RBC InvestEase Review 2023

Følgende artikel hjælper dig med: RBC InvestEase Review 2023

Læs denne anmeldelse af RBC InvestEase for at se, hvad den tilbyder, dens fordele og ulemper, og hvordan platformen kan sammenlignes med andre canadiske Robo-rådgivere.

Online digitale investeringsforvaltere, alias Robo-rådgivere, har nu eksisteret i flere år, og der er meget at holde af ved dem.

Efter lignende fintech-giganter som Wealthsimple og CI Direct Investing ser vi nu nogle store banker springe ind i branchen, hvor RBC InvestEase er en af ​​de seneste.

Hvorfor i alverden ville en investor overveje en Robo-rådgiver, når de blot kan købe den kedelige investeringsforening fra deres bank eller gå i fuld gang med DIY-investeringer?

Sagen er, at gensidige fonde generelt er dyre (især i Canada…tænk et gennemsnit på 1,98% om året for aktiefonde), og gør-det-selv-investeringer ved hjælp af en online rabatmæglervirksomhed kan være udfordrende.

Robo-rådgivere falder smæk i midten. De tilbyder billige, globalt diversificerede investeringsmuligheder og tager sig af alle de små detaljer som re-balancering, markedsundersøgelser, diversificering og mere.

De giver også finansiel rådgivning (fra rigtige mennesker), som kan komme til nytte, når aktiemarkedets drejninger og drejninger bringer alle dine værste frygt og adfærdsmæssige skævheder til livs.

Hvad er RBC InvestEase?

RBC InvestEase er robo-rådgiverplatformen for Royal Bank of Canada. I lighed med de andre populære robo-rådgivere på markedet tilbyder RBC InvestEase digitale investeringstjenester til en lavere pris.

Robo-rådgivning handler ikke kun om teknologi. RBC InvestEase har et team af akkrediterede porteføljerådgivere, som hjælper dig med at investere dine penge. De er tilgængelige for at besvare spørgsmål, du måtte have om din portefølje.

De kontotyper, der er tilgængelige til at investere, inkluderer TFSA, RRSP eller en ikke-registreret investeringskonto.

Hvordan virker RBC InvestEase?

Onboarding-processen for robo-rådgivere er generelt ens. Generelt, for at åbne en konto, skal du angive grundlæggende personlige og økonomiske oplysninger.

De stiller derefter flere spørgsmål for at vurdere din risikotolerance, investeringstidsramme og investeringsmål.

Baseret på dine svar anbefales en tilpasset portefølje, der opfylder dine behov, og du kan begynde at investere. Minimumsindbetalingen for at åbne en konto hos RBC InvestEase er $100.

RBC InvestEase-porteføljer

RBC InvestEase tilbyder fem grundlæggende typer porteføljer afhængigt af din risikotolerance og finansielle mål.

Porteføljetyper spænder fra konservativ (lav risiko) til aggressiv vækst (højere risiko).

Hver standardportefølje består af billige ETF’er, der kan omfatte:

 • iShares Core Canadian Short Term Bond Index ETF (XSB) – 0,10% MER
 • iShares Core Canadian Universe Bond Index ETF (XBB) – 0,10 % MER
 • iShares Global Government Bond Index ETF (CAD – Hedged) (XGGB) – 0,24 % MER
 • iShares Core S&P/TSX Capped Composite Index ETF (XIC) – 0,06 % MER
 • iShares Core S&P 500 Index ETF (XUS) – 0,10 % MER
 • iShares Core MSCI EAFE IMI Index ETF (XEF) – 0,22 % MER
 • iShares Core MSCI Emerging Markets IMI Index ETF (XEC) – 0,27 % MER
🔥 Anbefalede:  Begynderguide til AI-billedgeneratorer

RBC InvestEase ansvarlige investeringsporteføljer

Ansvarlig investering involverer investering i virksomheder, der har en høj miljø-, social- og ledelsesvurdering (ESG).

RBC InvestEase tilbyder “ansvarlig investering”-porteføljer, der tager disse faktorer i betragtning og fjerner alle virksomheder, der er involveret i kontroversielle forretninger som våbenfremstilling, civile skydevåben og tobak.

ETF’erne brugt i deres ansvarlige investeringsporteføljer inkluderer:

 • iShares ESG Canadian Short Term Bond Index ETF (XSTB)
 • iShares ESG Canadian Aggregate Bond Index ETF (XSAB)
 • iShares ESG MSCI Canada Index ETF (XESG)
 • iShares ESG MSCI USA indeks ETF (XSUS)
 • iShares ESG MSCI EAFE Index ETF (XSEA)
 • iShares ESG MSCI Emerging Markets Index ETF (XSEM)

MER’erne for disse fonde var ikke tilgængelige på tidspunktet for denne skrivning, da de er ret nye. Men ifølge RBC InvestEase kan du forvente en vægtet gennemsnitlig MER i intervallet 0,19% til 0,32%.

RBC InvestEase-gebyrer

RBC InvestEase opkræver et fast administrationsgebyr på 0,50 % på både standard- og ansvarlige investeringsporteføljer. Ud over dette basisgebyr kan du forvente at betale følgende administrationsomkostningsforhold (MER) indirekte gennem fondene:

 • Standardportefølje: 0,11 % til 0,24 %
 • Ansvarlig investeringsportefølje: 0,19 % til 0,32 %

Det betyder, at for en standardportefølje kan dine samlede gebyrer pr. år være op til 0,72 % (0,50 % + 0,22 %). På en $100.000 kontodette oversættes til 720 $ i gebyrer Per år.

For porteføljer med ansvarlig investering er dine samlede årlige gebyrer op til 0,80 % (dvs. 0,50 % + 0,30 %). På en lignende $100.000-konto summer det op til $800 om året.

Et andet gebyr, du skal være opmærksom på, er overførselsgebyret på $135, hvis du beslutter dig for at flytte din konto til en anden institution end RBC. Der er dog ingen gebyrer for blot at hæve penge fra din konto.

RBC InvestEase-afkast og investeringsresultat

Hvilket afkast kan du forvente med RBC InvestEase? Du kan nemt se dem på RBC’s hjemmeside.

🔥 Anbefalede:  Joker Prepaid Mastercard Review 2023: (4 bedre alternativer)

Det er vigtigt at bemærke, at investeringsresultatet aldrig er garanteret. Ud over historiske afkast er her nogle andre kriterier, du bør overveje, når du vælger en robo-rådgiver.

Med hensyn til investeringsafkastene vist på dit RBC InvestEase-dashboard, beregner RBC dem ved hjælp af en tidsvægtet afkastmetode, der tager højde for porteføljens ydeevne, og hvordan pengestrømme ind og ud af din konto.

Er RBC InvestEase sikkert?

De midler, du investerer med RBC InvestEase, ejes af deres depotmægler, RBC Direct Investing Inc.

RBC Direct Investing Inc. er reguleret af Investment Industry Regulatory Organisation (IIROC) og er medlem af den canadiske investorbeskyttelsesfond (CIPF).

CIPF beskytter investeringsfonde med op til $1.000.000, hvis en medlemsorganisation bliver insolvent.

Derudover giver RBC InvestEase en 100 % online sikkerhedsgaranti mod direkte tab på grund af uautoriserede transaktioner foretaget via din konto.

RBC InvestEase vs. Wealthsimple

Wealthsimple er den mest populære robo-rådgiver i Canada (svarende til Betterment i USA). Det har været i drift siden 2014.

Her er hvordan RBC InvestEase sammenligner med Wealthsimple.

Både Wealthsimple og RBC InvestEase giver automatiseret investering, tilpassede porteføljer, gratis finansiel rådgivning, automatiske indskud (forhåndsgodkendte bidrag) og sikkerhed for dine midler.

Nogle forskelle er:

1. Gebyrer

RBC InvestEase opkræver et fast administrationsgebyr på 0,50 % om året på din konto. Wealthsimple har en trindelt gebyrplan:

 • 1 USD til 100.000 USD: 0,50 %
 • 100.000 USD: 0,40 %

Investorer med porteføljer på over 100.000 USD sparer 10 basispoint (0,10 %) med Wealthsimple, som kan lægges sammen over tid.

2. VIP-frynsegoder

Wealthsimple-kontoindehavere med over $100.000 i deponerede aktiver kategoriseres som Wealthsimple Black eller Wealthsimple Generation-kunder. Disse konti nyder godt af yderligere frynsegoder såsom:

 • Finansiel planlægningssessioner med fuld service med en porteføljemanager.
 • Adgang til skattetab høst, hvis det giver mening for din portefølje.
 • En medcan omfattende sundhedsplan rabat til en værdi af over $2.000 om året.

3. Ansvarlig investering (RI) vs. socialt ansvarlig investering (SRI)

Begge robo-rådgivere tilbyder muligheder uden for deres standardporteføljer.

Ansvarlig investering (RBC InvestEase) tager en virksomheds miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige risikofaktorer i betragtning og lægger vægt på virksomheder, der forvalter disse faktorer godt. RI-porteføljer kan også direkte forbyde nogle industrier/virksomheder, der er meget kontroversielle.

På den anden side baserer Socially Responsible Investing (Wealthsimple), alias Etisk investering, sit udvalg af porteføljefonde på ESG’er såvel som moralske eller etiske overbevisninger med det formål at skabe positive forandringer.

🔥 Anbefalede:  Pinecone Research Review: De mest eksklusive undersøgelser

Enkelt sagt er SRI’er strengere med screening af industrier og virksomheder, der indgår i deres investeringsporteføljer.

Fondens MER’er på både RI- og SRI-porteføljer er højere end for deres standardporteføljemodparter.

 • RBC InvestEase (RI): 0,19 % til 0,32 %
 • Wealthsimple SRI: 0,22 % til 0,32 %

Wealthsimple tilbyder også Halal-investering.

4. Minimumsinvestering

RBC InvestEase har et minimumsinvesteringsbeløb på $100, og for beløb mellem $100 og $1.499 placerer de dine penge i en “Small Balance-portefølje.”

For Wealthsimple er minimumsinvesteringen for at åbne en almindelig konto $1.

5. Spare Change Investering

Wealthsimple-appen tilbyder en funktion, der automatisk runder dine køb op til nærmeste dollar og investerer den på dine vegne. Dette er en måde at investere på uden at føle det.

6. Overførselsgebyrer

Wealthsimple har $0 overførsels- eller tilbagetrækningsgebyrer. For RBC InvestEase er udbetalinger gratis; dog koster kontooverførsler $135.

7. Kampagner

Også Wealthsimple-kunder optjener belønninger, når de henviser andre venner og familie til at åbne en konto.

RBC InvestEase: Er det din tid værd?

Mens det plejede at være normen, at du havde brug for en 6-cifret konto for at få adgang til professionelt forvaltede investeringsporteføljer, er det ikke længere tilfældet.

Robo-rådgivere som Wealthsimple, RBC InvestEase og Questwealth har en meget lav til nul barriere for adgang, og du kan nemt begynde at investere med $1 til $1.000.

Ikke nok med det, men de kan også spare dig en masse i gebyrer, og du kan være rolig ved at vide, at dine penge vokser på autopilot med professionelle ansvarlige.

Relaterede indlæg

RBC InvestEase anmeldelse

Resumé

Læs denne anmeldelse af RBC InvestEase for at se, hvad robo-rådgiveren tilbyder, hvordan den kan sammenlignes med andre robo-rådgivere i Canada som Wealthsimple, og dens fordele og ulemper.

Fordele

 • Lavere gebyrer end investeringsforeninger
 • Professionel porteføljestyring
 • Tilbyder etiske investeringsmuligheder
 • Automatiseret rebalancering

Ulemper

 • Dyrere end nogle robo-rådgivere

Table of Contents