Nobelpristageren Paul Krugman siger, at kryptoboomet ligner boligboblen

Følgende artikel hjælper dig med: Nobelpristageren Paul Krugman siger, at kryptoboomet ligner boligboblen

Nobelpristageren Paul Krugman knytter kryptoboom til det amerikanske boligmarkeds boble

Nobelpristageren Paul Krugman trak paralleller mellem kryptovalutaboomet og det amerikanske boligindustriboom i midten af ​​2000’erne. Han udtalte, at folks tro og tillid til digital valuta minder om folks tro på det amerikanske boligmarked.

Paul Krugman kritiserer kryptovalutamarkedet

I en meningsindlæg skrevet for New York Times, udtalte den berømte amerikanske økonom: “Folks tro på digital valuta er sammenlignelig med deres tro på det amerikanske ejendomsmarked, før det kollapsede. Kun få investorer indså, at ejendomspriserne havde nået uholdbare niveauer.”

Han mener også, at amerikanerne ikke er klar til at fordøje den oppustede værdi af kryptomønter, som skeptikere har nævnt i et stykke tid.

Krugman, som blev tildelt Nobelprisen i økonomi i 2008 for sine bidrag til ny handelsteori og ny økonomisk geografi, fremhævede, at der var mangel på praktiske anvendelser for bitcoin og rejste bekymring over dets popularitet blandt hvidvaskere og kriminelle. Han beklagede alle kryptovalutaer som ikke “bygninger bygget på sand, men på ingenting overhovedet.”

Paul Krugman – den seneste tilføjelse til en lang række af kritikere

Paul er blot den seneste til at slutte sig til en lang række af økonomer, verdenstænkere og forretningsmagnater, der har miskrediteret kryptovalutamarkedet. Præsident for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, udtrykte også sin mening om, at kryptovalutaer var værdiløse, og at nybegyndere investorer skulle beskyttes af foranstaltninger truffet af globale myndigheder.

Bill Gates og Warren Buffet er i øvrigt heller ikke hotte om kryptovaluta. Mens Microsoft-grundlæggeren gentagne gange har givet udtryk for, at han ikke har til hensigt nogensinde at investere i kryptomarkedet, deler Buffet meninger, der er på samme linje som Lagardes.

🔥 Anbefalede:  Opera samarbejder med OpenAI for yderligere AI-genererede indholdsambitioner

Imidlertid har kryptovalutaer fundet støtte blandt nogle få teknologikyndige milliardærer, såsom grundlæggeren af ​​SpaceX og Tesla, Elon Musk. Milliardæren har ikke lagt skjul på sin støtte til kryptovalutaer og har opfordret folk til at investere i dem, hvis de tror på fremtiden. Tusindvis af investorer og krypto-entusiaster har også sluttet sig til Musk for at give udtryk for deres støtte til digital valuta.

Krypto-markedet fortsætter med at boome, efterhånden som Bitcoin-prisen stiger

Kryptopriser er steget markant i løbet af de sidste par dage. Prisen på bitcoin steg med 2,32% og fortsætter med at dominere kryptomarkedet med svimlende 46,52%.

I mellemtiden steg Ethereums ether (ETH) med 3,08%, Solana (SOL) oplevede en stigning på 3,87%, Binance Coin (BNB) oplevede en stigning på 4,33%, og Cardano (ADA) steg med 9,32%.

Ifølge rapporter fra Coinmarketcap.com var den verdensomspændende kryptomarkedsværdi på $1,25 billioner og er steget med 2,85% i de sidste 24 timer, mens den samlede kryptomarkedsvolumen var $91,15 milliarder (op med 14,61%).

Læs relaterede indlæg: