Nvidia sælger ikke grafikkort – det sælger DLSS

Følgende artikel hjælper dig med: Nvidia sælger ikke grafikkort – det sælger DLSS

Nvidia sælger selvfølgelig grafikkort. Faktisk sælger den de fleste af de bedste grafikkort på markedet. Men mere end nogensinde før hænger virksomheden i stigende grad hatten på sin imponerende Deep Learning Super Sampling (DLSS) for at sælge GPU’er i stedet for rå ydeevne.

RTX 4090 står som kronen på værket i forbrugernes grafikkorts verden, men når du først kommer ned i de kort, som de fleste spillere rent faktisk vil købe, begynder generationsforbedringerne at glide. Dette blev helt klart med lanceringen af ​​RTX 4070. Kortet er blevet godt modtaget, og jeg tildelte det endda en sjælden Editor’s Choice-pris i min RTX 4070-anmeldelse. Men det er dens generationsforbedringer, ikke på grund af dem.

Jacob Roach / Digitale tendenser

Læs rummet

DLSS har været en nøglefunktion på Nvidias grafikkort i de sidste tre år, og det er der kun lidt diskussion om. På det tidspunkt, hvor det kom ud, var det en ny idé, der var cool, men den har vist sig som en funktion, der er endnu mere essentiel end strålesporing gennem de sidste par generationer.

Det er så vigtigt, at Intel fandt det passende at frigive sin første generation af gaming-grafikkort med den konkurrerende XeSS-funktion. Og AMD’s FidelityFX Super Resolution (FSR) har gjort et stort fremskridt med at levere præstationsfremmende superopløsning i en mærkeagnostisk pakke.

Men så gjorde Nvidia noget skørt. Det introducerede DLSS Frame Generation med lanceringen af ​​RTX 4090, og med det genereres syv ud af hver otte pixels med AI. Hvis man skal tro på Nvidias administrerende direktør Jensen Huang, vil pixel i spil i fremtiden blive genereret med AI i stedet for gengivet. Det er bestemt ikke svært at forestille sig på nuværende tidspunkt.

Det er ikke en overdrivelse at sige, at DLSS 3 muliggør nogle spil, som ikke er ellers. ‘s længe ventede stisporingstilstand er kun mulig med DLSS 3 ved høje opløsninger, og det er med den obskøne kraft fra RTX 4090 på tryk. Selv et tilsyneladende hyggeligt spil som kan kun køre i højere opløsninger med DLSS 3.

🔥 Anbefalede:  Opbygning af det indledende team for Seed Stage Startups

Jeg kan allerede høre det – hvad så? Listen over spil med DLSS 3 er stadig meget lille, og det er en funktion, som kun nogle få udvalgte early adopters selv har adgang til. Der er dog klart en stigende tidevand her. DLSS 3 udgjorde en sådan milepæl, at AMD hurtigt annoncerede, at den arbejdede på en lignende funktion i november sidste år. Næsten seks måneder senere og efter udgivelsen af ​​RX 7900 XTX og RX 7900 XT, ved vi stadig ikke noget om, hvordan AMD’s take fungerer, meget mindre, hvornår det kommer.

Vedtagelsen af ​​DLSS på Nvidias ende har også været skarp. Virksomheden hævder, at 68 % af RTX 20-serien, 71 % af RTX 30-serien og 79 % af RTX 40-seriens spillere tænder DLSS. Det er interessant at sammenligne disse tal med ray-tracing-adoption, som er skaleret med kraften i ray-tracing-hardware på tryk; Nvidia siger, at 42 % af RTX 20-serien, 56 % af RTX 30-serien og 83 % af RTX 40-seriens spillere aktiverer ray tracing i understøttede spil.

Men hvad med support?

Vejspærringen for DLSS har været, og vil altid være, at den ikke understøttes i alle spil. Det behøver dog ikke at være i alle spil. Så længe Nvidia (og AMD med FSR, for den sags skyld) kan fange nok højprofilerede, nyere udgivelser, er det meste af jorden dækket.

Ser man på de mest populære spil på Steam, har mange af dem ikke brug for den enorme GPU-kraft, der er tilgængelig for spillere i dag. Det mest krævende spil i top 15 kræver kun en GTX 1060 eller RX 580 i dets anbefalede specifikationer, og det understøtter DLSS og FSR. Der er et par undtagelser som – hvilket kræver en RTX 2080 eller RX 6800, hvis du vil spille spillet maksimalt ud i 4K – men langt de fleste populære spil kræver ikke en GPU fra den seneste generation. De fleste kræver ikke engang en GPU fra de sidste generationer.

🔥 Anbefalede:  WeChat forbyder ChatGPT i Kinas seneste forsøg på at kontrollere internettet

Du køber ikke en ny GPU for at spille eller selv. Du køber en, så du har den ekstra kraft ved hånden til en stor udgivelse som eller . Og disse store AAA-udgivelser understøtter generelt enten DLSS eller FSR, og normalt begge dele. Der er altid undtagelser, men vi lever i en meget anderledes æra med pc-spil i 2023.

Sammenlign det med et år som 2013. GTX 780 Ti, Nvidias flagskib ikke-Titan-kort det pågældende år, kunne næppe opretholde 30 billeder i sekundet (fps) i (et spil, der udkom blot måneder tidligere) ved 4K. På samme måde var kortet kun i stand til at ridse 60 fps ind, hvis du kørte en dual GPU-konfiguration ved 4K. Tag ikke fejl; hvis disse spil blev udgivet i 2023, understøtter de DLSS.

For år siden var der behov for disse flagskibskort, fordi spil var for krævende til at køre med højere opløsninger og indstillinger. DLSS ændrer denne dynamik fuldstændigt, så meget, at Nvidia har været nødt til at retfærdiggøre den enorme kraft i RTX 4090 med tekniske demoer som og ‘s path tracing mode. I stedet for at bruge mere på at spille et mere krævende spil, er det i 2023 bare et spørgsmål om, hvor intens du er villig til at lade DLSS eller FSR være.

At bryde produktsortimenter

Se på grafen ovenfor. Det er $600 RTX 4070, der overgår $1.200 RTX 4080 ind, og hvis jeg udvidede grafen ud, slår den også RX 7900 XTX og RTX 4090. Selvfølgelig er det med DLSS 3 tændt (indstillet til Auto, ikke den grimme Ultra Performance-tilstand, vel at mærke), og de dyrere modeller skubber til endnu højere billedhastigheder med funktionerne slået til. Men når en $600 GPU er i stand til at overgå en $1.600 en med et mindre tab i billedkvalitet, er det vigtigt at være opmærksom.

🔥 Anbefalede:  Hvad er Google Optimize, og hvordan det kan hjælpe din digitale marketingkampagne

Der har altid været et ønske om højere ydeevne og bedre grafikindstillinger, men i modsætning til tidligere tider inden for pc-spil, hvor dit grafikkort var forskellen mellem spilbart og uspilleligt, er DLSS ofte den forskel i dag.

Det er vigtigt at sammenligne “rå” præstationstal for at få en ide om, hvor en GPU falder i forhold til konkurrenterne, men DLSS 3 kaster den balance ud, når det bliver tid til, at du rent faktisk skal spille et spil. Selvfølgelig får RTX 4070 kun 18 fps i ‘s Ultra RT-tilstand ved 4K. Men du vil aldrig spille spillet på den måde. Du tænder for DLSS 3 og får langt over 60 fps.

Jeg står ikke inde for Nvidias vildledende markedsføring, hvor den sammenligner DLSS-frame rates med native frame rates, men vi kan ikke ignorere det punkt, som virksomheden forsøger at gøre. Det er vigtigt at begynde at bringe DLSS ind i samtalen, fordi det er sådan, de fleste mennesker vil spille de mest krævende spil, især når det er slået til som standard.

DLSS 3 kommer ingen steder hen, og den er nu ansvarlig for syv ottendedele af det billede, du ser i spil som Eventually, det kan være ansvarligt for alle de billeder, du ser.

DLSS 3 er ikke perfekt — jeg har dækket dets problemer med billedkvalitet en håndfuld gange. Men det er stadig godt. Efterhånden som grafikkort som RTX 4070 fortsætter med at udfordre status quo, bliver den rå kraft på tryk mindre vigtig end hvad et kort er i stand til med DLSS. Om det er godt eller dårligt er op til dig.

For mig kan jeg ikke argumentere med højere billedhastigheder – uanset hvordan de genereres.