Ny NFT-samling udforsker fotografi og poesi

Følgende artikel hjælper dig med: Ny NFT-samling udforsker fotografi og poesi

Nocturne af Sacha Dean Bïyan, med tilhørende haiku af Dr. Shunkichi Baba. Kilde: Rarible.

Den første foto-haiku NFT-kollektion er ude.

Mens en NFT kan have form af enhver medietype, har vi for det meste set billeder. Den canadiske fotograf Sacha Dean Bïyan slog sig dog sammen med den japanske digter Dr. Shunkichi Baba for at skabe et nyt kunstnerisk NFT-projekt – en samling fotografier, hver ledsaget af et stykke poesi. Samlingen har titlen Visceral, med henvisning til Bïyans “visceral forbindelse” til Japan.

Det første sæt af denne NFT-samling for haikufotografering består af fem fotografier, hver parret med en original haiku på japansk og engelsk. Kunstneren mener, at digtene og billederne fanger “essensen af ​​et øjeblik” og mener, at billeder er ligesom haikus og tilsammen kan oversætte følelsen af ​​det øjeblik, som billedet indkapsler.

“En ven fortalte mig engang, at japansk kultur dvæler i skyggerne,” skrev Bïyan i en Instagram opslag. “Uanset om det er te-ceremonier, blomsterarrangementer, havearbejde eller arkitektur, er der altid en bevidst påskønnelse af subtilitet – det, der er skjult.”

Og disse billeder er bestemt det, der fremhæver det, der mangler og er usædvanligt i disse meget usædvanlige tider.

I sine værker forsøgte Bïyan at fange ensomheden og stilheden i japanske byer under COVID-lockdowns. Optagelserne af Tokyo og Kyoto, steder, der normalt forbindes med bylivets travlhed, er stille, uhyggelige og ensomme. Billederne viser Japan, når det er mest sårbart, når folk er væk fra gaden, hjemme på grund af pandemien.

Nocturne af Sacha Dean Bïyan, med tilhørende haiku af Dr. Shunkichi Baba. Kilde: Rarible.

“Dette billede er optaget i Pontocho Alley i Kyoto, som er berømt for sine barer, restauranter og tehuse. Normalt er det travlt med lokale og turister – og lejlighedsvis geisha,” Bïyan sagde.

🔥 Anbefalede:  Samsung Galaxy Z Flip 4 kunne se en stigning i batteristørrelsen

“Visceral” NFT-kollektionen er nu tilgængelig på Rarible Marketplace.

Læs relaterede indlæg: