Ordinal Punks på Bitcoin: En omfattende guide

Følgende artikel hjælper dig med: Ordinal Punks på Bitcoin: En omfattende guide

Da Ordinal Punks, en algoritmisk genereret NFT-samling af 100 CryptoPunk-afledte PFP’er præget på Bitcoins Ordinals-protokol, blev lanceret i januar, fik Bitcoin-fællesskabet delt over, om jpeg-filer er nødvendige på Bitcoin-blockchain.

Nogle Bitcoin maxis spurgte at bringe NFT’er til Bitcoin, da det går imod blockchains oprindelige formål med finansielle transaktioner, og at NFT’er vil øge transaktionsgebyrer, mens andre hilste den nye use case på blockchain velkommen. I sidste uge trak kollektionen overskrifter, da den steg i værdi, da en PFP, Punk 94, blev solgt for 9,5 BTC.

På overfladen ligner Ordinal Punks en NFT-kollektion, men processen med dens oprettelse er mere kompleks, end hvad brugere på Ethereum eller andre lag-2 blockchains er bekendt med.

Hvordan Ordinal Punks blev skabt

Samlingen er præget inden for de første 650 inskriptioner på Bitcoin-kæden ved hjælp af Ordinals-protokollen. Hvad er inskriptioner? Ifølge protokollens skaber Casey Rodarmor, indhold, såsom et billede, tekst, SVG eller HTML, der er oprettet på protokollen, kaldes en “digital artefakt” eller “inskription”. Disse inskriptioner oprettes i en transaktion på Bitcoin blockchain, som normalt indeholder signaturer og andre data, der beviser, at en transaktion er autoriseret. Transaktionen indeholder også en indholdstype, der identificerer typen af ​​indhold, der skal indskrives.

Ordinal Punks blev muliggjort med Bitcoins Segregated Witness (SegWit) og Taproot-opgradering, som tillod NFT-data at blive lagret på kæden, hvilket gav plads til ubegrænsede transaktionsstørrelser. For at præge, sælge, overføre eller handle en Ordinal skal brugere køre en fuld node på Bitcoin blockchain. Det betyder, at enhver, der ønsker at få fingrene i en Ordinal Punk, skal være krypto- eller teknologikyndige.

🔥 Anbefalede:  Pas på - Diablo IV kan ødelægge din Nvidia GPU
via Ordinal Punks.

Er Ordinal Punks NFT’er eller ej?

Rodarmor skrev i en blogindlæg at “Inskriptioner er digitale artefakter, og digitale artefakter er NFT’er, men ikke alle NFT’er er digitale artefakter. Digitale artefakter er NFT’er holdt til en højere standard, tættere på deres ideal.” NFT-entusiaster beder dog om at være anderledes.

NFT influencer @OGDfarmer på Twitter siger, at Ordinal Punks er “ikke helt NFT’er”, og at der ikke er nogen programmerbarhed til projektet, hvilket i høj grad begrænser dets use cases. Ligesom dens oprettelse er handel med samlingen lige så kompleks. I modsætning til de fleste NFT-samlinger er der ingen infrastruktur eller markedspladser til at understøtte handel med Ordinal Punks, da Bitcoin NFT stadig er i sin begyndelse. I stedet køber brugere de “digitale artefakter” peer-to-peer over the counter (OTC) via Ordinal Punks Discord. Bud og bud efter Ordinal Punks spores på en Google Sheet og gennem deponering.

Fucking BTC maxis byder på lorte punk-afledninger på GOOGLE DOCS DUDE. Du kan ikke finde på dette. Bitcoin blæser

— JAKE (@jakethedegen) 11. februar 2023 For at modtage påskrifter skal brugere oprette en Bitcoin-pung på spurv. Uden for Ordinal Punks findes der også andre samlinger i Bitcoin-kæden og kaldes bredt “Ordinals”. Sammenlignet med de etablerede markedspladser på andre kæder virker handelen med Ordinals ret latterligt, men det har ikke forhindret inskriptioner i at blive lavet. Ifølge data på Dune Analytics er der lavet over 75.000 påskrifter på Bitcoin-kæden. Alle handles OTC.

“En af de interessante ting ved Ordinals er, at vi holder styr på den globale “minting”-orden. Dette er forskelligt fra Ethereum NFT’er, hvor vi normalt sporer prægningsordren inden for en samling,” tweetede Forgotten Runes CEO dotta. Det er derfor, det var vigtigt for Ordinal Punks at oplyse, at samlingen var inden for de første 650 inskriptioner på Bitcoin-kæden. Han tilføjede, at de, der kan få fingrene i de første 1.000 Ordinals, “absolut burde”, men hvis de er prissat uden for rækkevidde, kan de se på de første 10.000.

NFT-influenten Noochie bemærkede, at sjældenheden af ​​Ordinals “stadig bliver sorteret ud”, men de købte dem, der var inden for de første 10.000 nogensinde præget som en del af en bredere samling. Dette er i tråd med @OGDfarmer’s mening at de tidlige få, der formåede at få fingrene i de første par inskriptioner, vil stå til at tjene et kæmpe overskud.

Hvis bitcoin-maxiserne kun brugte 2 minutter med deres allerede synkroniserede bitcoin-noder for en uge siden og snuppede en ordinær punk, ville de have 10000x’d og gået på pension nu

I stedet sagde de, at det er dumt og synd, så de vil fortsætte med at sælge hatte og konferencebilletter for evigt

— Udi Wertheimer (@udiWertheimer) 11. februar 2023

Striden omkring projektet

Uden en tillidsfri platform til at handle Ordinal Punks har nogle NFT-entusiaster på Twitter rejst bekymringer om projektets “skitserighed”. NFT-entusiast, nordmanden stillede spørgsmålstegn ved, om det var den “største NFT-svindel nogensinde” og advarede folk om at være forsigtige med projektet. Han nævnte antallet af svindelnumre, lav gennemsigtighed og ekstrem informationsasymmetri som nogle af grundene til, at Ordinals Punks er “sketchy”.

Ligesom dotta, Noochie og OGDfarmer antydede ovenfor, The Norwegian sagde at “first-mover-fordel er enorm”, og at influencers pumper prisen på Ordinal Punks for at aflaste den til købere, der køber ind i hypen efter at have fået FOMO. Han fortsatte med at sige, at han nægter “at være exit-likviditet for hype-orkestratorer eller frontløbere”, men erkender, at Bitcoin NFT’er kan bringe nye mennesker ind i kryptorummet.

Kunstneren og NFT-advokaten Sean Bonner frarådede at købe en Ordinal Punk eller andre digitale artefakter skabt på Bitcoin-kæden.

“Der er intet marked, så du er nødt til at stole på tillid, og svindlere er overalt B. Fomo er sindssyg, og folk spørger dumme priser. C. Det er svært at modtage, at overføre er sværere. Igen, det er ikke som eth på den måde, som vi alle er vant til,” han tweeted.

På den anden side Dotta tilbydes et enkelt råd om, hvordan du undgår at blive snydt, når du køber Ordinal Punks: “brug din mavefornemmelse og din gode dømmekraft.”

Ordinals markedspladser dukker op

Efterhånden som efterspørgslen efter Ordinal Punks og andre Ordinals stiger, begyndte en række Bitcoin NFT-markedspladser i øjeblikket at dukke op i løbet af weekenden. Disse omfatter bl.a generative.xyz; bitColl, som kalder sig selv den “første automatiserede NFT-markedsplads på BTC,” blev skabt af holdet bag det sociale netværk for NFT-indehavere, Meta Fabric; Gamma; og Ordinali.

Med konkurrence på markedet varmer op i NFT-området siden starten af ​​dette år, kunne Bitcoin-fokuserede markedspladser for Bitcoin-baserede projekter måske injicere tiltrængt ny energi i markedet, efterhånden som det dukker op fra kryptovinterens lavkonjunktur.