Rigdommens guder og gudinder

Følgende artikel hjælper dig med: Rigdommens guder og gudinder

Hvis man ser bort fra nogle mindre traditionelle eller substandard guder og gudinder af rigdom som Trasheba, er næsten alle ord i det engelske sprog, der beskæftiger sig med rigdom, hentet fra de latinske ord, der skildrer romerske guder og gudinder for rigdom. Ifølge FN’s Roma Victrix er tre rigdomsguder blandt guderne i den romerske kultur, især ved navn Eventus Bonus, Fortuna og Abundatia, identiske med de engelske ord Bonus, Fortune og Abundance. En finansiel publikation ved navn Fortune har sit navn inspireret af den romerske gud Fortune.

Rigdommens guder og gudinder

Den romerske kultur er ikke den eneste kultur, der har guder og gudinder for rigdom. Mange af de tidligere og nuværende kulturer har guddomme af rigdom, hvoraf en række har oprindelser, der går forud for monoteismen. I mytologien er rigdomsguderne ofte portrætteret, men de er også gamle religiøse ikoner. Autentisk antages det angående disse guddomme, at de enten skildrer ideen eller forestillingen om rigdom og velstand eller anses for blot at hjælpe troens udøvere med at erhverve rigdom ved at tilbede og/eller udføre ritualer.

Nogle andre kulturer med guder og gudinder for rigdom er beskrevet nedenfor:

Sumeriske rigdomsguder

Sumererne er en tidlig civilisation, der har rigdomsguder. Babylonierne, assyrerne og akkaderne, der levede i omkring tusinder af år før den almindelige æra, er alle dækket af den sumeriske civilisation. En rigdomsgud kaldet Bogu og en babylonisk lykkegud relateret til guden Marduk ved navn Ziku er de to sumeriske rigdomsguder. Blandt mange guder afbildet i kursuspensum for den antikke sumeriske mytologi ved Grand Valley State University, er disse to af dem.

🔥 Anbefalede:  Opbygning og modellering af et grafisk neuralt netværk fra bunden

Hinduisk gudinde for rigdom

Den hinduistiske rigdomsgudinde afbildet på indisk Vediske tekster fra tusinder af år siden er gudinden Lakshmi. Gudinden Lakshmi, i sine idoler eller billeder, er normalt portrætteret smukt med flere arme, siddende på en stor lotusblomst, omgivet af udsmykkede elefanter og blomstrende lotusblomster. I lighed med de sumeriske guder går gudinden Lakshmi også forud for vestlig kulturmonoteisme. Gudinden Lakshmi dyrkes hovedsageligt i anledning af den hinduistiske festival Deepavali, som også kaldes lysfesten. Det er en lovende periode, hvor man fejrer og giver gaver til hinanden. Denne gudinde har forskellige navne, og hun reinkarnerede også som ‘Shri Radha’ ifølge hinduistisk mytologi.

Græske guder og gudinder for rigdom og formue

Tyche er den græske gudinde for lykke, tilfældigheder, forsyn og skæbne, og Ploutos er den græske gud for rigdom. Theoi-projektet skildrer oprindelsen af ​​Pluotos som en indikation af massive landbrugshøster. På grund af denne kendsgerning portrætterer Theoi Ploutos som Demeters søn. Demeter er kendt som landbrugets gud. Selvom gudinde Tyche holder babyguden Ploutos også afbildet af de græske statuer. En sådan holdning af hende betegner sammenhængen midt i Tyches skæbne og dens tilknytning til Gud Ploutos.

Tibetanske rigdomsguder

De tibetanske rigdomsguder er kendt som Jambhala. Jambhala-guderne er også kendt som Kuver i hinduismen, ifølge Rijsk Museum. De buddhistiske rigdomsguder i Tibet tæller flere Jambhala-guder opkaldt efter levende farver og Guds himmelske rigdom. Rijsk-museet legemliggør statuen af ​​Jambhala, der skildrer rigdom og overflod via værdifulde smykker og pengefyldte potter. Det anses stadig for, at ved at dyrke disse guder ved at tilbyde forskellige ting til dem, hjælper det med at opnå deres velsignelser.

🔥 Anbefalede:  Hvordan trækker man PF online efter at have forladt jobbet? Fuld guide

Anbefalede: Forskellen mellem finansielle aktiver og passiver

Nogle flere kulturer i Asien, der har rigdommens guder, er kineserne, japanske og thailandske. Disse guder deler en særlig mangfoldighed om dem, delvist fordi de alle har fælles buddhistisk oprindelse. Det er dog det samme hver gang, som portrætteret blandt nogle af rigdommens guder i Kina. Yderligere beskriver World of Feng Shui forskellige kinesiske guder af rigdom, herunder Tsai Sheng Yeh, en Gud, som forretningspersonligheder tror på; Bi Gan, en ligeværdig dynastisk rigdomsgud; og Kuan Yu, rigdommens krigergud.