Nuart Journal fremhæver AR offentlig kunst i Kairo

Følgende artikel hjælper dig med: Nuart Journal fremhæver AR offentlig kunst i Kairo

Kunstnere, kuratorer og modkulturforskere mødtes i Aberdeen i denne uge for at fejre den femte udgave af NuArt festival‘s skotske vægmaleribegivenhed.

I den forgangne ​​uge har den årlige begivenhed, der oprindeligt havde hovedkvarter på tværs af Nordsøen i Stavanger, Norge, faciliteret ti massive nye vægmalerier i hele Granit City – ledsaget af en to-dages symposium fejrer det samtidige fald af Nuart Journal, festens akademiske udgivelse. Alle vægmalerierne og tidsskriftet taler om dette års tema, “Reconnect”, efter NuArt festens aflyste 2020 og forkortede 2021-udgaver i hænderne på pandemien.

I samtale med Evan Pricco fra Juxtapoz Magazine i Belmont Filmhouse fredag ​​aften flirtede Martha Cooper – en internationalt anerkendt fotograf bedst kendt for sit arbejde, der dokumenterer graffiti, street art og vægmalerier – højt med forestillingen om, at Nuart Festival har været i drift siden 2006, kan være den bedste street art fest i verden.

Meget har ændret sig siden Nuart startede. Selvom nye talenter, smag og skiftende kulturelle kontekster har påvirket deres vægmalers æstetik, er mediet stort set forblevet det samme. Mal på en væg.

Men Nuart Journals seneste nummer begynder at nedbryde den metaforiske mur. Denne udgave indeholder et fotoessay kaldet “Crossing the Walls in Cairo: The Augmented Murals of Al Khalifa,” af Egyptisk kunstner Agnes Michalczyk. Stykket giver forskningsbaggrund og resultater fra Michalczyks Augmented Walls-bestræbelse, “et uafhængigt produceret hybrid gadekunstprojekt skabt i februar 2021 i Al Khalifa, et distrikt i det historiske Kairo, Egypten.”

Michalczyks urbane kunstpraksis startede i 2013 med ulovlige hvedepastaer, der skildrer kvinder i det offentlige liv. Samme år begyndte hun at male vægmalerier med Al Athar Linas initiativ MEGAWRA Bygget Miljø Kollektiv.

🔥 Anbefalede:  Skal du hyre en freelancer eller et designbureau?

Augmented Walls tilføjer et nyt teknisk og konceptuelt lag til hendes vægmalerier, og parrer maleri med AR projiceret oven på værket via mobilenhed. Augmented Walls har til hensigt at “skabe forbindelser, der spænder over forskellige urbane fortællinger og forskellige grupper af mennesker,” og “skabe kunstværker på en måde, der viser forbindelserne mellem Al Khalifas rige historie og dens nutid.”

Michalcyzk siger, at dette arbejde “samlede min interesse for visuelle fortællinger fra Kairos gader, den erfaring, jeg har fået fra forskellige vægmaleriprojekter, og mit fokus på at udvikle billeder i samtale med medlemmer af lokalsamfundet og ejerne af de huse, jeg maler på.” Hun fandt ud af, at AR “tilbyder nye måder at opleve byen på: det giver mulighed for at skabe virtuelle kunstværker, der kan frigives af ankre eller geolocation, og tilbyder forskellige muligheder for interaktion – fra kun at se til at spille spil eller oprette forbindelse til onlineindhold såsom videoer eller lyd.”

Augmented Walls er indtil videre centreret omkring fire vægmalerier, som Michalczyk malede sidste år nær den historiske moske Ahmad Bey Kohya. Hvert sort/hvid stencilværk ligner en klassisk tegneserie, “der kombinerer elementer fra de gamle tegninger i Legender om den kretensiske kvindes hus med nutidige scener fra gaderne i Al Khalifa.” Ved at fusionere klassiske historier, der er centrale for egyptisk identitet, med progressivt moderne billedsprog, skaber Michalczyks vægmalerier allerede forbindelsen mellem fortid og fremtid, hendes arbejde søger. AR tilføjer vægt.

Michalcyzk brugte den “brugervenlige” Artvive-app til at skabe “et lag af virtuel illustration og animation”, der aktiverer arbejdet i AR. Hun har malet offentlig kunst i dette område i ni år nu og giver målrettet feedback fra lokale beboere. Nogle ældre mennesker “følte, at de sort-hvide billeder var deprimerende”, som Michalczyk skrev om dette særlige projekts modtagelse. “Et par uger efter projektet var færdigt, stoppede en kvinde mig dog på gaden og fortalte mig, hvor meget hun kunne lide de ‘sjove’ AR-animationer, jeg havde lavet i farver.”

🔥 Anbefalede:  Sådan fremhæver du kanaler på YouTube

“Augmented reality-teknologier kombineret med mere traditionel urban kunst kan resultere i arbejde, der er kunstnerisk relevant og socialt på samme tid,” finder Michalcyzks essay. I en æra, hvor det engang så radikale medie muralisme nu centrerer diskussioner om gentrificering, håber Michalcyzk, at Metaverse-værktøjer som disse faktisk kan bringe folk tættere på de IRL-komitéer, de kalder hjem.

Dette arbejde er kun begyndelsen. Hun har allerede lavet en rundvisning på væggene på Google Maps, der efterligner “en skattejagt, der tilskynder folk til at begive sig ind i dele af byen, de ellers ikke ville tage til.” Augmented Walls tilbyder også grundlæggende forskning “i potentialet af AR-teknologi i at skabe en virtuel tour guide i området og besøgscentret.” Turisme udvider ideelt set en rejsendes perspektiv, men den voksende, ultra-profitable rejsebranche søger i stigende grad kommercielle oplevelser, der mangler den nødvendige sjæl for at opnå det.

Så meget viser sig sandt: Det kræver ikke prangende installationer for AR, XR og VR at skabe en meningsfuld oplevelse. Bare et par inderlige detaljer. Fysiske kopier af Nuart Journal er til rådighed til salgmen du kan også downloade en digital kopi her gratis. Du kan også begynde at følge Michalczyks arbejde med at udnytte nye medier for at fremme genforbindelse på Instagram her.

Læs relaterede indlæg: