Renault lancerer verdens første industrielle metaverse

Følgende artikel hjælper dig med: Renault lancerer verdens første industrielle metaverse

renault metaverse

Den franske bilproducent Renault Group har annonceret verdens første automobilindustrielle metavers. Renaults nye projekt er en del af dets igangværende digitale transformation og har til formål at overvåge forsyningsflow og forsyningskædedata.

Det industrielle metavers er opdelt i fire segmenter: massedataindsamling, digitale tvillinger af processer, forsyningskædens økosystem og et sæt avancerede teknologier.

Økonomisk vil metaverse-projektet bringe Renault en stor sum af besparelser, anslået 600 millioner dollars generelt og lagerbesparelser i 2025, sammen med at reducere:

  • Leveringstid for køretøjer med 60 %.
  • Bilproduktionens CO2-aftryk med 50 %.
  • Garanti koster 60 %.

Med hensyn til dataindsamling fra sine fabrikker skabte Renault Industrial Data Management Platform 4.0 (IDM4.0), der centraliserede industrielle data på en Google Cloud-platform. Dataene vil løbende fodre metaversen, hvilket muliggør realtidskorrektioner i produktionsprocessen.

“Metaverse leverer overvågning i realtid, der øger smidigheden og tilpasningsevnen af ​​industrielle operationer såvel som kvaliteten af ​​produktionen og forsyningskæden,”

sagde Jose Vicente de Los Mozos, EVP for Industry Group og Head of Country Iberia.

Renaults industrielle metaverse er en kopi af virksomhedens virkelige industrianlæg, også kontrolleret i realtid, hvor over 8.500 stykker udstyr er tilsluttet, og 90% af forsyningsstrømmen overvåges. Hver fabrik har sin egen replika i den virtuelle verden, hver overvåget af et kontroltårn. De virtuelle replikaer er integreret i hele Renaults økosystem og arbejder hånd i hånd med salgsprognoser, leverandørdata, kvalitetskontrol, vejtrafik og maskinlæring.

Renault er det seneste bilfirma, der er kommet ind på Web3-området. I april trådte japanske virksomheder Toyota og Nissan ind i den virtuelle verden ved at tilbyde medarbejderne virtuelle arbejdspladser og lancere virtuelle showrooms for at vise nye biler for kunderne.

🔥 Anbefalede:  En Millennials guide til at købe deres første hjem: Sådan gør du

I marts blev den tyske bilproducent Audi den første til at inkorporere virtual reality-teknologi i sit bilprogram. Passagerer på bagsædet kan nyde spil, oplevelser, film og andet interaktivt indhold med et VR-headset.

Læs relaterede indlæg: