Sådan afholder du en pop-up-begivenhed: Skab en buzz og tjen nogle penge

Følgende artikel hjælper dig med: Sådan afholder du en pop-up-begivenhed: Skab en buzz og tjen nogle penge

Sådan afholder du en pop-up-begivenhed

Fra boutique-produkter til eksperimenterende spisning vinder pop-up-begivenheder enorm popularitet i hele staterne.

De har eksisteret i omkring et årti, men disse tilsyneladende uplanlagte begivenheder er trending og kan være en fantastisk måde at tjene nogle seriøse penge på.

Hvis du er god til at planlægge og elsker at sælge til kunder, vil denne guide vise dig hvordan man afholder en pop-up begivenhed og tjener penge i processen.

Hvad er en pop-up-begivenhed?

Pop-up-begivenheder er midlertidige rum, der rummer uventede oplevelser. De dukker op et tilfældigt sted, og inden for et par timer eller dage er de væk igen. De fleste begivenheder er midlertidige af natur; Det, der gør en pop-up begivenhed unik, er elementet af overraskelse og uventede lokationer.

Du kan være vært for både personlige og virtuelle pop-up-begivenheder, der tilbyder alt fra madlavningskurser og madoplevelser til boutique-shopping og markedsundersøgelser.

Hvorfor afholde en pop-up-begivenhed?

For virksomheder hjælper pop-up-begivenheder med at opbygge brandbevidsthed, tiltrække nye kunder og skabe et buzz om en produktlinje eller service.

Det er også en chance for at teste et nyt produkt uden at investere for meget i produkt eller markedsføring.

For nogle mærker er det en chance for at have det sjovt og komme i kontakt med kunderne på en ny og spændende måde for at hjælpe med at opnå brandloyalitet.

Det gode ved en pop-up begivenhed er, at det ikke behøver at handle om direkte salg af dit produkt eller din service. Det kunne handle om at være vært for en sjov aktivitet for dine ideelle kunder – ligesom Adidas gjorde, da det var vært for en pop-up arkadebegivenhed for sine kunder i Barcelona. Butikken lignede en kæmpe skoæske, og kunderne stod i kø for at prøve spillene indenfor.

Uanset om det er at uddele muleposer i en park eller skabe en butik i en butik på hovedgaden, har pop-ups så mange fordele og kan tjene nogle seriøse penge.

Hvor meget tjener pop-up-begivenhedsværter?

Himlen er grænsen, når det kommer til at tjene penge med pop-up begivenheder. Da de tilbyder et unikt, tidsbegrænset tilbud, er folk villige til at betale en præmie for at være involveret.

Spiseoplevelser plejer at være de største pengeskabere, da kunder ikke kun betaler for maden, men også for oplevelsen i pop-up-stedet.

Det er dog også nemt at tjene penge på at sælge unikke produkter, håndlavede varer eller tilbyde en service.

Tjen penge som pop-up-begivenhedsplanlægger

Mærker betaler begivenhedsplanlæggere en masse penge for at skabe mindeværdige begivenheder. I USA er gennemsnitsløn for en begivenhedsplanlægger er lidt over $53.200.

Nogle begivenhedsplanlæggere specialiserer sig i pop-up-begivenheder, der skaber unikke, mindeværdige oplevelser baseret på brandets mål.

Hvis du ikke har dine egne produkter eller tjenester at tilbyde, kan du nemt tjene penge med pop-up-arrangementer ved at blive en speciel eventplanlægger i dit område.

Ting at overveje, før du er vært for en pop-up-begivenhed

Selvom midlertidige arrangementer kun varer et par timer eller et par dage, kræver de planlægning. Her er alt, hvad du skal overveje, før du er vært for din egen succesfulde pop-up-begivenhed.

Det rigtige mødested

Lokalet vil lave eller ødelægge din pop-up-begivenhed, så vælg med omhu. Du kan vælge en midlertidig struktur som et telt, en kuppel eller en iglo eller vælge et permanent mødested som et hotel, et butikslokale eller et lager.

Midlertidige pop-up-begivenhedsrum har en tendens til at skabe mest buzz, især hvis de skiller sig ud og er uventede. Selvfølgelig skal du tænke på ting som strøm, forsyningsselskaber og opsætning af strukturen hurtigt på forhånd (måske endda natten over).

Spillesteder som hoteller og butikker bliver meget mere åbne for at afholde mini-pop-up-begivenheder, men det kan være sværere at få folk ind ad døren. Selvom fordelen er, at du allerede har alle værktøjer og ressourcer på plads.

🔥 Anbefalede:  Hvordan Screenrant tiltrækker de fleste af sine 29 millioner månedlige besøgende organisk

Logistik

Hvad skal du bruge i dit pop-up-sted, for at det kan fungere? Tænk på ting som:

 • Varmeapparater eller aircondition
 • Hæveautomater eller kortlæsere
 • Kølere eller køleskabe til mad og drikke
 • Siddepladser og borde
 • Gulvbelægning og tagdækning
 • Belysning

Pop-up-begivenheder virker uplanlagte og improviseret, men der er meget planlægning, der ligger i dem.

Stærk markedsføring

Pop-up-begivenheder skal være uventede og en overraskelse for gæsterne, men det betyder ikke, at du ikke skal lave nogen markedsføring.

Hvis folk ikke ved, at der sker en pop-up-butik, ved de ikke, om de skal besøge dem. Så du skal planlægge en omhyggelig marketingkampagne for at skabe buzz.

Giv ikke væk, hvad din pop-up shop er, men sørg for, at potentielle kunder ved, hvor den vil være, og hvornår den er åben, og giv hints om, hvad de kan forvente.

Hvis du har begrænsede siddepladser eller pladser, skal du måske overveje at sælge billetter på forhånd for at undgå overfyldte eller skuffende gæster.

Typer af pop-up-begivenheder

Start med at finde ud af, hvad målet med din pop-up-butik er – det vil hjælpe dig med at finde på vindende pop-up-begivenhedsideer.

Midlertidig butikslokale

Hvis du har et produkt eller en tjeneste at tilbyde kunderne, vil du have et midlertidigt butikslokale. Dette giver dig mulighed for at fremvise dine produkter, finde ud af, om en fysisk butik ville være levedygtig, og finde ud af, hvilken slags produkter offentligheden ønsker fra dig.

Dette er en fantastisk måde at teste en forretningsidé på uden risiko for engagement og overhead.

Engangsbegivenhed

Hvis du vil skabe buzz og tjene nogle hurtige penge, kan en engangsbegivenhed blive enormt vellykket. Dette kan være alt fra en VR-oplevelse til et eksklusivt show, men det er nemt at udnytte begivenhedens knaphed og eksklusivitet til at tjene rigtige penge.

Fordybende oplevelse

Hvis du bygger et brand og ønsker at skabe opmærksomhed og brandloyalitet, så gå efter en fordybende oplevelse. Bark Boxden månedlige abonnementstjeneste for hunde, afholdt en månedlang pop-up-oplevelse, hvor folk kunne tage deres hunde med og lege med en ny linje af legetøj.

Hver hund var udstyret med et specielt halsbånd, der sporede aktivitet, så ejerne kunne se præcis, hvilket legetøj de legede mest med.

Den fordybende oplevelse var en stor succes, og den hjalp med at informere deres marketing- og produktlinje.

Sådan afholder du en pop-up-begivenhed

Hvis du er klar til at være vært for din egen pop-up-begivenhed, er her en trin-for-trin guide til at gøre det til en succes.

Evaluer dine mål

Håber du på at åbne en permanent butik og vil teste markedet? Skaber du buzz for at sælge et engangsprodukt? Skaber du en oplevelse, som folk vil betale for at prøve?

Find ud af målet for din pop-up butik for at hjælpe dig med at bestemme, hvilke forsyninger du skal bruge, hvilken slags mødested du skal kigge efter, og hvordan du markedsfører dit arrangement.

Find den rigtige placering

Din placering skal have masser af gangtrafik for at maksimere virkningen. Selvfølgelig vil de mest trafikerede områder være sværere og dyrere at etablere sig på.

Nogle populære steder for pop-up butikker omfatter:

 • Kunstgallerier
 • Markedspladser
 • Butiksfacader
 • Udendørs områder (til telte og kiosker)

Hvis du kæmper for at finde et sted, er der online værktøjer som f.eks PeerSpace der kan hjælpe dig med at spejde områder, der udlejes.

Køb forsyninger

Når du har din placering, skal du oprette butik. Nu er det tid til at købe dit inventar og alt hvad du måtte have brug for for at konfigurere din pop-up. Du har muligvis brug for:

 • Reoler, reoler og borde
 • Dekor stykker
 • Mad og drikkevarer
 • Serveringsbakker og bestik
 • Belysning
 • Rengørings midler
 • Skiltning
🔥 Anbefalede:  Sådan starter du en nødfond [Quick Guide]

Planlæg din store lancering

Succesen for en pop-up shop afhænger af markedsføringen forud for arrangementet. Mindst seks uger før skal du begynde at planlægge din marketingstrategi og finde ud af, hvad der vil ske på lanceringsdagen.

 • Skal du ansætte personale?
 • Vil du dele flyers ud på forhånd?
 • Vil du nå ud til lokale influencers for at skabe momentum
 • Hvor meget tid skal du bruge til at konfigurere din pop-up?

Start og nyd

På lanceringsdagen er din opgave at skabe kontakt til dine kunder. Du har forhåbentlig gjort alt det hårde arbejde, og nu er det tid til at sælge til dine kunder. Tilskynd kunderne til at sprede budskabet og gøre alt, hvad du kan for at sikre, at alle får en god oplevelse.

Og glem ikke at tage tonsvis af billeder og videoer til at dele på dine sociale medier for at skabe hype til næste gang! Du kan endda bruge et unikt hashtag til at få folk til at skabe indhold til dig.

Analyser din begivenhed

Når pop-up-begivenheden er overstået, er det tid til at gøre status og finde ud af, om det var en vellykket begivenhed.

 • Hvor stor omsætning har du genereret?
 • Havde du lager nok?
 • Var det en god placering?
 • Hvad ville du gøre anderledes næste gang?

Sådan tjener du penge med pop-up-begivenheder

De to almindelige måder at tjene penge på en pop-up er at sælge produkter eller tilbyde en service, som folk betaler for.

Hvis du beslutter dig for at lancere en restaurant-pop-up, vil folk betale en præmie for et bord og for at prøve maden. I et butiksmiljø vil folk betale for dine produkter.

Fordybende oplevelser plejer ikke at tjene penge, da målet er brandbevidsthed. Du kan dog beslutte at opkræve et adgangsgebyr for at tjene penge på dit arrangement på denne måde.

Nogle værter beslutter at sælge billetter på forhånd. Dette kan være svært, da folk ikke vil være helt sikre på, hvad de køber ind, men det kan skabe en følelse af eksklusivitet og få folk til at tale.

Tips til at organisere en vellykket pop-up-begivenhed

Vi har sagt det før, og vi siger det igen – vellykkede pop-ups kræver MEGET planlægning. Her er et par tips til, hvordan du planlægger en pop-up begivenhed på den rigtige måde.

Få de rigtige licenser og tilladelser

Hvis du opretter din butik i et usædvanligt område, eller du serverer mad og drikkevarer, skal du ansøge om de relevante licenser og tilladelser. Disse varierer afhængigt af hvilken stat og by du befinder dig i, så sørg for at tjekke med din lokale myndighed for at sikre, at din pop-up-begivenhed er over bord.

Temperatur og gæstekomfort

Hvis du planlægger at afholde et arrangement udendørs, har du så tænkt på gæsternes komfort? Hvis det er koldt udenfor, vil folk ikke bruge meget tid på dit arrangement. Ligeledes, hvis det er varmt, vil et telt hurtigt blive ubehageligt.

Du skal muligvis leje bærbare varmelegemer eller klimaanlæg for at holde dit arrangement ved en behagelig temperatur. Den sidste ting, du ønsker, er folk, der går tidligt ulykkelige.

Mad og drikke service

At servere mad ved den optimale temperatur er afgørende for gæsternes sikkerhed. Hvis du skal have mad til dit arrangement, har du brug for måder at holde maden kold eller varm på stedet. Hvis du skal med en cateringservice, bør de kunne rådgive dig om dette.

Kontantløse betalingssystemer

Kontanter bliver mindre og mindre fremtrædende, så du bør have et hurtigt og nemt kontantløst system til dit arrangement. Der er tonsvis af mobile apps tilgængelige til at hjælpe med dette, hvilket betyder, at dine gæster ikke venter, når dit gamle POS-system ikke fungerer.

🔥 Anbefalede:  Sådan holder du dig i form derhjemme under en pandemi

Oprettelse af et budget

Dit mål med denne begivenhed er at tjene penge, så begå ikke den fejl at bruge for meget på opsætningen. Start med et konkret budget, og lad være med at kaste ud med ting, der ikke er nødvendige.

Når du har et budget, vil du være i stand til at arbejde baglæns og finde ud af, hvor meget du skal tjene for at tjene en anstændig fortjeneste. Dette vil så fortælle dig, hvor meget du skal opkræve for dine produkter, adgang osv.

Start lokalt

Start med at være vært for en pop-up i dit lokalområde – der er kraft i at gøre ting lokalt. Når du har fundet ud af den vindende formel, kan du overveje at duplikere processen i andre byer og nærliggende stater.

Pop-up-begivenhedsmarkedsføringsideer

Nu ved du, hvordan du afholder en pop-up-begivenhed, du har brug for en solid marketingplan, så folk ved om din begivenhed i forvejen. Stol ikke kun på, at folk går forbi på dagen – du får ikke nok salg.

1. Start med PR

Ræk ud til lokale publikationer, og lad dem vide, at du er vært for en pop-up. Medier elsker unikke begivenheder, så du vil sandsynligvis få mindst et par, der vil køre en historie på det. Bare husk, giv ikke alle dine hemmeligheder væk! Gør begivenheden til et mysterium at tiltrække folk.

2. Nå ud til lokale influencers og bloggere

Kender du nogen influencere eller lokale bloggere? Ræk ud og fortæl dem om dit arrangement. Find ud af, hvor meget de tager for en kampagne, og bed dem om at tale om din pop-up på deres sociale medier. Hvis dit budget tillader det, kan du måske endda få dem til at deltage.

4. Annoncer på sociale medier

Facebook, Instagram og TikTok har alle specifikke målretningsmuligheder for betalte annoncer. Skab et iøjnefaldende billede til din pop-up, og kør en lavbudgetannonce, der er målrettet lokalbefolkningen i området.

6. Udnyt direct mail

Det fantastiske ved lokale begivenheder er kraften i lokal reklame. Lav en flot flyer, og post den på steder, hvor dine ideelle kunder besøger (højskoler, caféer, barer, fitnesscentre osv.). Du kan endda gå dør-til-dør med dine flyers, hvis du har en bredere demografi.

Er pop-up-begivenheder det rigtige for dig?

Pop-ups er en sjov og interessant måde at tjene ekstra penge på. Hvis du allerede har et brand eller sælger produkter, er de en fantastisk måde at generere ekstra indtægt på og skabe en buzz om dit brand.

Men du behøver ikke at have en virksomhed for at starte en pop-up. Så længe du har et produkt eller en service, du kan tilbyde, kan en pop-up-begivenhed fungere hvor som helst – du skal bare være villig til at lave planlægningen.

Sådan afholder du en pop-up-begivenhed

Table of Contents