Sådan besøger du Kina i 2023 (Efter Zero-Covid)

Følgende artikel hjælper dig med: Sådan besøger du Kina i 2023 (Efter Zero-Covid)

Som mange af os hørte, åbnede Kina pludselig sine døre den 8. januar efter år med en ekstremt streng nul-COVID-politik. Hvis du driver forretning i Kina, eller bare er ivrig efter at krydse Den Kinesiske Mur fra din bucket list, er du måske ivrig efter at komme tilbage til Kina.

Så hvordan besøger du Kina i 2023? Der er et par fangster, du skal være forberedt på. Oplysningerne vil ændre sig hurtigt her, så se venligst “Sidste opdatering”-datoen nedenfor for at sikre, at oplysningerne er aktuelle.

Denne artikel er sidst opdateret

Turistvisum udstedes i øjeblikket

Visum udstedt før marts 2020 er ikke længere gyldige (selvom de ikke er udløbet endnu), så du bliver nødt til at ansøge om visum igen

Her er den første store fangst – turistvisa (er stadig lukket. Ingen udsteder dem (ofte har forskellige konsulater/ambassader forskellige regler). Så hvis du vil besøge som turist, bliver du nødt til at vente lidt længere. Rygter er, at den åbner et stykke tid i en ikke alt for fjern fremtid.

Men åh, har du et gammelt 10 års visum, der stadig er gyldigt? Desværre er alt udstedt før den 27. marts 2020 ikke længere gyldigt, og du skal ansøge igen (mere om dette senere).

Kommercielle og familievisum bliver udstedt

Kommercielle visum og familievisum udstedes dog. Faktisk stoppede Kina aldrig rigtig officielt med at udstede disse, men karantænereglerne gjorde det upraktisk for de fleste af befolkningen at besøge Kina (medmindre du nød to ugers hotelkarantæne med en rimelig sandsynlighed for at ende i en ).

Du skal bruge det sædvanlige invitationsbrev fra din leverandør eller familie i visumansøgningen, hvilket er nemt.

Men åh, har du et tidligere 10 års kommercielt visum, der stadig er gyldigt? Desværre er alt udstedt før den 27. marts 2020 ikke længere gyldigt, og du skal ansøge igen (mere om dette senere).

Er der karantænekrav for at komme ind i Kina?

I øjeblikket er det eneste adgangskrav for at komme ind i Kina en negativ PCR-test taget inden for 48 timer efter din afrejsedato. Husk dog, at mange lande har implementeret testkrav til dit land (dvs. Amerika, Canada og mange lande i Europa). I betragtning af COVID-situationen i Kina (der er meget af det) er der større chance end 0 for, at du kan fange COVID – mere om det senere.

Ved indrejse i Kina er rapporter, at det er mere eller mindre business as usual.

Fly til Kina

Så du har løst dine visumproblemer? Nu til den næste forhindring: at finde et fly.

Flyselskaber er nu helt gratis at flyve til Kina (på trods af mange års restriktioner) – dog har de fleste flyselskaber ikke opdateret deres flyveplaner, hvilket sandsynligvis vil tage uger/måneder. Resultatet? Flyrejser er vildt dyre og kræver mellemlandinger.

Sidste gang jeg fløj til Kina var december 2019. Jeg betalte $600 canadisk for et direkte fly til Beijing. I dag koster det samme fly over $2500 og kræver også et mellemlanding.

Fly vil sandsynligvis blive billigere, da flyselskaber tilføjer flere flyvninger til Kina, men foreløbig (især omkring februar, da det kinesiske nytår finder sted), skal du forvente at betale en masse penge for dit fly til Kina.

Finder der nogen messer sted i Kina i 2023?

Den gode nyhed er, at mange af de mest populære messer rundt omkring i Kina, inklusive Canton Fair, genoptager personlige messer i år.

Canton Fair genoptages personligt i april 2023

Canton Fair (se vores Canton Fair guide) er planlagt til at finde sted den 15. april 2023. Globale kilder i Hong Kong finder sted lige før da fra den 11. april 2023 til den 14. april 2023.

Det er stadig at se, hvor entusiastisk udstillerne vil vise sig til forskellige messer i begyndelsen af ​​2023, men forvent, at der vil være en masse indestængt efterspørgsel fra udstillere, efterhånden som tiden skrider frem, og messer vil være lige så levende som nogensinde.

COVID i Kina

Der er MANGE mennesker i Kina, der får COVID lige nu. Peking Universitet i Kina (vel respekteret) anslår, at 900 millioner mennesker (64% af befolkningen) har fået COVID siden starten af ​​pandemien, og det meste af det skete for ganske nylig. Næsten alle, jeg kender i Kina, har fået COVID i de sidste par uger.

Hvad betyder det for dig?

  • Du har en rimelig sandsynlighed for at fange COVID i Kina (god tid til at få en booster)
  • Leverandører kan være midlertidigt lukket ved besøg
  • Maskering er stadig en ting (og faktisk var det noget almindeligt selv før COVID, som i mange østasiatiske lande)

Testkabiner, QR-koder og andre COVID-overvågningsrestriktioner, der er almindelige i Kina under pandemien, er for det meste forsvundet bortset fra i højrisikoområder (dvs. hospitaler)

Er Hong Kong helt åben for rejser?

Og hvad med Hong Kong? (Hongkong har sat sine COVID-regler adskilt fra fastlandet)

Hong Kong åbnede officielt for turister i slutningen af ​​2022, men kom først for nylig af med karantæne. I modsætning til det kinesiske fastland har de fleste vesterlændinge dog ikke brug for visum for at komme ind i Hongkong, så det er en del nemmere at besøge Hongkong end fastlandet.

Når du besøger Hong Kong, skal du også have en PCR-test taget inden for 48 timer efter din flyvning, men der er ingen karantæne ved ankomst.

I Hong Kong er maskering stadig lovligt påkrævet i de fleste offentlige indendørs rum (lovpligtigt, ikke “moralsk påkrævet” som andre lande såsom Filippinerne). De har dog fjernet det Vaccinepas, de havde krævet for at komme ind mange steder.

At komme ind i Kina fra Hong Kong, når dette skrives, er også stadig lidt af en lorte-shoot, da kun visse grænseovergange er åbne, og der er et kvote-/lotterisystem på plads. Dette vil sandsynligvis blive fjernet på et tidspunkt i den nærmeste fremtid, men fra januar er disse restriktioner på plads.

Konklusion

Kina er officielt åbent, selvom det stadig er vanskeligt at komme dertil med hensyn til at få visa og også få adgang til fly. Som året skrider frem, skulle det kun blive nemmere at rejse til Kina, og forhåbentlig vil det ved årets udgang være tilbage til det normale, mere eller mindre.

Har du besøgt Kina for nylig? Fortæl mig om dine oplevelser nedenfor.

🔥 Anbefalede:  Sådan fortæller du, om nogen maler dig: 20 tegn