Salg på Amazon vs Ebay vs Etsy, og hvorfor det er gambling at stole på en enkelt platform

Følgende artikel hjælper dig med: Salg på Amazon vs Ebay vs Etsy, og hvorfor det er gambling at stole på en enkelt platform

Jeg har fået mange spørgsmål på det seneste om hvorfor du skal start din egen butik fra bunden når der er markedspladser derude som Amazon, Etsy og EBay, der kan tilbyde dig øjeblikkeligt salg.

Og det er sandt. Hvis du vælger at sælge en populær vare på for eksempel Ebay, er chancerne for, at du vil være i stand til at generere nogle hurtige indtægter. Og det er også rigtigt, at mange mennesker er det tjene ganske pæne penge også på platforme som Amazon og Etsy.

Så når det er sagt, hvorfor pokker ville du nogensinde ønske at eje din egen butik? Hvorfor prøve at etablere din egen kundebase, når du kan udnytte andres og tjene penge?

Svaret er ikke altid indlysende, og det er ofte meget fristende at gå direkte efter, hvor pengene er og få nogle kortsigtede overskud. For pokker, min kone og jeg solgte på eBay, før vi startede vores onlinebutik, men her er grunden til, at vi besluttede at starte vores egen platform.

Det betyder ikke, at du ikke skal sælge på disse platforme, men i det lange løb, du bør ikke lægge alle dine æg i hænderne på en platform, du ikke kontrollerer.

I dag skal jeg fremhæve nogle af tendenserne som jeg har set med Amazon, EBay og Etsy med hensyn til deres kontoadministrationspraksis.

Derudover vil jeg sammenligne og kontrast forskellene mellem at sælge på Amazon vs Ebay vs Etsy i form af indtægtspotentiale vs tidsinvestering.

Få mit gratis minikursus om, hvordan du starter en succesfuld e-handelsbutik

Hvis du er interesseret i at starte en e-handelsvirksomhed, sammensætter jeg en omfattende ressourcepakke det vil hjælpe dig starte din egen netbutik helt fra bunden. Sørg for at få fat i den, før du tager afsted!

Sælges på eBay

Tilbage i 2015, EBays kundetilfredshedsindeks faldt med 4 % mens konkurrenter som Amazon steg til toppen af ​​listen.

Og lige siden den rapport kom ud, har EBay virkelig forsøgt at forbedre deres image ved smide hammeren på “dårlige” sælgere.

I dag, hvis du sælger på eBay, og du modtager en lille byge af negativ feedback på kort tid er der stor sandsynlighed for det du kan blive bandlyst.

For eksempel på Ecommerce Fuel-foraene læste jeg om en butiksejer, der for nylig fik sin konto lukket. Og selvom denne bruger ikke solgte på eBay i volumen, lavede han konsekvent salg fra måned til måned.

Men sidste år gennemgik hans virksomhed et driftsledelsesskifte, afsendt et par ordrer for sentfik nogle negative tilbagemeldinger og hans virksomhedskonto blev øjeblikkeligt suspenderet.

Men her er kickeren. Denne bruger forsøgte derefter at bruge sin egen personlige konto, der havde været på god stand i over 15 år. Men fordi hans konto var knyttet til hans virksomhedskonto, blev hans personlige konto også forbudt.

Alt hans salg på eBay forsvandt øjeblikkeligt. Og han kunne ikke oprette en ny konto på grund af EBays registreringsmekanismer for flere konti.

Nogle gange kan dårlig feedback skyldes omstændigheder uden for din kontrol eller på grund af en simpel fejl. Hvordan ville du have det med at få din konto forbudt, hvis USPS mistede flere af dine pakker?

Historiens morale: Fordi EBay virkelig slår ned på sælgere, kan hele din EBay-forretning gå i flammer, hvis du smutter med selv en lille perlerække af negativ feedback. Her er nogle Ebay-alternativer til at diversificere din virksomhed.

Sælger på Etsy

Jeg gennemser rutinemæssigt Etsy-foraene, og der er ofte klager over folk sælger “masseproducerede” varer på Etsy-markedspladsen. (*Masseproduceret = Du ejer ikke designet)

Som et resultat er Etsy gået over til en meget mere stram politik i forhold til hvad der anses for at være “håndlavet”, hvilket har ført til en masse “collateral” skader.

En Etsy-bruger, der blogger på Handmadeology.com, skrev en artikel om hvordan hans konto blev forbudt helt ud af det blå.

🔥 Anbefalede:  Sådan kender du Facebook-svindel, og hvordan du kan undgå det

Han brød ingen af ​​reglerne. Han er afhængig af Etsy i en stor del af sit levebrød. Og han blev virkelig overrasket, da hans konto blev suspenderet.

Men her er sagen. Når din konto bliver suspenderet, det er ikke så let at bestride og det kan sagtens tage uger med tabt forretning indtil du får genaktiveret din konto korrekt.

Der er intet telefonnummer at ringe til og den eneste måde at kontakte Etsy på er via e-mail.

I hvert fald kan du læse hans indlæg i sin helhed her, men efter en lang session med frem og tilbage e-mail, fandt han endelig ud af, at Etsy beskyldte ham for “drop shipping” fordi hans butiksmeddelelse sagde: “Håndlavet i New Zealand, forsendelse ud af Pittsburgh.”

Mens denne sælger til sidst fik sin konto genindsat, delte han dette uvurderlige citat på sin blog.

Historiens morale: Når du lægger alle dine æg i Etsys kurv, kan en simpel misforståelse sætte dig ud af drift.

Sælger på Amazon

Hver anden uge får jeg mindst én e-mail fra en, der har fået hans/hende Amazon-sælgers konto suspenderet.

Nu kan jeg ikke bekræfte eller verificere de nøjagtige beretninger om alle disse sager, men jeg kan fortælle dig det det sker meget ofte.

Og medmindre disse mennesker lyver gennem tænderne (muligt, men jeg kan godt lide at give folk fordelen af ​​tvivlen), er Amazon hurtig til forbudshammeren, hvis der er nogen fjernbetjening mistanke om dårlig aktivitet om de er gyldige eller ej.

Den er skyldig indtil uskyldig er bevist.

Amazon er også berygtet for forhindrer sælgere i at sælge i visse kategorier for at favorisere deres egne mærkevarer.

Her er nogle legitime grunde til, hvorfor en sælger kan blive forbudt af Amazon i henhold til deres politikker.

  • Sælger oplever en række negativ feedback (nogle gange så få som 2-3 negative kommentarer i træk)
  • Sælger åbner mere end én konto under samme persons navn
  • Sælgers navn er på en eller anden måde forbundet med en anden forbudt konto, uanset om det er fra en ven eller slægtning
  • Sælger er anklaget for at sælge kopivarer.

Du behøver ikke lede meget for at finde deprimerende historier om Amazon-sælgere, der bliver forbudt. For eksempel fangede denne særlige historie på Amazons fora mit øje forleden.

For et stykke tid tilbage blev en af ​​mine e-handelskolleger ramt af en Amazon-konkurrent, der startede efterlader falske negative anmeldelser på hans produkter.

Baseret på hans konto var det meget tydeligt, at disse anmeldelser var falske, men Amazon nægtede at gøre noget ved det.

Som resultat, et af hans produkter er faldet omkring 30 % og han er begyndt at fokusere sin indsats mod udvikle sin egen salgskanal.

Hvis du vil lære mere om ondsindet aktivitet på Amazon, kan du læse disse indlæg

Bundlinie, Amazon kan og vil forbyde din konto til enhver tid efter deres skøn.

Og ligesom Ebay og Etsy vil der altid være “indirekte skader forbundet med deres nedkæmpende politikker.

Historiens morale: Selvom du er en meget succesfuld sælger, kan nogle få uheldige hændelser afskære din indtægtsstrøm på et øjeblik. Og at få din konto genindsat er ikke en ligetil proces.

Oprettelse af din egen salgskanal

Forhåbentlig har mine eksempler ovenfor illustreret, at når du sælger på eBay, Etsy eller Amazon, du ikke rigtig ejer din virksomhed.

Med et øjebliks varsel kan du til enhver tid få din konto forbudt, selvom du muligvis følger alle reglerne.

Når du ejer din egen virksomhed, kan du ikke blive bandlyst. Når du ejer din egen virksomhed, behøver du ikke kæmpe for og tigge om at få din konto genindsat.

Når du ejer din egen virksomhed, du bestemmer selv, hvornår og hvordan du sælger dine egne varer.

At skabe din egen kundebase lyder som den sværere vej at gå, og det er det ofte. Men det er den bedste måde at sikre din virksomheds levedygtighed på lang sigt.

🔥 Anbefalede:  Med bare disse 3 forretningsfærdigheder skabte jeg 3 sekscifrede onlinevirksomheder

Og hvem siger, at du ikke kan eje dit eget websted og sælge på alle disse andre platforme? Du kan og du bør.

Amazon, Ebay og Etsy er jo bare markedspladser og du skal diversificere.

Hvilken markedsplads skal jeg sælge på? Amazon, eBay eller Etsy?

Hver gang du tilføjer en ekstra kanal til din e-handelsvirksomhed, det kommer til at kræve meget arbejde. Hvis du for eksempel er ny inden for e-handel, du bør ikke lancere et websted, sælg på Amazon, Ebay og Etsy på samme tid!

I stedet bør du vælg og vælg den relevante salgskanal afhængigt af din virksomheds art og dit bedste investeringsafkast for din tid.

Nedenfor er min analyse af hvilke markedspladser du skal fokusere din indsats på udover at drive din egen hjemmeside.

Alle bør overveje at sælge på Amazon

Først og fremmest tror jeg på det alle skal sælge på Amazon. Ikke kun er Amazon den største e-handelsvirksomhed på jorden, men også forbi 50 % af alle handelsrelaterede søgninger starte på deres platform.

Hvis du ikke sælger på Amazon, du går glip af noget på en enorm potentiel del af salg … periode!

Faktisk anbefaler jeg, at alle starter sælges på Amazon først før de skifter til deres egen hjemmeside med et stort forbehold.

På et tidspunkt, du skal huske at bygge dit brand.

Jeg har set det samme mønster igen og igen hos mine kolleger og nogle af eleverne i min klasse. Amazon er som et stof.

Du begynder at sælge videre der og den øjeblikkelig økonomisk tilfredsstillelse er så berusende, at…

Du glemmer om behovet for at starte din egen hjemmeside.
Du glemmer at Amazon ejer din virksomhed og laver alle reglerne.
Du glemmer om at etablere dit brand.

Og så rammer katastrofen og du sidder fast med en containerbelastning af inventar uden noget sted at sælge det.

Her er en god strategi at følge, hvis du er ny inden for e-handel

  • Start med at sælge på Amazon – Brug Amazon til at validere efterspørgslen og kvaliteten af ​​dine produkter
  • Start din egen hjemmeside – Når du laver konsekvent salg på Amazon, skal du starte din egen hjemmeside og fokusere på at opbygge dit brand.
  • Opbyg en e-mailliste og tilstedeværelse på sociale medier – Din kundeliste vil være livsnerven i din virksomhed og en forsikring, hvis der skulle ske noget dårligt.
  • Fokus på at opbygge Mindshare – Ved at bruge en kombination af e-mail, push-notifikationer, messenger, sociale medier osv., kan du komme foran dine kunder igen og igen, indtil dit varemærke bliver en fast bestanddel i deres hoveder.

Her er nogle indlæg, som jeg har skrevet, der vil lære dig alt, hvad du behøver at vide om salg på Amazon baseret på mine erfaringer.

Hvornår skal man sælge på Ebay

Hvis din e-handelsvirksomhed bliver tappet ud på både Amazon og din egen netbutik, så kan du overveje at sælge på Ebay.

Fra 2016 Amazon er over 15 gange større end Ebay med hensyn til omsætning, og kløften stiger i et alarmerende tempo. Som resultat, du kan ikke forvente hvor som helst tæt på det samme salg på Ebay som Amazon.

Mens Ebay kan give dig nogle anstændige trinvise indtægter, det koster noget.

Hvorimod Amazon FBA vil gemme dit produkt, opfylde dine ordrer og håndtere grundlæggende kundeservice, Ebay gør INGEN af disse ting.

Som resultat, du skal dedikere ressourcer mod besvarelse af spørgsmål, pluk og pakning af ordrer, håndtering af returvarer og håndtering af kundesupportproblemer.

Mens enhver e-handelsvirksomhed i sidste ende har brug for et kundesupportteam, det er især svært at håndtere Ebay-kunder.

Folk, der handler på Ebay plejer at være kæmpe tilbudsjægere og de er ekstremt sparsommelige. De forventer gode tilbud og vilje gøre dit kundesupportteam til vanvid forsøger at udtrække hver sidste dollar fra dig.

Som et resultat skal du beslutte, om den trinvise omsætning er din fornuft værd. Mit råd er at prøve at sælge på Ebay, og hvis det ender med at tage for mange ressourcer, skal du trykke på pauseknappen.

🔥 Anbefalede:  Etsy-gebyrer (2023) – Hvor meget koster Etsy?

Hvornår skal man sælge på Etsy

Etsy er langt den mindste markedsplads af dem alle og er nogenlunde 25 gange mindre end Ebay. Som et resultat, forvent ikke for mange salg fra Etsy sammenlignet med de andre platforme.

Etsy plejede at være den ultimative markedsplads for håndlavede varer, men Amazons håndlavede markedsplads har givet dem en løbe efter pengene.

Ud over, Etsy har ændret sig dramatisk i de seneste år for at forblive konkurrencedygtige. Mens de plejede at rynke på næsen af ​​masseproduktion, omfavner de den nu med deres egen engros program.

Lige nu er Etsy ved at falde længere bagud giganter som Amazon og de kæmper for at forblive relevante. Og det faktum, at de er i denne position, betyder, at platformen er i konstant flux.

Af de 3 markedspladser ville jeg sætte mindste mængde æg i Etsys kurv medmindre du er en afslappet hobbyist eller håndværker.

Historiens morale

Når det kommer til salg online, det er lige meget, hvor du får dit salg så længe nogen køber dine produkter.

Men når det er sagt, du bør aldrig være afhængig af en enkelt platform for alle dine indtægter, især hvis det er en, der du ikke ejer og har ingen kontrol over.

Efterhånden som din e-handelsvirksomhed udvikler sig, skal du tænke på din vækst i form af indtjeningspotentiale, risiko og investeringsniveau.

Lige nu, Amazons indtjeningspotentiale er for stort til at ignorere, selvom de slår alle skud.

Lige nu, din hjemmeside er for vigtig til at ignorere som en måde at få gentaget forretning og etablere dit brand.

Men uden for disse to hovedkanaler er hver anden markedsplads inkrementel. Sikker på, der er penge at tjene på Ebay og Etsy, men du skal beslutte dig om det er din tid og indsats værd.

Klar til at blive seriøs med at starte en online-forretning?

Hvis du virkelig overvejer at starte din egen online virksomhed, så skal du tjekke mit gratis minikursus på Sådan opretter du en niche-onlinebutik i 5 nemme trin.

På dette 6-dages minikursus afslører jeg de skridt, som min kone og jeg tog for at tjene 100 tusind dollars i løbet af blot et år. Det bedste af det hele er, at det er gratis, og du vil modtage ugentlige e-handelstips og strategier!

Relaterede indlæg på e-handelsmarkedspladser

Om Steve Chou

Steve Chou er en meget anerkendt influencer inden for e-handel og har undervist tusindvis af studerende hvordan man effektivt sælger fysiske produkter online over på ProfitableOnlineStore.com.

Hans blog, MyWifeQuitHerJob.comhar været omtalt i Forbes, Inc, The New York Times, Entrepreneur og MSNBC.

Han er også en medvirkende forfatter for BigCommerce, Klaviyo, ManyChat, Printful, Privy, CXL, Ecommerce Fuel, GlockApps, Privy, Social Media Examiner, Web Designer Depot, Sumo og andre førende virksomhedspublikationer.

Derudover driver han et populært e-handel podcastMin kone sagde sit job op, som er en top 25 marketingshow på alle Apple Podcasts.

For at holde sig ajour med alle de seneste e-handelstrends driver Steve en 7-cifret e-handelsbutikBumblebeeLinens.com, med sin kone og sætter på en årlige e-handelskonference hedder Sælgertopmødet.

Steve har både en bachelor- og en kandidatgrad i elektroteknik fra Stanford University. På trods af hovedfaget i elektroteknik, brugte han en god del af sin kandidatuddannelse på at studere iværksætteri og mekanikken i at drive små virksomheder.