den nya billiga iPhone-modellen har kallats “iPhone SE 2” eftersom det tros vara en tredje nivås iPhone som skulle följa i fotspåren av den ursprungliga iPhone SE, kommer den i verkligheten sannolikt inte att likna iPhone SE i design , men bara i konceptet.

När iPhone SE släpptes i början av 2016, var det i huvudsak Apples 2013 iPhone 5s, ompackad med en nuvarande generations CPU för att matcha iPhone 6s. Apple förväntas göra samma sak i princip den här gången genom att ta en 2,5 år gammal iPhone – i det här fallet iPhone 8 – och uppdatera den till A13-processorn som för närvarande finns i Apples iPhone 11-sortiment.

Som ett resultat har det förekommit förslag om att den nya modellen kommer att kallas “iPhone 9” och även om det är långt ifrån en säkerhet, är det mycket vettigt med tanke på att Apple hoppade över den siffran på vägen till den radikalt annorlunda iPhone X , och naturligtvis skulle det spegla den mer traditionella designen av den nya modellen.

Senaste renderingar

Nu erbjuder Steve Hemmerstoffer från OnLeaks, som delade ganska exakta renderingar av iPhone 11 Pro nio månader innan enheten släpptes, några nya renderingar av “iPhone 9.”

Vi vet redan från tidigare rapporter från pålitliga analytiker som Ming-Chi Kuo att den nya budgetvänliga iPhone kommer att följa i fotspåren av iPhone 8. I själva verket, enligt alla rapporter, förväntas den vara praktiskt taget identisk i alla sina specifikationer med undantag för en ökning till en A13 CPU och 3 GB RAM för att få dess prestanda i linje med Apples iPhone 11. Det verkar också troligt att den kommer att tappa 3D Touch, eftersom iPhone 8 nu är den enda modellen Apple säljer som fortfarande inkluderar denna funktion. Att eliminera det skulle också minska tillverkningskostnaderna, vilket gör att Apple kan prissätta den nya telefonen mer aggressivt; just nu säljer Apple fortfarande iPhone 8 för $449, medan den nya “iPhone 9” förväntas nå $399.

Vad som är mer anmärkningsvärt med OnLeaks senaste renderingar är dock att de visar en baksida av frostat glas och en polerad metallram, ungefär som finishen på iPhone 11 Pro. Men Hemmerstoffer berättade för MacRumors att detta var kreativa antaganden från hans sida, och även om ingenting är säkert känt om material som Apple kommer att använda för den nya billigare iPhone, verkar det troligt att den kommer att hålla sig med billigare finish.

Som sagt, det är inte otänkbart att Apple kanske vill ändra designen på något sätt för att skilja den från iPhone 8, men det verkar vara lite jobbigt för Apple att utrusta sin lägsta iPhone med samma material och ytskikt som utmärker dess högsta “Pro” iPhone-modeller.

Bättre batteritid?

Medan höjden och bredden på den nya enheten förväntas vara identisk med iPhone 8, noterar OnLeaks att iPhone 9 faktiskt kommer att vara cirka 0,5 mm tjockare än sin föregångare. I kombination med borttagningen av 3D-pekskärmsskiktet tyder detta starkt på att Apple gör plats för att packa in ett större batteri. Detta skulle vara i linje med Apples senaste trend bort från att offra batteritiden i tunnhetens namn, och med förbättringar av energieffektiviteten i Apples senaste A-seriechips är det osannolikt att ett större batteri skulle behövas bara för att stödja den nya CPU:n.

Även om det är nästan säkert att en 4,7-tums “iPhone 9” kommer i vår, hörde vi också ett rykte förra veckan om att Apple kan släppa “iPhone 9”-modeller. Även om detta är vettigt i ljuset av att Apple fortfarande säljer iPhone 8 Plus just nu, kommer ryktet från en mindre pålitlig källa och vissa har föreslagit att det skulle kunna blandas ihop med andra rapporter om en mer avancerad “iPhone SE 2 Plus ”-typ enhet som vissa analytiker förväntar sig att anlända i början av 2021. Denna senare modell kan vara iPhone XE som vi hörde några rykten om förra året, med en iPhone X-stil fullskärmsdesign men eliminerar Face ID till förmån för en in- display Touch ID-sensor.

[The information provided in this article has NOT been confirmed by Apple and may be speculation. Provided details may not be factual. Take all rumors, tech or otherwise, with a grain of salt.]

Relaterade Artiklar

Back to top button