Sådan bruger du Amazon Brand Analytics på den rigtige måde

Følgende artikel hjælper dig med: Sådan bruger du Amazon Brand Analytics på den rigtige måde

I dette indlæg vil jeg gennemgå et af de mest kraftfulde GRATIS værktøjer, Amazon har udgivet i lang tid, og hvorfor det kan være et af de bedste produkt- og konkurrentforskningsværktøjer, du vil bruge.

Hvad er Amazon Brand Analytics?

Amazon Brand Analytics er et værktøj, der giver indsigt i dit produkts ydeevne, kundesøgningsadfærd og konkurrenter. Omkring 2017 begyndte Amazon-medarbejdere at stjæle og sælge mange lignende rapporter, som nu er tilgængelige i Amazon Brand Analytics.

Man kan sige, at Amazon Brand Analytics i det mindste er et svar på dette problem.

Relateret lytning: E178: Hvordan kinesiske sælgere manipulerer Amazon og overliste dig

På godt og ondt er Amazon Brand Analytics i øjeblikket kun tilgængelig for mærkeregistrerede sælgere. Du får adgang til det ved at gå til Rapporter -> Brand Analytics.

Amazon Brand Analytics giver dig adgang til fire primære typer rapporter:

 • Amazon søgeord: Se helheden rang af søgeord i form af volumen; se, hvor stor en procentdel af salg og klik de tre øverste søgetermer for ethvert søgeord får
 • Analyse af markedskurven: Giver dig mulighed for at se, hvilke andre varer der købes sammen med dine produkter
 • Varesammenligning og alternativ købsadfærd: Se de fem bedste, som kunder også så sammen med din
 • Demografi: Giver et overblik over de bestemte nøgledemografier for dit publikum.

Lad os bryde hver af disse rapporter lidt længere ned.

Amazon søgetermsrapport

Hvad Amazon-søgeudtryksrapporten gør: Amazon Search Terms-rapporten er måske den mest interessante og værdifulde rapport inden for Amazon Brand Analytics. Søgeudtryksrapporten fortæller os en numerisk rangering af mængden af ​​et bestemt søgeudtryk OG hvilken procentdel af salg og klik de tre øverste elementer for det pågældende søgeudtryk får. Du vil bemærke, at den IKKE fortæller os den faktiske søgevolumen.

🔥 Anbefalede:  Sådan forhindrer du PST-filkorruption

Så vi kan se fra denne rapport, at fra april til juni 2019 (Q2 2019) var de tre øverste søgetermer , og .

Vi kan også se, at Pasonomi Bluetooth-øretelefoner var den mest købte vare for denne søgeterm, da de blev købt 11,32% af tiden.

Du kan også indtaste individuelle søgetermer for at se, hvordan de rangerer. Så vi kan se, at i Q2 2019 var den #556 mest hyppige søgeterm. Vi kan dog også generere nogle gode søgeords- og produktidéer. var den #38.064 søgte term, mens var den #73.478 mest søgte term.

Du kan også søge efter et bestemt ASIN og finde ud af, hvad deres vigtigste søgetermer er. For eksempel, for Jackery Portable Power Station kan vi se nogle af deres topvilkår er som følger:

ASIN-rapporten er en smule kræsen og inkonsekvent, da det er uklart, hvordan Amazon præcist beslutter, hvilke søgetermer der skal vises (i vores tilfældige test af flere varer blev mange nøgleord i høj volumen for vores varer ikke vist).

Hvorfor det er nyttigt: Søgeudtryksrapporten er utrolig nyttig til mange ting:

 • Se din markedsandel: Se, hvor mange procent af konverteringerne du får for et bestemt søgeudtryk, og hvor mange procent dine konkurrenter får.
 • Se klikrater for en bestemt periode: Du kan se, hvor mange procent af tiden dine konkurrenter bliver klikket på, hvilket giver dig en solid indikation af, om dine titler og/eller hovedgalleribillede bedre kan optimeres til at øge klikraterne.
 • Bekræft søgeordsvolumen: Værktøjer som Helium 10 er uvurderlige til at estimere søgeordsvolumen, men de er kun estimeringer. Før jeg træffer vigtige forretningsbeslutninger, verificerer jeg mængden i Brand Analytics for at bekræfte, at de estimerede tal giver mening (for eksempel, hvis Helium 10 rapporterede massiv volumen for en søgeterm, men Amazon Brand Analytics viste, at den havde en søgefrekvens på #150.000, ville jeg være mistænkelig over for Helium 10’s tal).
 • Produktforskning: At downloade listen over de 250.000 bedste søgetermer og/eller filtrere efter søgeord i din niche er en fantastisk måde at finde højvolumen søgetermer, som måske (potentielt) ikke har mange konkurrenter.
🔥 Anbefalede:  Højrehånds kløende lotterivinding forklaret

Forbehold:

 • Søgerang, ikke volumen: Rapporten Søgeudtryk viser dig kun rangeringen af ​​frekvens, ikke volumen.
 • Kun de tre bedste produkter vist: Søgeudtryksrapporten viser kun de tre øverste elementer for et søgeudtryk, så du kan ikke se, hvor stor en procentdel af konverteringer/klik, den nummer 4 eller lavere vare får
 • ASIN-rapporten er inkonsekvent: Vil du se de øverste søgetermer for en vare? Stol ikke på Amazon Brand Analytics ‘ ASIN-rapport, da den giver inkonsistente data.

Amazon Basket Analyse

Hvad Amazon Basket Analysis gør: Amazon kurveanalyse giver dig mulighed for at se, hvilke andre varer der købes sammen med dine varer.

Hvorfor det er nyttigt: Kurvanalyseværktøjet er ikke særlig nyttigt, hvis dine varer har et relativt lavt salg. Amazon er afhængig af, at mange kunder køber den samme vare med din for at kompilere dataene. For de fleste varer, især dem uden naturlige komplimenter, er der ikke nok lignende købsadfærd til, at Amazon kan generere meningsfulde data. Hvis du har et produkt i høj volumen, kan det dog være en god måde at generere komplementære produktideer.

Advarsel

 • Højvolumen produkt påkrævet: Din vare skal have en masse salgsvolumen, for at Amazon kan generere meningsfulde Basket Analysis-data.

Varesammenligning og alternativ købsadfærd

Hvad varesammenligning og alternativ købsadfærd gør: Dette viser de fem bedste kunder set sammen med dit produkt.

Så i mit tilfælde kan vi se, at Escaper Buddy-trækmåtterne blev set 7,39% af tiden før eller efter, at mit emne blev set.

Hvorfor det er nyttigt: Disse data er ikke særlig nyttige bortset fra én hovedting: disse er gode ASIN’er til plugin til en produktmålretningskampagne i Amazon. Den nemmeste ting at gøre er at downloade en CSV af rapporten og kopiere produkterne til en produktmålretningskampagne.

🔥 Anbefalede:  Omnisend Review 2023 – E-handelsautomatisering forenklet?

Advarsel

 • I modsætning til nogle af de andre rapporter inden for Amazon Brand Analytics, giver varesammenligningsrapporten dig kun mulighed for at se dine varer. Du kan ikke slå et andet ASIN op for at se, hvilke andre elementer der vises.

Demografi

Hvad er Amazon Demografi: Amazon Demografi giver dig et overblik over bestemte demografiske oplysninger om dit publikum, herunder alder, husstandsindkomst, uddannelse, køn og civilstand. Hvis du er bekendt med Facebooks Audience Insight-værktøj, ligner Amazon Demografi meget.

Hvorfor det er nyttigt: Amazons demografiske værktøj er nyttigt til at give et indblik i vigtige demografiske oplysninger om dit publikum. Hvis du ikke har en hjemmeside, er disse data spændende, da du sandsynligvis ikke har set et overblik som dette før. Men hvis du har et websted (med en Facebook-pixel), er Amazons demografiske data ikke helt så værdifulde, da Facebooks Audience Insight-værktøj giver mere detaljerede og pålidelige data.

Advarsel

 • Afspejler konto, ikke nødvendigvis kunde: De overordnede demografiske oplysninger viser demografien for køberens konto, ikke nødvendigvis kunden. For eksempel køber jeg alt på Amazon med min kones konto, inklusive mine fodboldstøvler i størrelse 10 til mænd. Amazons demografiske data er efterfølgende ikke helt nøjagtige.

Konklusion

Amazon Brand Analytics-værktøj er et af mine foretrukne rapporteringsværktøjer i Seller Central nu. Selvom det ikke erstatter andre tredjepartsværktøjer som Helium 10 eller Jungle Scout, er det et godt kompliment.

Har du prøvet at bruge Amazon Brand Analytics-værktøjet? Hvis ja, hvad er din yndlingsrapport i den?