Sådan sælger du lærebøger på Amazon i 2023

Følgende artikel hjælper dig med: Sådan sælger du lærebøger på Amazon i 2023

Med mere end 200 millioner Amazon Prime-medlemmer på verdensplan og bøger i top 5 over de mest populære kategorier, kan det være en meget lukrativ forretning at sælge bøger på Amazon. Så uanset om du vil gøre dette til en fast indtægtskilde, eller du bare er en studerende, der rydder dine gamle lærebøger, er det nemmeste sted at sælge dem på Amazon.

Tillader Amazon dig at sælge lærebøger som en tredjepartssælger?

Ja. I dag er der over 2 millioner tredjepartssælgere på Amazon, inklusive lærebogsforhandlere.

Hvis du er færdig med dine kurser eller skoleår, har du måske en masse lærebøger liggende og skal rydde op. Du kan liste dem på Amazon, da de stadig er i acceptabel stand.

Så længe du har kravene for at tilmelde dig som Amazon-sælger, kan du sælge dine brugte lærebøger på Amazon efter afslutningen af ​​hvert semester.

Nogle lærebøger bliver opdateret ret regelmæssigt, og lærere kan være særligt opmærksomme på bogens udgave, men mange lærebøger forbliver relevante selv år efter deres udgivelse, så mange elever kan stadig være efter de ældre versioner.

Hvilken slags lærebøger kan du sælge på Amazon?

Du kan sælge enten helt nye eller brugte bøger på Amazon, så længe de ikke indeholder ulovligt, krænkende eller stødende indhold. De bør følge Amazons indholdsretningslinjer for bøger. Du kan endda sælge e-bøger, men i denne artikel vil vi fokusere på at sælge fysiske lærebøger.

Hvis den er ny, skal lærebogen være i sin originale perfekte stand, uden bøjninger, buler, skrifter, fremhævninger, ridser, iturevne sider, brækkede rygsøjler og enhver anden form for slitage. Når du videresælger brugte bøger, kan de falde ind under en af ​​disse tilstandskategorier:

  • Som ny – mindre defekter og støvdæksel intakt; uden højdepunkter og noter
  • Meget god – mindre defekter; kan mangle støvdæksel og faste sager; et par restmærker
  • Godt – et par fremhævelser og noter; kan mangle støvdæksel, krympefolie og faste sager; omslag og sider intakte
  • Acceptabelt – kan mangle støvdæksel, krympefolie og faste sager; omslag og sider intakte; et par fremhævelser og noter; let vandskade; læsbar tekst

Så vidt muligt bør dine varer i det mindste være i en “god” stand, men bare rolig; nogle fejl er stadig acceptable. Vær opmærksom på, at lærebøger kan blive opdateret fra tid til anden, hvilket gør ældre versioner forældede som følge heraf. Du bør være opmærksom på dette, når du vælger en produktliste.

Lærebøger kommer også i forskellige udgaver. Du kan sælge følgende udgaver på Amazon:

Trin-for-trin-proces til salg af lærebøger på Amazon

At sælge lærebøger, uanset om det er til declutter eller Amazon arbitrage-virksomhed, viser sig at være rentabelt, da de fortsat er i høj efterspørgsel og ikke koster store for en lille start. Generelt følger det en lignende proces som at sælge andre typer bøger på Amazon og starter med at liste dine lærebøger på Amazon.

Opret en Amazon-sælgerkonto

Du kan vælge mellem to muligheder – individuel salgsplan og professionel salgsplan. De adskiller sig hovedsageligt med hensyn til gebyrer og fordele. Se nedenunder:

Brug Amazons omkostningsberegner til at beregne din salgsmargin for hver enhed, når du har valgt din plan. For at begynde at sælge skal du først oprette en Amazon-sælgerkonto. Processen er ret ligetil. Bare hav følgende dokumenter klar:

  • Virksomheds-e-mailadresse (Du kan også bruge din Amazon-kundekonto, men det anbefales ikke.)
  • Internationalt debiterbart kreditkort
  • Regerings-id
  • Skatteoplysninger
  • Telefonnummer
  • En bankkonto, hvor Amazon kan sende dig indtægter fra dit salg

Vælg din Opfyldelsesmulighed

Du kan vælge at udføre dine ordrer eller bede Amazon om at gøre det for dig. Sidstnævnte kommer naturligvis med ekstra gebyrer. Fulfillment by Merchant eller FBM er en god mulighed for dem, der kun har nogle få produkter at sælge, mens FBA er for dem, der ønsker at opbygge en stabil strøm af indkomst fra salg af lærebøger på Amazon.

Bestem prisen

Prisen på dine lærebøger vil afhænge af deres stand, om de er som nye, meget gode, gode eller acceptable. Se kategorierne ovenfor. Sammenlign din pris med andre sælgere til reference.

Det er en god praksis at vurdere din lærebogs tilstand i et lavere niveau, end det i virkeligheden er, for at undgå negativ feedback fra kunder. Det er bedre at indstille deres forventninger i overensstemmelse hermed og få dem positivt overrasket end skuffet.

Liste over dine lærebøger

Amazon følger en regel med én liste pr. produkt. Det betyder, at hvis en anden allerede sælger den samme lærebog som dig, kan du ikke oprette en separat fortegnelse. I stedet bør du tilføje dine varer til disse eksisterende fortegnelser.

Pak og send dine bøger

Når du har angivet din lærebog, skal du vente på, at en kunde afgiver en ordre. Igen, hvis du er en FBA-sælger, behøver du ikke selv at opfylde ordrerne. Amazon vil gøre det for dig.

Har du brug for tilladelse fra forfattere eller udgivere til videresalget?

Det gør du ikke. Immaterielle rettigheder gælder kun for udgivelse af ophavsretligt beskyttede bøger, men de er ikke påkrævet, når du blot videresælger dem. At have et ISBN betyder, at bogen formodes at være opført til salg, og generelt er det lige meget, hvem der sælger den – om det er forfatteren, udgiveren eller en forhandler.

🔥 Anbefalede:  Sådan får du betalt for at handle online og personligt