Sådan låser du din kredit i 2023 – hvad det betyder, og hvorfor du bør overveje det

Følgende artikel hjælper dig med: Sådan låser du din kredit i 2023 – hvad det betyder, og hvorfor du bør overveje det

Har du været udsat for identitetstyveri? Tror du, du var involveret i et databrud online?

Svigagtige krav på lån og leasingkontrakter er den hurtigst voksende form for identitetstyveri i USA. Hændelser af identitetstyveri til lejemål og lån er mere end fordoblet det sidste år. Det har været en af ​​mine værste frygt i lang tid, så jeg besluttede at undersøge mulighederne for at beskytte mine oplysninger mod dem, der ønsker at bruge data, der ikke tilhører dem til personlig vinding, og nu kan jeg dele min viden med du!

Du skal beskytte dig selv mod kriminelle, der ønsker at skade din kredit og bruge deres identitet til sig selv. Du kan anmode om en kreditlås fra alle tre nationale kreditbureauer og blokere adgangen til enhver person eller ethvert bureau, der forsøger at foretage en kreditkontrol af dig.

Også kendt som en sikkerhedslås, vil dette trin holde dig mere i kontrol over, hvem der kan få adgang til dine personlige oplysninger. Indfrysning af kredit giver lignende resultater, men det er hurtigere og nemmere at låse din kredit. Det gør det også nemmere at give adgang til dem, som du ønsker at tjekke dine oplysninger.

Hvad er en kreditlås?

Låsning af din kredit er en forebyggende foranstaltning, du kan tage for at forhindre enhver person eller ethvert bureau i at få adgang til dine individuelle oplysninger. Ved at tage dette skridt forhindrer du aktivt identitetstyveri og enhver anden svigagtig handling på din kredit. At vide, hvordan du låser din kredit, og hvornår det er vigtigt, vil forhindre kriminelle i at optage et lån eller åbne nye kreditlinjer i dit navn, fordi de skal have et kredittjek.

I modsætning til en kreditstop, som beskytter os med føderale og statslige love, er kreditlåse dækket af den kontrakt, du har med hvert kreditbureau. Det er måske ikke en lov som kreditstop, men det er den bedste beskyttelse, du kan give dig selv for at holde dig i sikkerhed mod identitetstyve.

🔥 Anbefalede:  Alle vores nyeste innovationer til at katalysere din virksomhed — et resumé af vores Q2-webinar

Hvordan låser du din kredit?

Når du låser din kredit, er et vigtigt element at vide, at låsning af din kredit hos et kreditbureau ikke vil medføre, at de to andre rapporter bliver låst. Du bliver nødt til at anmode om låse for hver kreditrapport for at forhindre alle kredittjek, mens du navigerer dig igennem og undgå identitetstyveri. Når du anmoder om dine kreditlåse, skal du:

  • Ring til Experian på (888) 397-3742 eller anmod om en frysning online på Experian Freeze Center.
  • Ring til Equifax på (888) 298-0045 eller opret/adgang til en onlinekonto for at administrere din fastfrysning manuelt.
  • Ring til TransUnion på (888) 909-8872. Du vil oprette en pinkode, som du skal bruge for at få adgang til, fryse og frigøre din konto, så sørg for at opbevare den et sikkert sted!

Omkostningerne vil være forskellige for hver virksomhed. -Experian tilbyder et program kaldet ‘CreditWorks’, der har en kreditlås tilgængelig og giver månedlig adgang til alle tre af dine kreditrapporter.

Du modtager også op til $1 million i identitetstyveriforsikring og meddelelser om ny kreditaktivitet på alle tre af dine kreditrapporter. Experian giver også telefonadgang til svindel- og krediteksperter for at hjælpe dig med at løse eventuelle problemer.

Prisen er nedsat til $4,99 for den første måned, og derefter koster det $24,99 for de efterfølgende måneder, du vælger at holde dine oplysninger låst.

Equifax har et program kaldet ‘Lock and Alert’, som er gratis at aktivere og bruge.

TransUnion tilbyder kreditovervågningsbundter sammen med sit TrueIdentity-abonnement med en kreditlås mulighed, op til $25.000 i identitetstyveriforsikring og månedlig adgang til din TransUnion kreditrapport.

Sådan låser du op for din kredit

Hvert kreditbureau vil anmode om, at du opretter en brugerkonto på deres hjemmeside eller app, når du tilmelder dig deres program. Når du er klar til at låse din kredit op, vil du være i stand til at logge ind og låse din fil op med kun ét klik. Det er en fordel ved kreditlåsning, som du ikke får med en kreditfrysning, fordi det er meget hurtigere og nemmere at låse dine oplysninger op end at låse dem op.

🔥 Anbefalede:  Google bekræfter, at det er normalt for cachelagrede JavaScript-sider at se tomme ud

Når du skal låse din kredit

Desværre er identitetstyveri og kreditsvig væsentlige årsager til bekymring, når det kommer til økonomisk sikkerhed. Det bliver ikke bedre som tiden går, så det er lige så afgørende som nogensinde at holde dine personlige oplysninger sikre. Du kan altid udvise forsigtighed og fryse eller låse din kredit som en proaktiv foranstaltning. Alligevel bliver du i de fleste tilfælde nødt til at låse eller fastfryse din kredit, når dine personlige oplysninger eller cpr-nummer er blevet afsløret på grund af et databrud.

Hvordan en forælder kan fryse en mindreårigs kredit

Normalt er børn ikke den gruppe, man skal bekymre sig om, når det kommer til kreditvurderinger og rapporter, men husk også, at deres kredit er en blank tavle. Mange tyve ved det, og hvis de får chancen for at bruge dit barns identitet til at åbne konti, ved du det måske ikke, før de er blevet voksne! At fryse dit barns kredit er en gratis måde at begrænse adgangen til deres personlige oplysninger på. Det giver også mulighed for at give dem den blanke tavle, de fortjener, indtil de er 16. For at fryse dit barns kredit, skal du:

1. Organiser alt nødvendigt papirarbejde

såsom

  • Dit barns fødselsattest eller den juridiske dokumentation, du har, som viser, at du har juridisk værgemål for barnet.
  • Dit offentligt udstedte billed-id, såsom dit kørekort
  • Din fødselsattest
  • Dit barns fødselsattest
  • Dokumentation, der viser dit navn og adresse, såsom din elregning eller kontoudtog

*Sørg for at lave tre kopier. En til at sende til hvert bureau, og gem originalerne til dine optegnelser.

2. Download applikationen

Hvert websted har sin egen proces. Følg vejledningen for at få de applikationer, du har brug for. TransUnion har et brev, der skal udfyldes i stedet for en ansøgning, som de andre bureauer gør.

3. Send dokumenterne, ansøgningerne/brevene, og vent på svar fra hvert bureau.

Sørg for at holde dine optegnelser organiseret, så du kan få adgang til dem igen, hvis du har brug for det.

🔥 Anbefalede:  Sådan bruger du Amazon-sponsorerede brandannoncer

Det er en praktisk mulighed, men husk, at dette ikke er alt og ende med identitetsbeskyttelse. Sørg for at opbevare dit barns dokumentation, såsom deres socialsikringskort og fødselsattest, låst inde på et sikkert og sikkert sted. Dine børn fortjener chancen for at starte deres økonomiske rejse fra bunden.

Andre måder at overvåge din kredit på

Hvis du har en kredithistorik, har du højst sandsynligt fået stjålet et kreditkortnummer eller kontonummer og brugt svigagtigt. Hvis du ikke overvåger dine regninger og kreditlinjer, ved du måske ikke, at nogen har reserveret flybilletter eller været på indkøb med dit kort og dit navn.

Du har også mulighed for at placere svindeladvarsler på dine konti. Der er programmer til individuelle kreditkort. Du kan også bruge et overvågningssystem, der giver dig besked om enhver usædvanlig brug på dine kreditlinjer eller cpr-nummer. Hold styr på din kreditscore og rapporter regelmæssigt vil hjælpe dig med at forhindre nogen i at drage fordel af dine personlige oplysninger.

Det er skørt at tro, at folk udnytter andre på denne måde. Alligevel fortsætter antallet af svigsager desværre med at stige dagligt. Derfor ville det hjælpe, hvis du var klar til at holde din økonomi sikker. Overvågning af din kredit regelmæssigt og opsætning af svindelvarsler til dig selv er de første forsvarslinjer for datasikkerhed.

Hvis du tror eller ved, at dine personlige oplysninger er omfattet af et brud, er den bedste mulighed at låse eller fryse din kredit for at maksimere dine chancer for at holde dine oplysninger sikre.