Ransomware Cyberattack på Haldirams servrar

Haldirams ransomware-attack i Indien skapar rubrikerna. En nästan framgångsrik cyberattack på livsmedelsmajoren har också väckt oro för cybersäkerhet bland andra företag. Hackare attackerade Haldirams Snacks Private Limited-servrar för att stjäla känslig information om företaget innan de krävde en lösensumma på 750 000.

Haldirams serverproblem visar sig vara en stor cyberattack

Haldirams anställda rapporterade serverproblem till företagets IT-team. När IT-teamet började undersöka saken visade det sig vara en cyberattack på företagets servrar. Efter att cyberattacken först upptäcktes den 13 juli, lämnade Haldirams snart in ett klagomål till cybercellen Noida.

Hindustan Times har rapporterat att klagomålet lämnades in av Aziz Khan, biträdande generaldirektör, IT på Haldiram’s. Khan noterade i sitt klagomål: “Det visade sig att företagets data vidarebefordrades genom cyberattacken efter vilken serveranslutningen till andra grenar avbröts. Men då hade betydande data redan stulits.”

Den rapporterade vidare att vid 03:00 hade ransomwaren redan spridits via företagets nätverk. Det var då som ett klagomål väcktes till ett cybersäkerhetsföretag men all känslig information hade redan krypterats av angriparna då.

Hackare kräver $7,5 Lakh lösen för att få tillgång till egna register

Det har påståtts att de stulna uppgifterna inkluderade känslig information som personalinformation, detaljhandelsförsäljning, lönedata, lager, inköp, etc. De hade också raderat mycket av säkerhetskopiorna på servern, vilket orsakade ytterligare skador.

Föga överraskande har ransomware-attacken redan stört företagets dagliga funktion mitt i en redan stressad ekonomi. Hackare började då kräva lösen för att återlämna stulen information. De påstås ha lämnat ett meddelande på servrarna där de föreslog att dekryptera och returnera all data för en lösensumma på $750 000.

FIR lämnade in ransomware-ärendet efter två månader

Förra veckan registrerade Noida Sector 58 Police Station en FIR i ärendet enligt IPC sektionerna 420 (fusk), 384 (utpressning), förutom relevanta avsnitt i IT-lagen. Men enligt en TOI-rapport har företagstjänstemän påstått att de redan hade lämnat ett klagomål i juli själv. Men FIR lämnades bara in efter flera omgångar och det också efter två månader efter incidenten. Den tillade också att Haldirams team nu redan har återställt data internt.

Relaterade Artiklar

Back to top button