Sådan ansøger du om CERB-ydelsen på $2000 pr. måned

Følgende artikel hjælper dig med: Sådan ansøger du om CERB-ydelsen på $2000 pr. måned

Efter nedfaldet fra COVID-19 og en hidtil uset stigning i ansøgninger om Employment Insurance (EI)-ydelser, indførte den føderale regering for nylig en ny ydelse – Canada Emergency Response Benefit (CERB).

CERB yder nødhjælp til arbejdere, uanset om de er berettiget til EI eller ej, hvis de har mistet deres job, er syge, i karantæne eller tager sig af en person, der er syg med COVID-19.

Det giver også fordele til forældre, der skal blive hjemme uden løn for at passe børn; og kontraktansatte og selvstændige, som ellers ikke ville være berettiget til EI.

Fra den 6. april behandles alle arbejdere, der er ude af stand til at arbejde på grund af COVID-19, for midlertidig indkomststøtte under CERB, uanset om de er kvalificeret til EI eller ej. CERB vil give $500 pr. uge i op til 28 uger (7 måneder).

Den føderale regering ser også på justeringer af CERB-programmet, der vil gavne studerende, arbejdere med nedsat arbejdstid, koncertarbejdere, entreprenører, frivillige brandmænd, sæsonarbejdere, hjemmeplejearbejdere og andre, der ikke kvalificerer sig under de nuværende regler.

Relaterede: Canada Workers Lockdown-fordel i 2022.

New Canada Recovery Benefit erstattede CERB

Canada Recovery Benefit (CRB) vil betale $400 pr. uge i op til 26 uger, eller $1.600 pr. måned.

Ud over CRB inkluderer to andre nye fordele:

 • Canada Recovery Caregiving Benefit som vil tilbyde 500 USD om ugen eller 2.000 USD om måneden i op til 26 uger til berettigede canadiere, der har brug for at blive hjemme for at passe børn på grund af daginstitution eller skolelukninger.
 • Canada Recovery Sygedagpenge der vil tilbyde op til $500 om ugen i op til to uger ($1.000 i alt) til arbejdere, der er syge, eller som har brug for at isolere på grund af COVID-19.

De nye CRB-fordele startede den 27. september 2020.

Lær mere om, hvordan du ansøger om det nye Canada Recovery Benefit-program.

CERB forlænget fra 16 uger til 28 uger

CERB-programmet er blevet forlænget med yderligere 4 uger. I henhold til de tidligere regler kunne du kun modtage CERB-ydelser i maksimalt 24 uger, dvs. 6 betalingsperioder eller $12.000 i alt.

I henhold til den nye plan har CERB-modtagere nu adgang til op til 28 ugers fordele og i alt $14.000 over en 7 måneders periode, hvis de stadig er ude af stand til at arbejde.

Statistikken i slutningen af ​​august viser, at CERB har betalt mere end $69 milliarder indtil videre til 8,61 millioner ansøgere!

Den sidste CERB-betalingsperiode er den 26. september. Efter denne dato planlægger Feds at overføre modtagere af CERB til det føderale Employment Insurance-program.

Det nye EI-program vil erstatte CERB fra den 27. september 2020 og vil give indtægter til berettigede personer, der fortsat er ude af stand til at arbejde på grund af COVID-19. Det vil tilbyde EI regelmæssige fordele på mindst $400 pr. uge i op til 26 uger.

Selvstændige personer og koncertarbejdere, der ikke kvalificerer sig til den nye EI, kan kvalificere sig til den nye Canada Recovery Benefit (CRB).

Hvad er Canada Emergency Response Benefit?

Canada Emergency Response-ydelsen vil give arbejdstagere, der er holdt op med at arbejde på grund af COVID-19, med midlertidig indkomststøtte.

🔥 Anbefalede:  Fra Bigcommerce til 3dcart: Med Island Jay

Denne ydelse er en kombination af to tidligere annoncerede ydelser – Emergency Care Benefit og Emergency Support Benefit.

Det vil give en fast ydelse på $2.000 om måneden (dvs. $500 pr. uge) i op til 6 måneder til berettigede arbejdstagere.

Hvem kvalificerer sig til CERB-ydelsen?

CERB gælder for lønmodtagere, kontraktansatte og selvstændige, der opfylder følgende iht Canada.ca:

 • Arbejdstagere, der skal stoppe med at arbejde på grund af COVID-19 og ikke har adgang til betalt orlov eller anden indkomststøtte
 • Arbejdstagere, der er syge, i karantæne eller tager sig af nogen, der er syge med COVID-19
 • Arbejderforældre, der skal blive hjemme uden løn for at tage sig af børn, der er syge eller har behov for ekstra pasning på grund af skole- eller daginstitutionslukninger
 • Arbejdstagere, der stadig har deres arbejde, men som ikke får løn, fordi der i øjeblikket ikke er tilstrækkeligt arbejde, og deres arbejdsgiver har bedt dem om ikke at komme på arbejde
 • Lønmodtagere og selvstændige, herunder kontraktansatte, som ellers ikke ville være berettiget til ansættelsesforsikring

Ansøgere skal have været uden arbejde i mindst 14 sammenhængende dage inden for den 4-ugers periode, hvori de ansøger om udbetalingen.

De skal også have tjent mindst $5.000 i 2019 eller i de 12 måneder umiddelbart forud for deres ansøgning. Denne indkomst kan være fra beskæftigelse eller selvstændig virksomhed, barsels- eller forældreorlovsydelser.

Du skal også være bosiddende i Canada og mindst 15 år eller ældre.

Nylige oplysninger leveret af CRA er, at du kan tælle ikke-berettigede udbytter med i indkomstkravet på $5.000 for at være berettiget til CERB

Hvor meget får jeg fra CERB?

Du vil modtage $2.000 hver fjerde uge i op til 6 måneder. Betalingen sker i blokke af 4 uger. Hvis din situation forbliver den samme, kan du ansøge om flere 4-ugers perioder i i alt 24 uger.

CERB-betalinger forventes at starte inden for 10 dage efter ansøgning. Ansøgere, der giver direkte indbetalingsoplysninger til deres bank, kan muligvis modtage betalinger hurtigere (inden for 3 hverdage).

Hvis CRA ikke har dine direkte indbetalingsoplysninger på fil, vil dine betalinger automatisk blive betalt med check.

Ydelsen forventes at være tilgængelig fra den 15. marts 2020 til den 3. oktober 2020. CERB vil være skattepligtig.

Sådan ansøger du om CERB

Du kan ansøge om fordelen online via CRA MyAccount og via et automatisk telefonnummer fra kl Mandag den 6. april 2020.

CRA MyAccount: Log ind på din eksisterende konto, og fortsæt som følger:

Sørg for, at dine direkte indbetalings- og forsendelsesoplysninger er opdaterede.

Hvis du har glemt dit CRA-bruger-id og/eller din adgangskode, kan du prøve at gendanne dem ved at bruge “Glemt dit bruger-id” eller “Glemt din adgangskode”.

Hvis din CRA MyAccount er låst, skal du bruge den automatiske telefontjeneste.

Alternativt, hvis du har en My Service Canada-konto, og du kan få adgang til den, kan du logge ind på den konto og vælge “Skift til Canada Revenue Agency”. Dette overfører dig til CRA MyAccount, og du kan fortsætte som ovenfor derfra.

Automatiseret telefonservice: Telefonnummeret der skal ansøges er 1-800-959-2019 eller 1-800-959-2041. Dette nummer er tilgængeligt fra den 6. april 2020. Du skal have dit SIN-nummer og postnummer til rådighed.

Du skal også bekræfte den periode, du søger om, og erklære, at du er berettiget til ydelsen.

🔥 Anbefalede:  Hvor meget koster det at annoncere på Google?

Begge disse tjenester (CRA MyAccount og telefontjenesten) vil være tilgængelige 21 timer i døgnet, 7 dage om ugen. De vil være lukket for vedligeholdelse fra kl. 03.00 til kl. 06.00 (østlig tid).

For at gøre CERB-ansøgningsprocessen så problemfri som muligt, bør du ansøge på følgende dage baseret på din fødselsmåned:

CERB 4-ugers berettigelsesperioder

Du kan være berettiget til at ansøge om CERB i de følgende 4-ugers cyklusser op til maksimalt 16 uger i alt:

 • CERB-periode #1: 15. marts 2020 til 11. april 2020
 • CERB-periode #2: 12. april 2020 til 9. maj 2020
 • CERB-periode #3: 10. maj 2020 til 6. juni 2020
 • CERB-periode #4: 7. juni 2020 til 4. juli 2020
 • CERB-periode #5: 5. juli 2020 til 1. august 2020 (kan begynde at ansøge fra 6. juli)
 • CERB-periode #6: 2. august 2020 til 29. august 2020 (kan begynde at ansøge fra 3. august)
 • CERB-periode #7: 30. august 2020 til 26. september 2020 (kan begynde at ansøge fra 31. august)

Du får ikke automatisk den næste CERB-betaling. Hvis du stadig opfylder berettigelseskravene, skal du ansøge for den næste fire-ugers periode.

Relateret læsning:

CERB vs. EI

EI administreres af Service Canada, mens CERB vil blive administreret af Canada Revenue Agency og Employment and Social Development Canada (ESDC).

Hvis du allerede modtager EI-dagpenge eller sygedagpenge, vil de fortsætte, og der er ingen grund til at ansøge om CERB.

Hvis din EI-ydelse slutter inden den 3. oktober 2020, kan du ansøge om CERB, hvis du stadig ikke kan arbejde.

Hvis du allerede har ansøgt om EI, og din ansøgning endnu ikke er blevet behandlet, vil den automatisk blive taget i betragtning til CERB i april. Der er ingen grund til at ansøge igen.

Hvis du kvalificerer dig til EI, kan du ansøge via den almindelige ansøgningsportal, dvs. My Service Canada Account, om almindelige EI-ydelser, efter at den 16-ugers periode, der dækkes af CERB, udløber, og du stadig er arbejdsløs.

Generelle EI-fordele tager omkring 28 dage at behandle. CERB vil tilbyde hurtigere betalinger 10 dage efter din ansøgning.

Er CERB skattepligtig?

Ja, CERB-ydelsen er skattepligtig, og du skal angive indkomsten, når du indsender din selvangivelse for 2020 i 2021.

En informationsseddel vil blive gjort tilgængelig for skatteåret 2020 på din CRA MyAccount under skatteoplysninger (T4 og mere).

Hurtige opdateringer

Jeg har modtaget et væld af spørgsmål vedrørende berettigelseskravene. Selvom CERB-programmet sandsynligvis vil blive justeret i fremtiden, er de gældende kriterier for berettigelse fra nu af vist nedenfor på skærmbilledet af CRA-ansøgningssiden:

Bemærk også, at hvis du modtager EI eller CERB gennem Service Canada, skal du stadig fortsætte med at sende din EI-rapportering hver anden uge.

CERB ofte stillede spørgsmål

Hvordan betaler jeg CERB tilbage?

Mange mennesker har spurgt om, hvad de skal gøre, hvis de ansøger om CERB og senere indser, at de ikke kvalificerer sig til fordelen.

I så fald skal du returnere midlerne til CRA. Her er hvad du kan gøre:

1. Hvis du stadig har checken, skal du blot sende den tilbage til:

Indtægtsbehandling – Tilbagebetaling af CERB
Sudbury skattecenter
1050 Notre Dame Avenue
Sudbury PÅ P3A 0C1

2. Hvis du ikke har checken, eller du blev indbetalt direkte til din bank, kan du skrive en check, der skal betales til “Receiver General for Canada” og sende den til adressen ovenfor. Sørg for at angive, at checken er til tilbagebetaling af CERB, og inkluder din SIN eller TTN til identifikationsformål.

🔥 Anbefalede:  SEO-strategi: Sådan undgår du 5 store Google-straffe

Kan jeg arbejde og stadig indsamle CERB?

Du kan tjene op til $1.000 og være berettiget til at ansøge om CERB.

Nylige opdateringer til CERB giver nu ansøgere mulighed for at tjene op til $1.000 i beskæftigelse/selvstændig erhvervsindkomst i 14 dage eller mere inden for den 4-ugers CERB-ydelsescyklus, de ansøger om.

Ifølge Service Canada/CRA:

Når du indsender dit første krav, må du ikke have tjent mere end 1.000 USD i beskæftigelse og/eller selvstændig erhvervsindkomst i 14 eller flere sammenhængende dage inden for den fire ugers dagpengeperiode for dit krav.

Når du indgiver efterfølgende krav, kan du ikke have tjent mere end 1.000 USD i beskæftigelse og/eller selvstændig erhvervsindkomst i hele den fire ugers dagpengeperiode for dit nye krav.

Du kan også ansøge om CERB, hvis du:

 • Var tidligere på EI og har brugt din ret til EI regelmæssige ydelser mellem 29. december 2019 og 3. oktober 2020; eller
 • Du er berettiget til EI-sygedagpenge

Kan du modtage CERB, mens du er på barsel eller forældreorlov?

Hvis dine barsels- eller forældredagpenge er ophørt, og du ikke kan vende tilbage til arbejdet, vil du kvalificere dig til CERB, hvis du opfylder de andre berettigelseskrav.

Bemærk, at du ikke kan modtage barsels- eller forældredagpenge samtidig med Canada Emergency Response Benefit.

Canada Emergency Student Benefit (CESB)

Den 22. april 2020 annoncerede den føderale regering op til 9 milliarder dollars i CESB og anden lettelse for post-sekundære studerende og nyuddannede.

Fra maj 2020 kan studerende, der tjener mindre end 1.000 USD, kvalificere sig til 1.250 USD om måneden fra maj til august 2020. Studerende, der opfylder kravene og er omsorgspersoner eller er handicappede, vil få op til 2.000 USD om måneden.

Derudover kan studerende, der arbejder frivilligt i deres lokalsamfund i løbet af sommeren, tjene op til $5.000 i kompensation baseret på de timer, de lægger i. Fordelene er kun tilgængelige for studerende, der er canadiske statsborgere eller fastboende.

Det maksimale ugentlige beløb, der er tilgængeligt via Canada Student Loans Program, er også blevet øget til $350 fra $210, og over $75 millioner bliver afsat til at støtte indfødte post-sekundære studerende.

Relaterede: Sådan ansøger du om Canada Emergency Student Benefit

Svigagtig CERB-, CESB- og CEWS-rapportering

CRA føjede for nylig CERB-, CESB- og CEWS-fordelesprogrammerne til sit Leads-program, der tilskynder til rapportering af skatte- og fordelssnyd.

Du kan lære mere om programmet her.