Sådan rydder du dit liv og reducerer stress

Følgende artikel hjælper dig med: Sådan rydder du dit liv og reducerer stress

Vil du lære at rydde op i dit liv? Jeg har gjort det for omkring et år siden, og jeg har det stadig MEGET godt med det. Bliv ved for at få 6 praktiske tips til at begynde at rydde op I DAG!

Hele mit liv har jeg været den, der tog alle tingene. Mit liv var fyldt med ting.

Jeg havde hele tiden ting, der kom ind, det blev ved med at bygge og bygge.

Bare så vi er klare, ikke BARE mit hus var rodet. Jeg havde ikke tid i min tidsplan, og hele mit liv var rodet. Jeg havde brug for at rydde op i mit liv.

Da jeg begyndte at ændre mine vaner, forenklet mit liv og være mere opmærksom var øverst på min liste!

Jeg vidste, hvad jeg ville, men hvordan pokker skulle jeg få det?

Der var bunker af ting, overfyldte tidsforpligtelser og tonsvis af digitalt rod (e-mail, fotos, videoer, filer, you name it).

Da jeg startede, forsøgte jeg at holde tingene så enkle som muligt. Hvor tingene blev mere og mere komplicerede, holdt jeg mig til det grundlæggende.

Disse grundlæggende ting vil jeg dele med dig i dag, så du kan begynde at rydde op i dit liv! Jeg er ikke perfekt på nogen måde, men at stræbe efter den minimalistiske livsstil gennem årene har givet mig en vis viden omkring det.

Fordele ved at begynde at rydde op i dit liv

Der vil være mange fordele, når du beslutter dig for at begynde at rydde op i dit liv. Disse fordele inkluderer (men bestemt ikke begrænset til):

 1. Færre ting at gøre rent – ​​ingen kan faktisk lide rengøring. Ting, som du skal rense og ikke kan lide (eller bruge), kan gøre det til en større opgave.
 2. Mindre stress – når du er omgivet af rod, kan tingene blive lidt stressende. Det er i hvert fald min personlige erfaring.
 3. Mere tid til ting, du elsker – når du har brug for at lægge færre ting væk hver dag, vil det frigøre noget tid, du kan bruge på ting, du elsker. Er det tid til en ny hobby? Måske kan du lytte til den podcast, du elsker? Mulighederne er uendelige.
 4. Mere sjov – behøver jeg sige mere? Jeg mener, oplevelser er bedre end gaver alligevel ikke?!
 5. Nå hurtigere økonomisk frihed – når du ikke tillader så mange ting i dit hjem, vil du handle mindre og bruge færre penge. Det betyder mindre gæld, mindre forbrug og flere besparelser. Det er fantastisk!

Sådan rydder du dit liv – 6 praktiske tips

Her er 6 tips til at begynde at rydde op!

1 – Du har flere ting, end du tror!

Da jeg gennemgik mine ting, kunne jeg ikke tro, hvad jeg fandt. Jeg vidste, at jeg havde akkumuleret ting i løbet af tiden, men virkelig så mange ting? Nej, det ville jeg aldrig have troet.

Du åbner den nye skuffe, som du ikke har kigget i i flere måneder, du tænker: aahhh, der er min ____ . Nå ja, men du så det ikke i et par måneder, og livet fortsætter stadig, har du virkelig brug for det?

Jeg blev overrasket igen og igen, da jeg kiggede på alle mine ting – især da jeg kiggede på de ting, som jeg havde opbevaret hos mine forældre. Tænk på det som en opbevaringsboks. Jeg er der kun en gang hver par måneder, men jeg har alle tingene der.

🔥 Anbefalede:  Sådan registrerer du AI-skrevet indhold, og hvad det betyder for din B2B

2 – Du har brug for mindre, end du tror!

Jeg er overrasket over, at jeg slap af med så mange ting, og jeg har stadig de ting, jeg bruger til hverdag. Jeg føler ikke, at jeg mangler noget – hvilket selvfølgelig er fantastisk!

Det gav mig også den indsigt, at vi ikke har brug for så meget, som vi tror.

Da jeg studerede i USA i 4 måneder, og da jeg rejste i Sydamerika i 4 måneder, gik jeg begge gange bare med en rygsæk. For USA trampede jeg endda en sovepose i min rygsæk (som jeg gav til en hjemløs inden jeg fløj tilbage for at gøre plads til souvenirs).

Vi har ikke brug for alle vores ting! Jeg er lige så glad for at have de samme ting på uge efter uge.

3 – Det er svært at slippe af med noget, der har værdi

Hvis noget har værdi for dig, enten økonomisk eller følelsesmæssigt, er det svært at slippe af med den slags ting. Jeg slipper heller ikke for mine studiebøger eller designerting, fordi det havde kostet mig så mange penge tidligere.

Hvis du har svært ved at slippe af med ting, der har pengeværdi, så prøv at sælge i stedet for at donere dem! Hvis du ikke er i stand til at sælge dem, kan du altid beslutte at donere dem senere.

Ting, der har følelsesmæssig værdi, det er endnu sværere at slippe af med dem. Nogle ting vil du selvfølgelig ikke af med, men nogle ting har virkelig ingen merværdi for dit liv.

For mig er det rigtig vigtigt at hjælpe andre. Jeg donerer noget, som jeg ikke vil bruge, men jeg ved, det vil gavne andre, så jeg føler den lykke og tilfredsstillelse, som jeg bidrager med. Hvis jeg slipper af med disse personlige ting, smider jeg dem i skraldespanden, hvilket ikke giver mig den samme følelse af tilfredshed.

4- Sig F*-IT!

Så hvad skal man nu gøre med disse ting, der har værdi? Bare sig F-IT, og gør det alligevel.

Jeg ved, at det vil føles bedre, når jeg har færre ting, så selv de ting, jeg får ud af mit liv. De tilføjer ikke noget til mit liv, så jeg har ikke brug for dem.

Det er det samme for dig, hvis noget ikke tilføjer værdi til dit liv, så slip venligst med det!

Det kan tage et stykke tid, før du når til det punkt, men når du først er der, så gør brug af det. Slip af med alle de ting, du ikke ønsker i dit liv længere.

5 – Det tager tid, lad være med at slå dig selv op, hvis det ikke virker første gang

For mange ting, du ejer, er det ikke så nemt som at se på dine ting og tænke: okay, de vækker ikke glæde, jeg smider dem ud! Som med mange ting i livet er det sjældent sort/hvidt.

Nogle ting følte jeg mig stadig ikke klar til at smide ud, selv efter flere år uden brug.

For at være helt ærlig over for dig, er der nogle ting, der stadig er i min besiddelse, som jeg ikke bruger så meget, som jeg ønsker. Ikke dem alle, for jeg brugte F-IT-metoden og slap af med en masse ting, jeg kunne lide, men aldrig kommer til at bruge.

Det tager tid, det er en proces, vær ikke for hård ved dig selv, hvis du kæmper for at komme af med nogle ting. Det er helt normalt! Efter et par runder mere, kan du måske se, at det er præcis, hvad du skal gøre med varen!

🔥 Anbefalede:  Sådan gør du Twitter-konto privat 2023 (Trin-for-trin-vejledningen)

6 – Gentag, du har brug for flere runder!

Første gang jeg prøvede at gøre sådan noget, slap jeg kun af med de virkelig åbenlyse ting. Ting, som jeg ikke har rørt i årevis, som ikke havde nogen sentimental værdi.

Anden gang jeg forsøgte at komme af med ting, forsøgte jeg at sælge så meget tøj som muligt, som jeg ikke havde på mere. Jeg forsøgte at undgå at give noget væk, fordi jeg stadig studerede, og jeg ville tjene ekstra penge.

Tredje gang bemærkede jeg, at jeg ikke engang savnede alle de ting, jeg solgte, så jeg forsøgte at sælge flere.

Da jeg kom tilbage fra min rejse i Sydamerika, indså jeg, hvor mange ting jeg virkelig havde, det er hvad fire måneders backpacking gør ved dig. Jeg var fast besluttet på at slippe af med ting. Så jeg rensede meget.

Så et par måneder senere så alle på den Marie Kondo-dokumentar, og min tidslinje var oversvømmet med folk, der ryddede op og kom af med ting. Det smitter virkelig, så jeg begyndte også at gøre det igen. Denne gang, for alvor!

Da jeg kom af med 3 genstande hver dag i 2 uger, var jeg allerede på vej til at komme ud af alle de ting, jeg ikke havde brug for. Da jeg så gik til mine forældres hus, skete der store ting. Jeg kom af med kasser fulde af ting, og jeg er meget glad for det!

Det er overflødigt at sige, at denne oplevelse virkelig åbnede mine øjne. Min næste runde af rydning bliver endnu mere radikal! Det er så rart at eksperimentere med den slags ting, da du lærer så meget om dig selv i processen!

Har du svært ved at starte?

Når du rydder op, kan det være det sværeste at starte. Det hele virker så overvældende, og du har virkelig ingen idé om at starte.

Her er et par hurtige tips til at begynde at rydde op:

 1. Indstil din alarm, og brug 10 minutter til at sortere gennem en hylde, bord eller skuffe.
 2. Spørge dig selv:
  • Bruger jeg det regelmæssigt?
  • Har jeg brug for dette?
  • Tilføjer det nogen værdi til mit liv? Eller, som Marie Kondo ville sige, giver det mig glæde?
  • Hvis du svarer nej til et af disse spørgsmål, så donér eller giv det til en anden.
 3. Efter 10 minutter kan du stoppe for i dag. I morgen er endnu en dag, hvor du kan lave 10 minutter. Overdriv det ikke for at bevare motivationen!

Hvad hvis jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre med en vare?

Hvis du har det svært med en vare, skal du ikke bekymre dig. Du kan lave en kasse, hvor du lægger alle de ting, du er usikker på. Mind dig selv om denne boks ved at sætte en påmindelse i din kalender om 3 måneder. Hvis du ikke har brugt eller savnet det siden, kan du højst sandsynligt slippe af med det.

Sådan rydder du dit liv – min personlige rejse

Da jeg skrev min artikel om minimalistisk livsstil, fjernede jeg allerede omkring 3 poser med ting fra min nuværende lejlighed (som er omkring 160 kvadratfod, så jeg tror, ​​det er ret meget). Billeder nedenfor til bevis;

Så ville jeg vente, indtil jeg tog hjem til mine forældre, da jeg stadig har mit værelse der. Jeg bruger meget tid på at rydde op på mit værelse med min mor og min søster. Jeg er stolt af at sige, at alle mine ting er væk nu!

🔥 Anbefalede:  35+ bedste servicebaserede forretningsidéer til at starte i 2022

De ting, jeg kunne lide, flyttede jeg til min lejlighed, de ting, jeg ikke nød eller brugte, gav jeg dem væk.

Selvom jeg ikke købte så meget mere, siden jeg skulle på universitetet, havde jeg alligevel en masse unødvendige ting.

Her er en liste over ting, jeg har doneret indtil videre:

 1. 4 snapseglas
 2. 3 USB’er
 3. Pakke cigaretter – læs mit indlæg om dårlige vaner for mere info. Kort sagt: Jeg var festryger, men jeg vil heller ikke have noget i mit hus mere
 4. 2 DVD’er
 5. Huskeliste notesbog
 6. 2 gamle MP4-afspillere, der er så gamle, at de kun har 2GB plads
 7. 3 krus
 8. En lille taske
 9. 3 store poser
 10. 5 shorts
 11. 6 lange bukser
 12. Jumpsuit
 13. 5 toppe
 14. 4 t-shirts
 15. 2 langærmede t-shirts
 16. 2 nederdele
 17. 1 kjole
 18. 3 par trikoter
 19. Bluse
 20. Bralette
 21. Få bh’er
 22. 2 læderjakker
 23. Vinterjakke, hvor der står Jack Daniels – denne gjorde ondt, da jeg elsker mærket, men jeg lignede virkelig en Michelin-mand, så det er for det bedste
 24. Et par kilehæle
 25. 2 trøjer
 26. 2 par sandaler
 27. Grafisk lommeregner
 28. Cykellygte med tomt batteri
 29. Et meget gammelt fjernsyn med 3 fjernbetjeninger (??)
 30. Lagermapper (hvis du har mindre til lager, behøver du ikke mapperne)
 31. Kasket
 32. Gavepose
 33. Laptoptaske
 34. Dækkeservietter
 35. Slev
 36. Få gamle cd’er
 37. Billig sportsur, som jeg aldrig fandt ud af
 38. Et strygebræt som jeg aldrig kommer til at bruge, da jeg aldrig har stryget
 39. Jeg smed også endelig min døende plante ud

Hvor går det hen?

Jeg har givet ting til min mor, min søster og venner. Resten af ​​de ting, vi donerede til et godt formål, er helt fantastisk. I min by er der en butik drevet af hjemløse, hvor man kan bringe sine donationer, og alt, hvad de sælger, går også til deres fond, som støtter hjemløse. De ting, der er intet værd og er gået i stykker, giver vi til en anden sag.

Så for at opsummere de ting, jeg donerede:

 • Service (12)
 • Elektronik (7)
 • Tøj (39)
 • Tilbehør + sko (9)
 • CD/DVD’er (5)
 • Andre (6)

Det betyder, at jeg slap af med i alt 78 genstande!! Jeg ville aldrig have gættet, at det ville være så mange ting, da jeg først startede, det her er fantastisk. Som jeg nævnte, er det bestemt et arbejde i proces, så jeg bliver ved med det, og lad os se, hvor det bringer mig hen i sidste ende.

Denne artikel er udgivet og syndikeret af Radical FIRE.