Følgende artikel hjælper dig med: OG Tupac Shakur albumcover på auktion som NFT i juni

I dag, TMZ brudte nyheder om, at Tupac Shakur vil slutte sig til denne uges bølge af musikere, der rammer blockchain, til minde om 25-årsdagen for afdøde Shakurs sidste studiealbum “The Don Killuminati: The 7 Day Theory.” Risiko for evigt, kunstneren bag det ikoniske albums coverart, er gået sammen med Mike Tyson for at fejre denne seneste del af Shakurs krypto-arv, som vil præge OG-malingubg med en auktion gennem Heritage Auctions i NYC den 18. juni. “Fans vil også have en chance for at vinde op til $100.000 gennem konkurrencer på MakaveliArt.com hjemmeside fra den 5. juni,” tilføjer TMZ.
Compton-opvoksede Riskie Forever er en legende i sig selv – graffitiforfatteren, der blev en fin kunstner, har også lavet albumkunst til Snoop Dogg og Daz Dillinger. Selvom du kan finde Riskies tidlige arbejde med Tupac på inserts til et tidligere album kaldet “All Eyez On Me”, bad den tidligere administrerende direktør for Death Row Records, Suge Knight, selv Riskie om at konceptualisere visuals til “The 7 Day Theory”, som senere blev udgivet under Shakur’s. alias Makaveli – en illusion til Machiavelli, renæssancetidens forfatter til den skelsættende hustler-bibel “Prinsen”.
Shakurs svanesang gav verden, og hitlisterne, med hits som “Hail Mary” og “To Live In Die In LA” Albummet udkom den 5. november 1996 – næsten to måneder efter Shakurs død. Dets timing og indhold satte gang i rygter om, at Shakurs død havde været et humbug, og en ønsketænkning om, at han måske stadig var i live (hvilket er fremherskende den dag i dag). Albummets kontroversielle cover-kunst fremkaldte kun en sådan inderlighed – Riskie forestillede sig Shakur som Kristus selv, spredt på. et kryds med hans manddom passende dækket af albummets ‘eksplicitte’ advarsel.
Rapperens ansigt er ikke fremmed for Web3. november sidste år, NFT aften rapporteret om et andet Shakur-centreret fald initieret af Riskie–a samling af NFT’er inspireret af “Don Killuminati” albumcoveret i samarbejde med crypto wallet-firmaet Zelus, som også fejrede albummets 25-års jubilæum ved at droppe fem NFT’er hver dag i fem dage. “Hver NFT er et twist på coverbilledet af albummet af Death Row Records,” skrev NFT Evening. “Inspireret af Riskie Forevers originale kunstværker er dette et moderne twist med Video NFT’er.”
Den følgende måned, NFT Street rapporterede, at sjældne billeder af Tupac fra 1992’s Tupacalypse ville blive solgt som NFT’er på OpenSea af Hip Hop journalist og fotograf Loupy D. Så HypeBeast delte, at “MakersPlace er gået sammen med Estate of Tupac Shakur for en række NFTs med titlen ‘The Immortal Collection’.”
Junis auktion skiller sig ud, fordi det virkelig er den rigtige vare. Tilbage i 2015 solgte Riskie det originale kunstværk fra “The 7 Day Theory”, engang håndplukket af Shakur til at pryde hans albumcover. Zelus har siden hjulpet ham med at gendanne maleriet – nu rammer OG-kunstværket blokken denne sommer. Mike Tyson slutter sig til begivenheden ved at være vært for Riskies originale værk på hans “Hotboxin” podcast, “hvor [Tyson] vil også løbe gennem nogle af hans elskede Tupac-minder,” som TMZ bemærker. “De nød et langvarigt venskab i løbet af Pacs liv, hvis sidste øjeblik blev brugt på at deltage i kampen mellem Tyson og Bruce Seldon den 7. september 1996 i Las Vegas.”

Alt dette i hælene på et stykke New Yorker udgivet for blot tre dage siden, der spørger “Hvad kan NFT’er gøre for døde kunstnere?” efter en indkøring med British Museums nye NFT-butik, hvor digitaliserede vitriner og træblokke af kunsthistoriske som Katsushika Hokusai når nye målgrupper. “At skabe nyt værk af en afdød kunstner er normalt tabu i kunstverdenen,” bemærker artiklen. “Tryk, der er produceret posthumt, sælges for mindre end dem, som en kunstner personligt havde tilsyn med i sin levetid.”
Det afgørende at bemærke, når det relaterer sig til dagens meddelelse, er dog, at selvom Shakur er ansigtet for det hele, er Riskie Forever faktisk kunstneren – og han er stadig i live. At oversætte kulturelle relikvier som dette gennem ny teknologi giver kollektiv katarsis, da samfundet simulerer et aktivt forhold til de kreative, de mangler. Det giver også nye muligheder for interaktion, så Shakurs output kan fortsætte med at påvirke nye generationer. Vigtigst er det dog, at fejringen af 25-årsdagen for denne vandskelalbumart hævder Riskies rolle i hiphophistorien, og ærer en levende kunstners bånd til nutiden – og forhåbentlig giver ham en sund gevinst for det.
Læs relaterede indlæg: