Nvidia praler over for investorer med stigende GPU-priser

Følgende artikel hjælper dig med: Nvidia praler over for investorer med stigende GPU-priser

I et nyligt møde med investorer annoncerede Nvidia stolt, at brugere, der vælger at opgradere til RTX 3000-seriens grafikkort, er tvunget til at bruge omkring $300 mere, end de brugte på deres tidligere GPU.

Denne massive stigning fremhæver den indvirkning, chipmanglen har haft på markedet og viser, hvor svært det er at bygge en ny pc i 2022.

Nvidia

På dette tidspunkt er de fleste af os bekendt med farerne ved GPU-manglen. Over to år er det stadig svært at købe et grafikkort. Ja, der er masser af GPU’er tilgængelige hos forskellige online-forhandlere, men ingen af ​​dem er rimeligt prissat. Selvom vi ser et støt fald i priserne, er vi stadig langt fra at kunne købe et af de bedste grafikkort hos MSRP, som vi engang var i stand til at gøre. Spørgsmålet er, om sådan en tid nogensinde kommer tilbage?

Under investordagen bekræftede Nvidia, at RTX 3000-seriens GPU’er er meget dyrere end de tidligere generationer. Jeff Fisher, Nvidias senior vicepræsident, sagde det klart: “GPU’en tilbyder mere værdi end nogensinde. Baseret på vores data bruger de $300 mere, end de betalte for det grafikkort, de erstattede.”

Nogle af disse $300 kan helt sikkert tilskrives chipmanglen. Selvom Nvidias grafikkort har en meget mere rimelig MSRP, er det næsten umuligt at finde et til en pris til det tilsigtede beløb, og det sker meget sjældent. Forhandlere som Best Buy holder nogle gange specielle lagerbegivenheder og sælger GPU’erne til MSRP, men de er sjældne, og i Best Buys tilfælde er de nu låst bag en betalingsmur.

🔥 Anbefalede:  Kommer Google til at annoncere en tekst-til-avatar-generator til gamere?

Vi kan dog ikke bebrejde GPU-manglen for alt – priserne er steget uanset. Som PCMag sammenligner, blev GTX 1070 lanceret i 2016 med en MSRP på $379. Dens nuværende gen-modstykke, RTX 3070, startede med en pris på $499. Dette prisspring kunne betragtes som rimeligt i betragtning af den enorme stigning i kraft sammenlignet med GTX 1070, men det er stadig en stigning. Desværre er de fleste ikke i stand til at få et RTX 3070 til den pris alligevel og er derfor tvunget til at betale højere præmier end hvad Nvidia bad om i første omgang.

Jacob Roach / Digitale tendenser

Prissituationen hænger pænt sammen med en anden ting, Fisher sagde: Kun omkring 29% af Nvidias spilkunder ejer i øjeblikket en RTX GPU. Det betyder, at 71% af brugerne stadig bruger ældre GTX-serie grafikkort fra mindst to generationer siden.

Selvom dette betyder gode nyheder for Nvidia – markedet er stadig uudnyttet, og der er et stort potentiale for fremtidig indtjening – er det en dårlig nyhed for spillere som helhed. Det faktum, at kun 29 procent af brugerne var i stand til at opgradere deres pc siden 2018, fremhæver, hvor dyrt det er blevet at holde sig på toppen af ​​den nyeste hardware.

På et tidspunkt, hvor det nogle gange kan være dyrere at købe et nyt grafikkort end at bygge en hel gaming-pc var i 2017, er det vigtigere end nogensinde før, at GPU-markedet får nogle forstærkninger. At have en overflod af GPU’er let tilgængelige ville naturligvis sænke priserne. I den forbindelse ser tingene op – Nvidia, AMD og endda Intel er klar til at frigive næste generations grafikkort i år. Måske med det øgede udbud vil priserne fortsætte med at falde og en dag blive rimelige igen.