Salg på Amazon vs eBay: Hvilken er bedst?

Følgende artikel hjælper dig med: Salg på Amazon vs eBay: Hvilken er bedst?

Når du vælger en online markedsplads til at etablere og udvikle din virksomhed, gør navnene på Amazon og eBay ofte kendt fra starten.

Hvor eBay udmærker sig ved at være en populær online markedsplads fra internettets tidlige dage, efterlader Amazon sin konkurrent i støvet som det primære valg for både moderne sælgere og købere.

Men selv når du er klar over disse forskelle, kan det være en vanskelig opgave at bestemme de finere punkter. Når det er sagt, kan en detaljeret sammenligning af salg på Amazon vs eBay hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning.

For at hjælpe dig gennem denne indlæringskurve, er her en nedenstående beskrivelse af valget mellem Amazon og eBay som sælger.

Markedsstørrelse: Amazon vs eBay

Ifølge statistik fra 2021 har Amazon den største amerikanske markedsandel på online markedspladser med hele 2 milliarder månedlige besøg. På den anden side følger eBay efter med cirka 689 millioner månedlige besøg. Dette gør begge disse platforme til de to bedste online markedspladser i USA

Det betyder, at på trods af, at den generelle idé om eBays popularitet hører fortiden til, har platformen stadig en formidabel markedstilstedeværelse. Det er dog stadig den næstbedste til Amazon med hensyn til den samlede markedsandel. Amazon udmærker sig også ved at have 40 procent af den samlede amerikanske markedsandel på online markedspladsplatforme.

Det betyder, at hvis du starter sælger på Amazon uden et produkt eller med tilstrækkelig lagerbeholdning, vil du have chancen for at nå din målgruppe gennem en top-performerende platform. Med eBay kan du klare dig godt med ældre målgrupper i aldersgruppen 35-64 år, som udgør over 60 procent af eBays publikum. Ved at holde disse statistikker i tankerne, kan du afgøre, om det ville være bedre at sælge på eBay eller Amazon.

Forsendelse og opfyldelse: Amazon vs eBay

Når det kommer til forsendelse og opfyldelse, tager Fulfillment by Amazon-programmet (FBA) let kagen. Under dette tilbud er du i stand til at bruge Amazons fremragende logistikinfrastruktur til at opbevare dine varer og opfylde dine ordrer. Mens Amazon tager et vist gebyr afhængigt af lagerstørrelsen og varigheden af ​​opbevaring, giver det dig mulighed for at høste belønninger, såsom at tilbyde forsendelse samme dag gennem FBA, levere forsendelsesrabatter på dine varer og nyde ubegrænset lagerplads til dit lager.

Men det er ikke alt: Du kan også bruge FBA på tværs af andre salgskanaler. For eksempel, hvis du sælger dine produkter via din egen hjemmeside eller endda via eBay, kan du stadig bruge Amazons logistiknetværk til at levere dine varer på en hurtig og problemfri måde.

På den anden side havde eBay planlagt at tilbyde sin egen Managed Delivery-tjeneste med en offentlig meddelelse, der gik i luften i juli 2019. Opfyldelsesløsningen skulle have næsten samme egenskaber som FBA, hvor opfyldelsen skulle håndteres af eBays opfyldelse partnere i hele USA i stedet for eBay selv. Idéen blev dog ikke til noget. Dette betyder, at eBay fra begyndelsen af ​​2022 ikke tilbyder et let opfyldelsesprogram gennem sine officielle kanaler. Når du tilmelder dig som sælger, skal du klare forsendelser helt selv.
Til gengæld, hvis din beslutning om at sælge gennem eBay eller Amazon i høj grad afhænger af deling af ansvar og lagerplads, kan du gøre det godt med Amazon FBA i stedet for at tilmelde dig på eBay. Siden FBA vender opgaven med bygge en Amazon butiksfacade ind i en tur i parken, forbliver den stærkt begunstiget af en række sælgere.

🔥 Anbefalede:  Hvorfor virker Word-effekter på Messenger ikke? Og hvordan man fikser det

Sælgergebyrer og abonnementer: Amazon vs eBay

Sælgers gebyrer og abonnementer på tværs af Amazon og eBay virker komplicerede ved første øjekast. Men de er en af ​​de nemmeste sammenligninger at lave, når du ved, hvor du skal lede efter disse detaljer.

Amazon-sælgergebyrer

Amazon tilbyder flere planer til sine sælgere. Den individuelle plan opkræver dig $0,99 pr. solgt vare, mens den professionelle plan koster dig $39,99 pr. måned uanset antallet af solgte varer.

Du skal også betale henvisningsgebyrer, der varierer mellem 8 procent og 15 procent for hvert salg. Dette kommer fra de samlede omkostninger ved dit salg, der også inkluderer forsendelsesomkostninger og særlige gaveindpakningsgebyrer (hvis relevant).

Går du FBA-vejen, skal du også betale for dit abonnement på programmet. Dette konsoliderer dine forsendelses- og lageromkostninger. Hvis du vælger yderligere løsninger såsom premium-kontotjenester, ender du også med at betale for disse funktioner.

eBay-sælgergebyrer

For generelle sælgere er eBay-sælgergebyrerne fordelt i to forskellige kategorier:

 1. Et indsættelsesgebyr, når du poster din fortegnelse.
 2. Et endeligt værdigebyr for, når du sælger din vare.

Indsættelsesgebyret starter ved $0,35 pr. Hvorimod det endelige værdigebyr kan variere fra 5 procent til 15 procent af din samlede ordreværdi. Dette interval afhænger af den type vare, du sælger, og den endelige pris, som du afslutter transaktionen for.

For varer af høj værdi i de fleste kategorier betaler du en lavere procentdel af det endelige værdigebyr på beløbet over en foruddefineret tærskel. For eksempel, hvis du sælger autoværktøj til en pris på over $7.500, kan du betale 12,55 procent af dit samlede salgsbeløb på værdien op til $7.500, og kun 2,35 procent af dit samlede salgsbeløb på den del, der er over $7.500. Dette gør det nemmere for dig at sælge varer af høj værdi uden at betale skyhøje gebyrer for dem.

For eBay Store-sælgere kan du springe forbi indsættelsesgebyret for et bestemt antal indledende opslag. Dette antal afhænger af den type abonnement, du vælger, som starter fra Starter-abonnementet ved $7,95 pr. måned og går helt op til Anchor-abonnementet til $349,95 pr. måned. Hvis du vælger at betale dette beløb årligt, kan du nyde en rabat oven i købet og også nyde Enterprise-abonnementet til $2.999,95 om året.

🔥 Anbefalede:  Mand fejlagtigt fængslet på grund af ansigtsgenkendelse

I eBay Store-abonnementer betaler du også et lavere slutværdigebyr. Hvis du har undret dig over, hvad der er billigst at sælge på Amazon eller eBay, kan du få et svar på overfladen med hensyn til eBay. Når det er sagt, kan visse gebyrer såsom forsendelsesomkostninger og endelige værdigebyrer nogle gange summere til et større beløb.

Annoncering: Amazon vs eBay

Når du sælger på Amazon vs eBay, skal du medregne markedsførings- og opsøgende omkostninger for begge disse platforme. Da du har hård konkurrence på en af ​​disse platforme, skiller disse annonceringsomkostninger sig ud som en af ​​de mest afgørende udgifter til at drive en succesfuld butik.

Amazon annonceringsomkostninger

Amazon giver dig mulighed for at køre dine annoncer på søgelister. Derudover giver det dig også mulighed for at vise dem som bannerreklamer på tværs af webstedet. I begge tilfælde skal du køre den opsøgende kampagne på en pay-per-click-basis (PPC), hvor prisen pr. klik (CPC) kan starte fra så lavt som 0,80 USD. Men dette er kun en generel idé, da mere populære produkter kan have en højere pris for annoncering med dem.

For at få mest muligt ud af dine Amazon-reklamer, bør du undersøge bedste praksis såsom opdagelse Amazon søgeord, optimering af dine fortegnelser og indlejring af fantastiske billeder for at tiltrække publikums interesse. Kort sagt, du skal følge en meget omhyggelig tilgang for at få dine fortegnelser til at skille sig ud fra mængden. Hvis du hyrer fagfolk til at tage sig af disse aspekter, kan du tilføje deres servicegebyr til annonceringsomkostningerne.

eBay-annonceringsomkostninger

eBays annonceringsomkostninger stammer fra Promoved Listings Standard, som kun opkræver dig for salg i stedet for trafik til din produktside. Under dette program debiteres du for konvertering, hvis en kunde, der lander på din side gennem en annonce, foretager et køb inden for 30 dage efter deres besøg.

Du kan vælge en annoncesats så lav som 1 procent af din promoverede vares udsalgspris. Men for mange varer skal du muligvis betale over 10 procent af din vares samlede værdi, for at din annonce kan overgå konkurrenterne og være meget synlig for din målgruppe. Mens du bestemmer de optimale omkostninger, kan du se på annoncepriser for promoverede annoncer fra eBay. Dette giver dig en gennemsnitlig annoncerate for din kategori og lader dig vælge en sats, der kan slå dine konkurrenter.

Som et resultat gør dette salg på Amazon vs eBay 2022 praksis til at være ret konkurrencedygtigt. Mens eBay-annonceringsomkostninger kommer med bestemmelsen om et salg, kan de ende med at opkræve dig en pæn krone. På den anden side opkræver Amazons PPC-model for hvert klik og efterfølgende besøg på din side. Men det sparer dig for at betale en betydelig del af dit produkts salgspris til gengæld.

🔥 Anbefalede:  Elon Musk tilbyder at købe Twitter for enorme penge

Afslutning: Fordele og ulemper ved Amazon vs eBay

Der er en del fordele og ulemper ved at sælge dine varer på Amazon og eBay. For at hjælpe dig med at forstå dem, er her en hurtig gennemgang af fordele og ulemper ved begge disse platforme.

Amazon

Fordele:

 • Bredere udbredelse af publikum
 • Højere konverteringsrate
 • Fremragende opfyldelsesprogram
 • Meget intuitiv grænseflade
 • Ligefremme annonceringsplaner

Ulemper:

 • Intense kvalitetsstandarder
 • Høje omkostninger
 • Cutthroat konkurrence

eBay

Fordele:

 • Lavere salgsgebyrer
 • Loyal kundebase
 • Betingede annonceringsomkostninger
 • Markedsandel for ældre målgrupper
 • Klassisk grænseflade og værktøjer

Ulemper:

 • Intet opfyldelsesprogram
 • Mangel på moderne teknologi
 • Høje annonceringsomkostninger

Afslutter

At vælge en specifik platform mellem Amazon og eBay kan være en kompleks opgave. Hvis du ønsker at udnytte moderne teknologi, bredere rækkevidde og optimal opfyldelse, kan du vælge Amazon som hjemsted for dit brand. I tilfælde af at du har brug for ældre publikumsappel, lavere salgsgebyrer og forholdsvis reduceret konkurrence, kan du vælge eBay som dit brands virtuelle hovedkvarter.

Gennem Helium 10 kan du få mest muligt ud af dine online markedspladsaktiviteter. Uanset om du vil booste din markedsføring eller forbedre din lagerstyring, kan vores smarte løsninger finjustere dine omkostninger og øge din effektivitet på tværs af flere aspekter. For at se, hvordan vores tjenester kan hjælpe, tøv ikke med at tjekke vores tilbud i dag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget koster det at sælge på eBay?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ud enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Hvem tjener flere penge: eBay eller Amazon?

Med cirka 40 procent markedsandel i USA tjener Amazon flere penge som virksomhed end eBay. Dette får også sine sælgere til at drive højindtægtsoperationer under den rigtige ledelse og tilgange.

Har Amazon eller eBay flere brugere?

Amazon vinder denne kamp, ​​da de har over 300 millioner brugere verden over. Det anslås, at eBay har lige under 200 millioner brugere.