Sådan sætter du beslutninger for at gøre 2023 til dit år

Følgende artikel hjælper dig med: Sådan sætter du beslutninger for at gøre 2023 til dit år

Nu hvor det nye år er rundt om hjørnet, tænker alle på deres forsæt for det nye år. Her lærer du, hvordan du sætter beslutninger for det nye år for at gøre 2023 til dit BEDSTE år endnu!

Det nye år er en ren tavle til at begynde at tænke på, hvad du ønsker, hvilke bevægelser du vil gøre, og hvad der er muligt for dig i det kommende år.

Det er en god mulighed for at reflektere over det forgangne ​​år, og hvad det har bragt til dit liv. Tænk på dine udfordringer, din succes og din vækst.

Opsætning af dine beslutninger er meget personlig, hvilket betyder, at der ikke er noget rigtigt eller forkert. Du kan indstille hvilken opløsning du ønsker. Det kan være ting som økonomiske mål eller ting som at tage frokosten med ind på kontoret oftere. Det er lige meget.

Omkring 40 % af mennesker sætter beslutninger for det nye år, og omkring 44 % af dem vil få succes efter 6 måneder, som nævnt af CNN. Det betyder, at i juni vil over halvdelen af ​​de mennesker, der har forsæt for det nye år, helt glemme dem.

Mange ting afgør, om du har succes eller ej. Disse ting er specifikt:

 • Er dine beslutninger specifikke nok til, at du ved, hvad du skal gøre?
 • Motiverer du dig selv til at fortsætte?
 • Har du lavet en plan, der er realistisk at opnå?
 • Følger du dine fremskridt hen imod dine beslutninger?
 • Belønner du dig selv for dit arbejde?

Vi vil gå ind i alt det for at forhindre, at du føler dig fuldstændig overvældet og forlader dine nytårsforsæt inden januar.

Reflekter over sidste år

Når du tænker på dine beslutninger og mål for det nye år, er det en god praksis at reflektere over det forgangne ​​år.

Tænke over:

 • Hvad har du opnået i løbet af det seneste år?
 • Hvad ville du gøre anderledes, hvis du kunne gå tilbage og ændre noget ved året?
 • Hvor og hvordan voksede du i de seneste 12 måneder?
 • Hvilke udfordringer stod du overfor? Hvorfor følte du dig udfordret?
 • Er der ting, du vil give slip på og tilgive fra det sidste år?

Jeg anbefaler, at du reflekterer over alle disse spørgsmål et øjeblik, hvis du kan: journal over dem. Dette vil hjælpe med at se, hvad der har virket for dig i de seneste 12 måneder, og hvor du kan blive bedre næste år.

Refleksion er et kritisk første skridt til at hjælpe dig med at leve dit bedste liv.

Lav dine beslutninger (SMART)

Den samme CNN-artikel siger, at du er 10 gange mere tilbøjelig til at ændre dig, hvis du lavede dine nytårsforsætter sammenlignet med en gruppe, der ikke lavede nogen forsætter.

Så det er fantastisk! MEN hvordan sætter vi beslutninger, der føles som om, vi har fået dette, og som lettere kan opfyldes? Vi indstiller SMART opløsninger:

 • Specifikt – Vær klar over, hvad du vil opnå, og hvorfor dette er vigtigt
 • Målbar – Sørg for, at du nemt kan måle din proces, så du forbliver motiveret
 • Opnåelig – Er dit mål realistisk nået på et år?
 • Relevant – Passer dette sammen med dine andre mål, er du den rette person til dette, og er det det rigtige tidspunkt?
 • Tid – Hvornår vil du nå målet? Tænk på, hvad du kan gøre om en uge, en måned fra nu og seks måneder fra nu.
🔥 Anbefalede:  De bedste mini-LED bærbare computere til 2023

For eksempel ville et svært mål at nå være: at komme i form.

Definer pasform. Hvornår er du fit? Er det når jeg bevæger mig dagligt? Hvornår træner jeg? Hvornår cykler jeg oftere?

Et eksempel på et SMART mål ville være: at træne 3 gange om ugen og gå 30 minutter dagligt.

Et SMART mål gør det meget klart, hvad der er nødvendigt for at du kan nå det. Det giver klarhed og handlingsrettede ting, du kan begynde at gøre fra dag ét. At lave SMART-mål kan tage lidt mere tid, fordi du skal tænke mere over dem, men det er umagen værd, når du bemærker, hvor meget lettere det gør målsætningen.

Lav en spilleplan

Når du har beslutninger, er det tid til at lave en spilleplan.

Hvilke skridt vil du tage for at lave dine nytårsforsæt?

Der er to typer mål:

 • Daglige eller ugentlige mål, som at meditere dagligt eller planlægge mine uger på arbejdet
 • Månedlige eller årlige mål, som at få 10 % ekstra indkomst eller spare 65 % af indkomsten

Med daglige eller ugentlige mål er der ingen grund til at lave en plan. Det er meget klart, hvad du kan gøre for at opfylde denne beslutning.

En spilleplan kan være praktisk med månedlige eller årlige mål. Det er de større mål, der skal nedbrydes, før du kan nå denne beslutning.

Det er nemt at tro, at du har et helt år, før der dukker noget op. Ja, det er rigtigt, MEN året går meget hurtigere, end du tror. Du kan blive overvældet af dine store mål eller helt glemme dine beslutninger (det er, hvad der sker med mig, ups!).

En god ting er at opdele dine mål over hvert kvartal, måned eller år.

Jeg kan tage et eksempel på mine beslutninger. Min beslutning er at få €300 passiv indkomst inden udgangen af ​​2023, og i øjeblikket er jeg på €175. Mine månedlige skridt kan se sådan ud:

 • Januar – Invester €1500 i nuværende passive indkomstplatforme
 • Februar – Søg efter en ny peer-to-peer platform og investere €1000
 • Marts – Minimer mine peer-to-peer-udlånsrisici ved at have Mintos-långivere med bedre placering
 • April – Invester €1000 gennem udbytteinvestering
 • maj – Tjek for nuværende cashback for nye platforme
 • Juni – Få €250 passiv indkomst
 • Juli – Evaluer aktuelle investeringer og kontroller, om risici stadig er inden for acceptable grænser.
 • august – Søg efter en ny solid peer-to-peer platform og investere
 • September – Få €275 passiv indkomst
 • Oktober – Tjek distributionsbeløbsplatforme og omfordel om nødvendigt.
 • November – Invester i 2 nye selskaber til udbytte
 • December – Få 300 € månedlig passiv indkomst

Tag det et skridt ad gangen

Når vi laver en plan, er målet at dele målet op i månedlige eller kvartalsvise mål. Hvis du gør dette, føles trinene mindre, og chancerne for at blive overvældet er mindre.

Hvis det er svært for dig at lave en plan, så tænk over det på denne måde. Når du laver en plan, er det nemmere og mere opnåeligt at nå dine mål. Når der ikke er nogen plan på plads, kan du føle dig overvældet, og det kan resultere i, at du helt opgiver dine mål. Jeg er sikker på, du har det her!

Tjek regelmæssigt ind med dine beslutninger

For at holde dine beslutninger og holde fast i dem, er det vigtigt at tjekke ind med dine beslutninger for det nye år regelmæssigt. Afhængigt af dine præferencer kan du tjekke dagligt, ugentligt eller månedligt.

Jeg har et par mål, jeg gerne vil tjekke ind dagligt med, som at bevæge mig 30 minutter dagligt og meditere dagligt. Der er andre mål, som jeg gerne vil tjekke ind ugentligt, som at træne tre gange om ugen. Til sidst, hvad angår mine større mål, tjekker jeg kun ind med månedligt for at se mine fremskridt. For eksempel at tjene 300 € passiv indkomst om måneden eller spare 75 % af min indkomst.

🔥 Anbefalede:  Tænker på HSA'er for din lille virksomhed i 2024

Når du bryder ned, vil dine større mål hjælpe dig med at se, hvor du er med dine individuelle beslutninger for det nye år. Hvis du er bagud, kan du stadig rette det, da du tjekker ind regelmæssigt.

Hvis du bemærker, at et bestemt mål ikke virker for dig, så tøv ikke med at ændre det! Det fejler IKKE, når du ændrer specifikke mål i løbet af året for at sikre, at de stadig er det, du ønsker at opnå.

Gør det til en vane

Det bedste, du kan gøre med noget, gør det til en vane. Det er sådan, du med større sandsynlighed vil opnå de beslutninger, du har sat dig for det nye år.

Gør det dagligt eller et par gange om ugen, og det vil være i dit system på grund af denne aktivitet på regelmæssig basis.

Hvis du vil meditere dagligt, skal du indstille din alarm 10 minutter tidligere og begynde at gøre det. Hvis du vil træne 3 gange om ugen, skal du indstille en påmindelse på din telefon og planlægge de dage, du vil træne.

Det virker som en lille ting, når du begynder at planlægge det, men når du gør nok af disse bevægelser, vil du gøre det til en vane. Når du gør det til en vane, vil du nå alle dine mål!

Bare fortsæt

De vil bare vide, at du skal fortsætte, når tingene bliver svære. Tænk ikke for meget over det. Bare fortsæt. Du har opbygget en vane og holdt dig til (de fleste af) dine mål, så lad være med at holde op nu!

Hvis du har brug for at finde lidt motivation, så gør det! Sammen med at gøre det til en vane, er det at søge motivation, hvad du bør gøre, når du vil holde op. Det kan være det, der får dig til at holde fast i dine 2023-opløsninger, selv når tingene bliver svære.

Et par ting du kan gøre er:

Har en ansvarlighedspartner

Det, der er en fantastisk måde at holde fast i dine mål og blive ved, er at finde en ansvarlighedspartner.

Du kan dele dine mål med dem, og de kan dele deres mål med dig. Du behøver ikke at have de samme mål som din ansvarlighedspartner. Det vigtigste er, at de holder dig ansvarlig, og de gør det sjovere at møde dine beslutninger!

Det bedste ved ansvarlighedspartnere er, at I kan opmuntre hinanden, selvom I ikke ønsker at blive ved. De vil motivere dig, du kan tale med dem om dine forhindringer og mere.

Enhver kan være en ansvarlighedspartner: din ven, familie, partner eller en venlig fremmed på internettet. I ønsker at motivere hinanden, så I opfylder jeres beslutninger.

Når du har en god ansvarlighedspartner, vil det være nemmere end nogensinde at opfylde dine beslutninger!

Forkæl dig selv

Selvom en ansvarlighedspartner er fantastisk, vil du også have intern motivation til at blive ved med at nå dine mål. En god måde at gøre det på er at forkæle dig selv.

Beløn ​​dig selv, når du har nået et af dine mål. Dette vil motivere dig til at fortsætte arbejdet mod dine mål. Hvis du vil motivere dig selv ekstra og lave den belønning, kan du endda minde dig selv om din belønning med jævne mellemrum i din kalender.

🔥 Anbefalede:  10+ bedste professionelle droner 2023

Belønningen kan være meget enkel, som at have en nat med venner, gå til dit yndlingssted at spise eller gøre noget på din bucket list. Uanset hvad, gør det sjovt, så du igen er motiveret til at fortsætte!

Hvis du har kontinuerlige mål, som at træne 3 gange om ugen, kan du belønne dig selv med jævne mellemrum. For eksempel: efter en måned, hvor du har holdt dig til målet, tager du en dag fri fra arbejdet for at gå i spaen. Efter 2 måneder spiser du middag på dit yndlingssted. Efter 6 måneder skal du på en dagstur til et sted, du altid har ønsket at tage til, og så videre.

Mind dig selv om dine mål

En ting, du SKAL gøre, er at minde dig selv om dine mål HELE TIDEN. Jeg er den person, der regelmæssigt glemmer mål, så det er derfor, jeg fortæller dig det lige nu. Jeg mener, at huske dine beslutninger virker som det første skridt.

Første ting først: skriv dine beslutninger og mål. På denne måde vil du være mere tilbøjelig til at huske dem.

Tænk også over dit hvorfor. Hvorfor ønsker jeg at opnå disse beslutninger? Skriv det ned ved siden af ​​dine beslutninger.

Andre ting du kan gøre for at minde dig selv om dine mål:

 • Skriv det ned i din kalender – planlæg det faktisk for at minde dig selv om det
 • Lav en vision board – jeg har altid elsket vision boards. Du kan tjekke den, jeg lavede sidste år her. Jeg elsker at lave dem, og de hjælper mig med at holde mig på sporet.
 • Indstil en påmindelse på din telefon
 • Sæt post-its med dine mål på dit spejl, på dit køleskab, på din kommode og flere steder, som du ofte besøger.

Det er okay at skrue op

Så hvad hvis du skruer op? Det sker hele tiden!

Lad ikke den ene skrue få dig ned, det er helt okay. Hvis du har en slip og har den kage, eller springer en uges træning over, så vær ikke for hård ved dig selv.

Det vigtigste efter en smutter er, at du ved, hvor det er gået galt, og at du forhindrer at stå i den situation i fremtiden. HVORFOR smuttede du? Tænk over det og lad den ene ting hjælpe dig – det vil være en grund til, at du holder fast i dine beslutninger.

Gør det for at sætte dig op til succes. Hvis du har en travl uge på arbejdet og stadig gerne vil træne, så planlæg at gå direkte i fitnesscenteret i stedet for at gå hjem først. Hvis du har fødselsdag og ikke vil have kage, så sørg for at du ikke er sulten.

Lad være med at holde op på grund af et fald.

Dine nytårsforsætter er større end som så. Den person, du ønsker at blive, er større end det!

Table of Contents