Sådan planlægger du din dag – opnå optimal produktivitet

Følgende artikel hjælper dig med: Sådan planlægger du din dag – opnå optimal produktivitet

Vil du opnå optimale resultater og produktivitet dagligt? Sådan planlægger du din dag og får enorme resultater, hvis du holder dig til planen.

Brug kun 5 til 10 minutter hver morgen eller aftenen før på at planlægge dagen foran dig. Du vil begynde at få mere ud af din dag, og du vil aldrig vende tilbage, når du først er begyndt at gøre det.

At lære at planlægge din dag har ændret mit liv på en måde, jeg aldrig havde forestillet mig. Jeg troede, at jeg allerede var ret produktiv og vidste allerede, hvad jeg ville lave på en dag mere eller mindre. Jeg bruger dog timerne i døgnet mere effektivt, når jeg planlægger min dag.

Plus, når du planlægger for dagen, ved du præcis, hvornår du vil lave hvilken aktivitet. Det betyder, at du ikke længere skal stresse over, hvornår tingene bliver gjort.

Vi har alle de samme 24 timer i døgnet, vær opmærksom på, hvordan du bruger dem.

I dette indlæg vil jeg komme ind på hvordan du planlægger din dag trin for trin. Dette er den proces, jeg bruger ugentligt og dagligt for at opnå optimal produktivitet.

Hav en ugeplan

Inden jeg planlægger hver dag individuelt, har jeg en ugeplan. Det er for at sikre, at alt, hvad jeg gør, er afstemt med det månedlige og årlige mål, som jeg sætter for mig selv. Jeg arbejder altid hen imod et større billede, ligesom mit årlige mål eller min nuværende mål i livet .

I min ugentlige planlægning vælger jeg de vigtigste prioriteter for den uge. Dette kan være alt, hvad jeg vil fokusere på i ugen, som kan opdeles i mindre opgaver. Fire timers arbejdsuge forklarer også dette i detaljer.

At bruge mine ugentlige mål til at tilpasse sig mine månedlige mål er en fantastisk måde at gøre fremskridt på. Når dine langsigtede mål stemmer overens med din plan for ugen og din plan for dagen, rykker du tættere og tættere på med tiden.

Det er vigtigt, at du ved, HVORFOR du gennemgår alt dette, hvad det hele er til for.

Når du ved hvorfor, bliver det tydeligere, hvad du skal nå på ugebasis, og du er mere motiveret til at gøre det.

Sådan planlægger du din dag

At vide hvordan du planlægger din dag kan være en game-changer. Processen med at planlægge din dag er ret enkel, men det tog mig lidt at vænne mig til det. Den er baseret på Rapid Planning Method (RPM) fra Tony Robbins, se hans video for mere dybdegående information:

Her er de trin, jeg tager for at planlægge dagen:

1. Skriv ned alt, hvad jeg vil gøre

Tag en notesbog eller en app frem og begynd at skrive. Hvilke ting vil du lave i dag? Hvad vil du fokusere på?

🔥 Anbefalede:  Sådan skriver du en god krog, der fanger dine læseres opmærksomhed

Det meste af tiden tager jeg disse opgaver fra min ugeplan. I løbet af ugen plejer der at dukke flere ting op, og de tilføjes også.

Lad os tage i dag som et eksempel. Ting jeg kunne finde på er:

Det er alt, hvad jeg ønsker at få gjort for i dag.

Som du kan se, er det meget uorganiseret, og der er ingen klar struktur på listen.

Dette fungerer måske for nogle som en huskeliste for dagen, men det virker bestemt ikke for mig.

Nu er alt, hvad der var i dit hoved, ude på papiret, dit hoved er klart. Du kan nu starte med RPM-metoden, som står for:

 • Resultat
 • Formål
 • Massiv handling

2. Hvad er det resultat, jeg leder efter?

Spørge dig selv:

Dette er dit resultat.

Lad os tage mit eksempel på at gå en 30-minutters gåtur.

Ja, jeg vil gå en tur. Jeg går en tur bare for at gå. Jeg går en tur, fordi jeg vil rydde mit hoved, bevæge min krop og øge min produktivitet om eftermiddagen.

Grunden til at jeg vil gå en tur er at forbliv sund og hold min energi højt.

Dit resultat skal være relateret til dine årlige eller månedlige mål. Det er de ting, der er vigtige for dig, så du ønsker at arbejde med dem på et konsekvent grundlag.

Et andet eksempel: besvarelse af Facebook-beskeder. Jeg svarer på mine Facebook-beskeder, fordi jeg vil skabe en forbindelse med mine læsere, og jeg vil hjælpe folk med at komme videre med deres økonomi.

Når du fokuserer på det resultat, du ønsker, er det vigtigt at relatere det til dine mål.

Sørg for, at det ophidser dig og giver dig energi. Jo mere specifikt dit resultat er, jo mere sandsynligt bliver du begejstret ved at tænke over det.

3. Fokuser på dit formål

Du ved, hvad du vil have, og du har skrevet det ned. Du ved, hvad resultatet er, du stræber efter. Nu er det tid til at fokusere på dit større formål.

Under dit resultat skriver du årsagerne til, hvorfor du ønsker det. Dette vil motivere dig yderligere til at opnå det, du ønsker, og gå efter resultatet.

For eksempel:

Resultat – Jeg vil rydde hovedet, bevæge min krop og øge min produktivitet om eftermiddagen.

Formål:

 • At føle sig energisk
 • Få en sund krop på lang sigt
 • For at øge min produktivitet

For det andet eksempel:

Resultat – Jeg vil skabe en forbindelse med mine læsere, og jeg vil gerne hjælpe folk med at komme videre med deres økonomi.

Formål:

 • At tilføje værdi til andres liv og hjælpe dem
 • Oplev massiv personlig vækst ved at kommunikere og tjene
 • I sidste ende ønsker jeg at tjene og hjælpe tusindvis af mennesker!

Selvom denne proces er enkel, kan det være svært at komme med disse årsager i begyndelsen. Personligt gør jeg dem korte og skriver dem hurtigt ned, for ikke at tænke for længe på dem.

🔥 Anbefalede:  13 Betalt & Gratis værktøjer til datavisualisering: Find det bedste til din virksomhed

For mig personligt vil det motivere dig at skrive ned formålet bag dine handlinger. Det vil sørge for, at du holder dig på sporet.

4. Tag massiv handling

Efter du har skrevet det resultat ned, du ønsker, og hvad dit formål er, kan du begynde at lave en .

Denne handlingsplan vil være baseret på alle de punkter, du skrev ned i trin 1. Organiser handlingerne til de resultater og det formål, du ønsker.

Du vil måske bemærke, at når din hjerne er klar over resultaterne og det formål, du har, vil den pege på flere handlinger, som du kan gøre i løbet af dagen. Du kan også skrive dem ned.

Til mine resultater vil jeg oprette følgende massive handlingsplan:

Resultater – Jeg vil rydde hovedet, bevæge min krop og øge min produktivitet om eftermiddagen.

Formål:

 • At føle sig energisk
 • Få en sund krop på lang sigt
 • For at øge min produktivitet

Massiv handling:

 • Morgen ritual
 • Træn 30 minutter
 • Gå en 30 minutters gåtur
 • Lav åndedrætsarbejde
 • Spis hele fødevarer
 • Drik 2 liter vand
 • Lav min morgensmoothie
 • Tag mine kosttilskud

Dette er godt! Nu hvor jeg kender mit specifikke resultat og formål, kan jeg det kan hjælpe mig med at opnå dette resultat endnu bedre. Det er, hvad jeg har gjort.

Et andet resultat, som jeg gerne vil opnå, er:

Resultater – Jeg vil skabe en forbindelse med mine læsere, og jeg vil gerne hjælpe folk med at komme videre med deres økonomi.

Formål:

 • At tilføje værdi til andres liv og hjælpe dem
 • Oplev massiv personlig vækst ved at kommunikere og tjene
 • I sidste ende ønsker jeg at tjene og hjælpe tusindvis af mennesker!

Massiv handling:

 • Skriv et blogindlæg
 • Tjek og svar på e-mail
 • Svar på Facebook-beskeder
 • Sæt min salgsside op for e-bogen How To Win The Money Game
 • Skriv e-mails til lancering af e-bog
 • Udgiv et opslag på Instagram
 • Svar på kommentarer på de seneste blogs

Alt, hvad jeg har skrevet ned i trin 1, understøtter mit resultat, men fordi jeg nu er klar over resultatet, kan jeg tilføje flere handlingspunkter for bedre at opnå mine resultater.

Gå igennem dette for hvert resultat, du har for dagen, og du vil have din massive handlingsliste.

Det vil sandsynligvis være lidt anderledes hver dag. Hver dag har forskellige resultater, ønskværdige resultater, og derfor vil din massive handlingsliste også være anderledes.

Lad være blive overvældet eller synes det er for meget. Forvent ikke af dig selv, at du gør ALT på din massive handlingsliste i dag.

5. Indstil prioriteter

Nu er vi ved at nå det stadie, hvor du prioriterer. Sandsynligvis har du skrevet snesevis af handlingspunkter ned, så det vil være meget svært at opnå dem alle i dag.

🔥 Anbefalede:  Dette 3-i-1 webcam hævder at løse øjenkontaktproblemet i videoopkald

Ved siden af ​​din massive handlingsliste skal du prioritere dine opgaver. Skriv 1 ned til den vigtigste aktivitet, en 2 til den vigtigste derefter, og så videre.

Dette vil hjælpe dig med at planlægge dine opgaver i rækkefølge af vigtighed i løbet af dagen.

6. Tidsplan

Nu har du din plan! Du ved, hvad du vil lave i dag, og du ved, hvilke ting der er de vigtigste. Du eksekverer baseret på de resultater, du ønsker, i stedet for at udføre på de ting, du SKAL gøre, men ikke ønsker at gøre.

Jeg planlægger hver eneste aktivitet i min kalender. Jeg planlægger, hvornår jeg skriver mine blogindlæg, når jeg træner, når jeg går, og meget mere.

Planlægning giver dig en retning for dagen. Når du ikke planlægger, er det nemt at blive distraheret eller gå overarbejde med aktiviteter, der forhindrer dig i at gå fremad.

Noget der virker fantastisk for mig at skabe haster, er at have en Pomodoro timer. Denne timer giver dig 25 minutters fokuseret arbejde og 5 minutters hvile derefter. Det hjælper dig med at holde fokus og eliminere distraktioner.

7. Work-life balance

Fordi jeg arbejder fuld tid og har begrænset tid til at arbejde på mine passionsprojekter, Jeg vil planlægge de 3 bedste aktiviteter for den dag. Hvis jeg får gjort mere, fantastisk. Hvis ikke, er det også helt fint.

Alle andre aktiviteter flytter jeg bare til næste dag.

Selvom det er fantastisk at tjekke alt fra din liste, så sørg for at have en anstændig balance mellem arbejde og privatliv.

Fremskridt frem for perfektion, altid.

Konklusioner om, hvordan du planlægger din dag

Når du vil vide det hvordan du planlægger din dag, RPM-metoden har fungeret godt for mig. Der er mange forskellige meninger og systemer derude. Prøv at teste, hvad der virker for DIG, og hold dig til det.

Personligt elsker jeg at vide, hvad jeg kan og ikke kan, og hvornår. Der er planlagt tid til at få det gjort. Alt, hvad der ikke nåede din planlægning eller tidsplan, kan vente til i morgen.

Når du planlægger din dag, er der ikke længere en følelse af overvældelse. Du kan fokusere fuldt ud på at eksekvere din plan uden at tænke på alt, hvad du skal gøre.

Hvis du vil lytte til hele RPM-metoden, anbefaler jeg at tjekke Time of Your Life-programmet af Tony Robbins.

Table of Contents