OKX Ventures-partner Jeff Ren tipser om fremtidige Metaverse-relaterede meddelelser

Følgende artikel hjælper dig med: OKX Ventures-partner Jeff Ren tipser om fremtidige Metaverse-relaterede meddelelser

Metaverse Post CEO Danil Myakin fangede for nylig Jeff Ren, en partner hos OKX Ventures, under Hong Kong Web3 Festival. Rens faglige baggrund er mangfoldig, idet han er uddannet advokat og har arbejdet med investeringsbank og kapitalforvaltning. I øjeblikket driver han OKX Ventures, investeringsgrenen af OKXog er ansvarlig for at drive virksomhedens web3-relaterede strategiske tiltag.

OKX gennemgår en konsolideringsproces, hvor alle dets børsmærker er samlet under én paraply: OKX. Ren forklarer, at OKX repræsenterer udvekslingsmarkedet for alt, med planer om at bygge en digital markedsplads for digitale varer, aktiver og kunst. I dette interview diskuterer Myakin og Ren en række emner relateret til web3-rummet, herunder kryptomarkedsreguleringer, Rens perspektiv på metaversen og hans håb om, hvordan AI kan hjælpe menneskeheden med at forbedre sig.

Danil Myakin: Kan du fortælle mig lidt mere om dig selv og om OKX Group?

Jeff Ren: OKX-gruppen er kendt som en af ​​de kryptobørser med den længste historie og mest pålidelige kryptoudveksling. Vi har for ganske nylig lanceret en meget anerkendt MPC-pung. Når brugerne har oprettet forbindelse til vores tegnebog, vil de være i stand til at bruge forskellige krydskædede broer. Vi har denne meget brugervenlige krydskæde med et enkelt klik, en gateway til forskellige dApps og NFT’er. Og for OKG Group har vi OKlink.com, on-chain dataproduktet. Det er meget nemt at bruge.

Nu forsøger vi at konsolidere alt under OKX, X er, du ved, X.com, den første opstart, som Musk startede, hvilket betyder udvekslingsmarkedspladsen for alt.

Der er én ting, vi ikke kan ignorere i denne samtale, og det er markedsudviklingen. De finansielle markeder oplever generelt en ret høj grad af turbulens, selv i banksektoren. Men samtidig bevæger Bitcoin- og Ethereum-priserne sig i opadgående retning, og de viser temmelig stærk handling. Hvad forventer du af markedet? Hvordan forventer du, at det udvikler sig?

Selvfølgelig er prisen en nøgleindikator. Dette er et 24/7 globalt marked. Det er meget svært at finde andre almindelige indikatorer end selve prissætningen. Men nøglen er i krypto; vi bør også være opmærksomme på, om vi ser nye aktører, nye bygherrer, nye innovationer og markedsdeltagere med aktive tegnebøger. Vi bør se på forskellige statistikker for at danne os et overblik. Ellers er det ret simpelt, men alligevel for farligt, bare at dømme ud fra prisbevægelsen alene.

De økonomiske indpakninger af digitale aktiver er uundgåelige. Vi har GBTC; vi har andre ETF’er bygget ovenpå. Det gode ved finansielle produkter og effekten af ​​de finansielle markeder er altid at give den mest ærlige afspejling af, hvordan de underliggende aktiver har klaret sig og forsøge at udvinde den reelle værdi af det og opnå spekulation, men desværre tror jeg pga. På nuværende tidspunkt er der mangel på tillid blandt regulatorer og udstedere af de finansielle produkter.

Når vi diskuterer emner som dette, vil jeg gerne sikre mig, at “investorerne” eller andre handlende har enten kryptoaktiver i tokens, mønter og andre finansielle produkter bygget oven på det, og skelner mellem risici og belønninger. Vi hilser også regulering velkommen, men vi ønsker, at tilsynsmyndighederne forstår, hvad vi egentlig taler om.

🔥 Anbefalede:  Indsigt og meddelelser fra Permissionless Conference... indtil videre

I panelet svarede jeg på et spørgsmål og sagde, at visse regulatorer sagde, at de ønsker at regulere DeFi. Men regulerer du selve DeFi-protokollen, udviklerne, brugerne eller de tokens, der styrer driften eller leverer værdi? Jeg vil gerne have, at folk er mere specifikke, så de rigtige bygherrer og de rigtige investorer kan reagere på det.

Så længe jeg har arbejdet med krypto. Jeg har altid hørt, at institutionalister kommer. Hvert år, det samme. Men jeg vil sige, at i år, på grund af forskellige økonomiske og verdenspolitiske processer, bemærker vi en reel ændring i det, og flere mennesker kommer ind i krypto; selv nogle institutionalister er mere ivrige efter at tage nogle risici. Så hvad synes du om vedtagelsen af ​​krypto? Og hvad synes du er de vigtigste milepæle lige nu for at sikre, at vi når det?

I hver ny cyklus eller med nye, forstyrrende innovationer har du altid visionære, bygherrer, spekulanter og dem, der tilskynder folk til at spekulere. Jeg tror, ​​det er meget vigtigt at have nok incitamenter, tokens er incitamenterne for blockchains. Jeg tror, ​​folk smed nogle af ideerne til masseadoption ud. Så det er nok derfor, du har hørt det i så mange år.

Vi taler altid om use casen, men det der mangler i de samtaler er, om vi har meget brugbare værktøjer. Der er også en anden ting ved at migrere fra web2 til web3. Vi har set flere og flere platforme, hvor de i stedet for at lade folk vælge A versus B, faktisk gør ting, der er friktionsfri. Folk ser ikke forskellen, men de vil være i stand til at vælge. Jeg synes, man skal lade blockchain vinde ved, at folk ikke skal træffe valget. De skal se resultatet. De skal føle, at det er noget, der adresserer deres smertepunkter.

Et par ting, for eksempel sikkerhed og varetægt. Der er dette synspunkt, at den, der skiller sig ud for at regulere, skal beskytte dig, når tingene går galt. Forordningen giver den brede offentlighed en misforståelse om, at fordi du regulerer, så er det sikkert. Når noget går galt, er det ikke dit problem; det er de dårlige skuespilleres problem. Men nogle gange føler du, at det faktisk er din inkompetence, der lader hackerne og disse dårlige skuespillere faktisk få succes. Jeg stiller altid spørgsmålet, hvem skal bære ansvaret for nedfaldet? FTX? Hvem skal påtage sig ansvaret for de dårlige skuespillere som SBF og hans lille hold? Hvorfor går skylden tilbage til kryptoindustrien generelt? Det synes jeg er meget uretfærdigt.

Jeg har venner, der spørger mig, om de kan sende deres teenagebørn eller endda universitetsstuderende til sommerstillinger eller praktikophold. De vil gerne forstå det. Tidligere ville de prøve at sige, åh, leg lidt med det, men behandle det som et computerspil. Godt at vide, men rør det ikke. Nu vil de endda gerne forstå mere. Det er en lang vej at besvare et spørgsmål om masseadoption. Men i dag er de hotteste klubber på colleges blockchain-klubber. Det er masseadoption – hvordan folk ser det, og hvordan folk reagerer på det.

🔥 Anbefalede:  Jeg er fuldstændig forvirret (og bekymret) over Pixel Folds mærkelige design

Når du er hos OKX ventures, gætter jeg på, at du har adgang til en masse startups og en masse trends. Så hvad synes du er de hotteste emner, trends og nicher til web3 startups?

Web3-emner har altid været, hvordan man gør alle disse on-chain-aktiviteter mere omkostningseffektive og giver flere brugere beskyttelse, og det har ikke ændret sig. Men det, jeg godt kan lide ved innovationen og bygherrerne her, er, at folk reagerer meget hurtigt på de varme kæder. Vi havde den snak om SDK på en Dragonfly-konference tilbage i Beijing i 2019. De tidlige fyre prøvede meget hårdt på at forklare det, men nu kommer alle disse bygherrer ud og taler om det. Det synes jeg er sundt.

Der er disse “varme projekter”, og de har så mange deltagere. Desværre, i livet, får du ikke mere succes, hvis du er tidligt, men du får mere succes, hvis du er heldig. Så vi udvælger vinderne, og vi taler til alle som venner. Vi har ikke brug for vores portefølje for at tage parti på den ene eller den anden måde. Vi fortsætter med at gøre det, vi gør godt, nemlig at bygge web3-produkter og -teknologier og gøre dem mere tilgængelige for bygherrerne.

I gamle dage ville alle projekter gerne blive opført, så det eneste, de brød sig om, var likviditeten, den varme, de genererede. Børsen vil have brugerne i de allerførste dage. Men nu har fortællingen virkelig ændret sig.

Du burde tænke anderledes om, hvordan du reagerer på udvekslingerne, og hvordan du leger med de nye projekter. Vi ser OKX ventures som forbinderne til disse faktorer. Som en udvekslingsvirksomhed er det meget gennemsigtigt. Det er meget konkurrencedygtigt, ikke? Ingen klare vindere. I stedet for at fortælle folk, at du skal generere så mange aktive brugere og transaktioner for at blive kvalificeret, hvorfor så ikke fortælle dem, at du har dette værktøj, du kan prøve at bruge og bevise ikke for os, men til dine fællesskabsmedlemmer, at du er værdig til, at de kan fortsætte arbejder sammen med dig. Jeg synes, det er en slags mere positiv måde at bygge på, og vi lærer stadig.

Ja, bestemt, udvekslingsforretningen er hård. Som du sagde, den klare vinder er svær at vælge, men den tabere er meget tydelige. Da vi er Metaverse Post, så kan jeg ikke bare springe dette spørgsmål over: Hvad er din forståelse af metaverset?

I de tidlige dage, da vi talte om metaverse, talte vi faktisk om forskellige terminaler, som hvordan man kommer ind i det. Så vi taler ikke om, hvad det er, fordi alle kan beskrive det eller beskrive vejen dertil. Så VR var det ene, og blockchain var det andet. Vi snakkede om spil og andre ting.

Det første, vi tænkte på metaverset, er kommunikationsværktøjerne: adgang til nye rum. Og på det seneste er store virksomheder begyndt at trænge ind i rummet og forsøge at slå tonen an. Meta og andre gigantiske aktører forsøger at monopolisere udtrykket og gøre det til noget, der er mere til deres forretningsudviklingsformål, lancere deres nye produkter og rebrande. Men det lykkedes ikke rigtig. Så senere udfasede de, de erkendte fejlen, og de vil gøre noget andet.

🔥 Anbefalede:  Elon Musk overgik Jeff Bezos for at blive verdens rigeste mand

Jeg vil sige, at hvis metaverset bliver vellykket, bliver det en terminologi, der bruges i flæng for den virtuelle verden. Altså alt, der er digitalt, alt, der er kreativt, og alt, der har sin egen autonomi kontra den faktiske fysiske verden. Metaverset bliver nærmest en parallel eksistens af menneskelige aktiviteter.

Medmindre vi virkelig genskaber os selv og begynder at bygge chips og reagerer ubevægeligt med vores enhed eller ser og tænker og kommunikerer med din menneskelige krop ind i metaversen, er den næste ting at bekymre sig om, hvordan vi revolutionerer vores enhed. Vi er ingen chipudviklere, men vi forsøger at kommunikere vores perspektiver med disse startups eller projekter. Forhåbentlig vil du i de kommende måneder se meddelelser fra os, der investerer i dette område. Jeg tror, ​​at krypto ville være en integreret del af metaverse.

Crypto og web3 er virkelig som basislaget for det, fordi du ikke kan have den rigtige metaverse uden den virkelige værdiudveksling i den. Og medmindre du har blockchain, kommer du ikke dertil alligevel. AI er et andet varmt emne. Vi skriver også meget om det, og vi bruger det meget. Så jeg er virkelig nysgerrig efter, hvordan du tror, ​​AI vil blive påvirket af web3 og din virksomhed.

Et par perspektiver. AI er ikke noget nyt. Jeg investerede personligt i nogle af AI-virksomhederne; en af ​​dem er børsnoteret i Kina, og den har ikke præsteret særlig godt. Jeg synes, at AI bare er en af ​​de fedeste ting, der tiltrækker en masse opmærksomhed og talent og mange byggeaktiviteter. Og jeg er glad for, at de virker. Jeg tror bestemt, at ChatGPT kom ud på det rigtige tidspunkt, og måske er det en Microsoft-ting, men jeg synes, de præsenterede det godt. Det er et meget fedt produkt, et meget fedt markedsføringsinitiativ, og det får helt sikkert folks opmærksomhed.

Men jeg har aldrig kunnet lide spørgsmål som: “Hvordan ville dette påvirke det?” Jeg tror ikke, at AI og metaverset nødvendigvis skal interagere med hinanden. Det, jeg gerne vil se, er AI-træning i visse produkttilbud. Vi er ikke bekendt med nogen, der har brugt blockchain on-chain-data til at træne deres protokoller, så vi arbejder med nogle af husstandsnavnene i AI-området. Vi fodrer dem med de on-chain data, som vi har akkumuleret og organiseret. Du vil se meddelelser om visse udviklingsprodukter, der sandsynligvis udkommer først.

Den anden ting er, at vi støtter mange NFT-projekter, og AIGC-projekter er bestemt meget populære. Og vi kender et par projekter i form af DAO’er, der støtter andre AIGC-projekter, og nogle af dem er blevet meget anerkendte projekter. Så vi lærer og overvåger, hvordan menneskelige organisationer som DAO’er ville reagere på AI-genereret indhold.

Jeg tror, ​​at AI ikke kun hjælper med at generere indhold og rigdom. Det hjælper også med at realisere dine følelser og menneskelige faktorer. Forhåbentlig vil AI i højere grad blive en muliggører for os som mennesker til at være bedre selv og vil ikke erstatte os.

Læs mere: